10 cofetării potrivite pentru copiii din București și din țară

Cristina Călin, redactor
cofetării potrivite pentru copii

Deserturile sunt preferatele copiilor. Nu încape îndoială că cei mici ar alege oricând o prăjitură în defavoarea oricărui alt preparat. Iată câteva cofetării potrivite pentru copii sau pentru ieșiri relaxante cu toată familia. 

Cofetăria Flavours din Slobozia

cofetării potrivite pentru copiiCofetăria Flavours din Slobozia este locul de unde își pot cumpăra deserturi de calitate atât cei care preferă o prăjitură clasică, dar și cei care vor ceva mai exotic. Chiar dacă au zahăr în compoziție cantitatea nu este foarte mare, iar ingredientele folosite sunt toate de calitate. Doboșul de aici este unul dintre cele mai bune, iar combinațiile de fructe și arome exotice sunt apreciate de clienți din toată țara.

Adresă: Matei Basarab, MB13, sc. A, parter, Slobozia, Ialomita, Romania

Olguţa Giurgea: Fără zahăr în alimentaţia copilului!

Brutăria Pain Plaisir din București

Pain Plaisir nu este chiar o cofetărie clasică, putând fi încadrată mai degrabă la categoria brutării. Meniul lor conține totuși și deserturi clasice franțuzești, realizate după rețete tradiționale cu ingrediente naturale. La vânzare se mai găsesc și produse românești—dulcețuri, gemuri, miere, vin—atent selecționate de la producători testați de proprietarii Pain Plaisir.

Adresa: Barbu Delavrancea 1, București

Citește ”Mindfulness la masă – Ghidul HEADSPACE pentru mâncatul conștient”, de Andy Puddicombe și află cum să ajungi la greutatea ideală într-un mod simplu, ușor de controlat și sigur. Cartea este disponibilă AICI.

Un dulce de la Vlad Mureșan – din Cluj Napoca

Un dulce de la Vlad Mureșan este una dintre cofetăriile unde veți găsi numai deserturi fără zahăr, realizate din făină de orez produsă chiar în laboratorul lor. Pentru creme nu se folosește gelatină sau alte adaosuri, așa încât toate prăjiturile sunt bune pentru copii sau pentru cei care suferă de boală celiacă. Meniul conține doar deserturi moderne, cu combinații îndrăznețe de ingrediente. De asemenea, găsiți și prăjituri raw vegane.

Adresa: Strada Emil Isac, nr. 1, Cluj-Napoca

Cofetăria Delice din Câmpina

Cofetăria Delice este una dintre cele mai bune cofetării din România, mai ales că amprenta asupra creațiilor și-a pus-o Carmela Dragomir, multiplă campionană internațională și olimpică la competițiile de profil. Grija cu care își alege ingredientele și designul unicat al deserturilor au făcut ca de-a lungul timpului prăjiturile ei să fie cerute în toată țara.

Adresa: Bulevardul Carol I, nr. 40-42, Câmpina

Cum să menții prăjiturile proaspete

Cofetăria Amande Sans Gluten din București

Singura cofetărie cu deserturi și produse de patiserie și brutărie fără gluten din țară, Amande Sans Gluten, este căutată de clienți nu doar din țară, ci și din străinătate. Portofoliul lor este foarte bogat și conține pe lângă deserturile clasice în varianta fără gluten, și sărățele, pâine, pizza, pateuri și alte produse care le fac viața celor care suferă de celiachie mai ușoară.

Adresa: Str. Lânăriei, 93-95, sector 4, București

Cofetăria Friandise din Cluj Napoca

Friandise este una dintre cofetăriile care duce o luptă continuă împotriva zahărului. Au reușit de-a lungul timpului să își transforme meniul astfel încât să fie potrivit copiilor de orice vârstă. Înghețata artizanală este unul dintre deserturile pentru care clienții străbat tot Clujul pentru a ajunge aici, mai ales că pot găsi sortimente inedite: înghețată de tarhon, de rubarbă, de lavandă.

Adresa: Bulevard Eroilor nr.42, Cluj-Napoca

Cofetăria Casa Victoria din București

Una dintre cele mai vechi cofetării din București, Casa Victoria le oferă clienților produse de calitate inspirate de cofetăria clasică franțuzească, dar și prăjituri tradiționale românești. Designul localurilor este potrivit pentru a vă scoate copilul la o prăjitură în orice anotimp.

Adresa: strada Banul Antonache nr 59, București

Turtha Sweet and Savory din Sibiu

 

La Turtha Sweet and Savory nu doar deserturile sunt gândite pentru a fi potrivite pentru copii, ci si decorurile și grădina de vară. Proprietarii sunt și ei părinții unui băiețel și fiecare detaliu a fost gândit să fie potrivit și pentru el. Prăjiturile sunt atât clasice, cât și rețete proprii ale proprietarilor care sunt și cofetari.

Adresa: Somesului 22, Sibiu

Deserturi care-ți satisfac pofta de dulce fără să-ți afecteze talia

Cupcake Philosophy din București

Nu există copil să nu aprecieze un cupcake delicios. Pe lângă faptul că sunt extrem de atrăgătoare, brioșele de la Cupcake Philosophy sunt preparate din ingrediente  de calitate, în combinații de ingrediente potrivite pentru toate gusturile. Caramelul sărat este vedeta meniulu.

Adresa: Bulevardul Nicolae Titulescu 4-8, București

French Revolution din București

Dacă spui ecler de calitate, spui French Revolution. Realizate de cofetari francezi, după rețete aduse din țara cofetăriei, eclerele de aici sunt căutate chiar și de turiștii străini.

Adresa: Constantin Esarcu, 1, 010291 București

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa