Actrița Mila Kunis a dezvăluit că fiica ei de 3 ani mai ia câte o gură de vin

Mihaela Călin
mila kunis ashton kutcher si copiii lor la un meci

Actrița americană Mila Kunis a dezvăluit că fiicei ei de 3 ani îi place să ia câte o gură de vin în fiecare zi de vineri. Vedeta americană a vorbit recent într-un interviu despre pasiunea fiicei ei de 3 ani, Wyatt, pentru vin.
Mila a spus că motivul pentru care îi permite fiicei sale să ia câte o gură de vin în fiecare vineri este pentru că ei sărbătoresc Sabatul.

Consumul de alcool la copii. Tradiții evreiești

Sabatul este o zi sfântă evreiască ce începe vineri la miezul nopții și durează până sâmbătă la prânz. Printre obiceiurile pe care le au familiile evreiești în timpul Sabatului se numără și băutul vinului Sabat, ca simbol al bucuriei și celebrării.
“Noi sărbătorim Sabatul acasă la noi. Iar de Sabat se ia câte o înghițitură de vin. Încă de la naștere, fiica mea a luat câte o înghițitură de vin… Vineri dimineața ea se trezește și eu îi spun „este vineri”, iar ea spune „pot să beau vin!”, a declarat Mila Kunis.
Mila Kunis și Ashton Kutcher sunt, de asemenea, părinții lui Dimitri, un băiețel de 11 luni.

La 5 luni a început să bea bere

Actrița Kristen Bell a glumit și ea în timpul interviului cu Mila Kunis și a povestit reporterilor despre fiica ei, Lincoln, de 4 ani, care, atunci când era bebeluș, era disperată după bere. Efectiv și nu-și lua mâinile de pe berea O’Doul, o bere fără alcool.
„Copiii mei beau O’Doul, pentru că soțul meu nu bea alcool. La primul nostru copil, ieșeam la plimbare împreună cu copilul în fiecare seară, doar ca să ieșim din casă. Soțul meu o ținea pe Lincoln în marsupiu și își deschidea o bere O’Doul… La 5 luni Lincoln a început să ducă sticla de bere la gură”, a spus amuzată Kristen Bell.

Consumul de alcool sub vârsta de 18 ani. Care sunt recomandările oficiale

Potrivit NHS (National Health Service) din Marea Britenie copiilor și tinerilor li se recomandă să nu bea alcool înainte de vârsta de 18 ani. Consumul de alcool în timpul adolescenței este legat de o serie întreagă de probleme de sănătate, dar și sociale. Cu toate acestea, în cazul în care copiii consumă totuși băuturi alcoolice, ar trebui să aibă cel puțin 15 ani.

Riscurile consumului de alcool la copii

Consumul de alcool poate dăuna sănătății unui copil, chiar dacă are 15 ani sau mai mult. Poate afecta dezvoltarea normală a organelor și funcțiilor vitale, inclusiv a creierului, a ficatului, a oaselor și a hormonilor. Începutul consumului de alcool înainte de vârsta de 14 ani este asociat cu creșterea riscurilor în ceea ce privește sănătatea, inclusiv implicarea în acte de violență și gândurile și tentativele de suicid.
Consumul de alcool de la o vârstă fragedă este, de asemenea, asociat mai târziu, la adult cu un comportament riscant, cum ar fi: violență, parteneri sexuali multipli, sarcină, consumul de droguri, probleme la locul de muncă și conducerea autovehiculelor în stare de ebrietate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa