5 metode prin care poți să-ți lărgești pantofii

Iulia Mirică
largesti-pantofii-totul-despre-mame

Află aici cum poți să-ți lărgești pantofii!

Viitoarele mămici vor observa că în timpul sarcinii picioarele încep să se umfle, iar perechile preferate de pantofi nu vor mai fi bune. Iar problema pantofilor prea strâmți poate apărea și în afara sarcinii, atunci când găsiți o pereche de pantofi care vă place foarte mult și nu vreți să renunțați la ideea de a o achiziționa. Cu toate că nu faceți parte din povestea Cenușăresei, există metode mai puțin dureroase sau grele decât în poveste prin care puteți să vă lărgiţi pantofii.

V-am pregătit un top al acestor metode, metode pe care le puteţi pune în practică cu ajutorul unor obiecte pe care le găsiți în casă, ce vă vor ajuta să măriți pantofii cu aproximativ jumătate de măsură. Iată cum puteți lărgi pantofii acasă, fără prea multe bătăi de cap!

1. Lărgirea pantofilor cu apă

Un remediu pentru această problemă des întâlnită, la îndemâna fiecărei persoane, este folosirea unei pungi de plastic umplută cu apă înghețată. Apa este unică prin faptul că se extinde atunci când se transformă în gheață solidă. Apa din pantofi va îngheța, se va extinde și va lărgi pantofii. Pentru această metodă, se umple o pungă de un litru cu apă pe jumătate și se sigilează. Înainte, aveți grijă să nu existe scurgeri și eliminați tot aerul din pungă. Se așază punga în pantof, cu umplutura până la degete. Se introduc pantofii la congelator și se lasă până când apa îngheață complet, între 4 și 8 ore. Când apa este complet înghețată, se scot pungile din pantofi. Puteți repeta acest proces, până când obțineți rezultatul dorit.

2. Lărgirea pantofilor cu dispozitive pentru menținut forma acestora

Se plasează dispozitive pentru menținut forma pantofilor în aceștia. Pantofii se pot micșora ușor din cauza umezelii, atunci când nu îi purtați, chiar după ce i-ați lărgit. Pentru a menține forma și mărimea lor, folosiți aceste dispozitive din lemn, iar mărimea acestora rămâne intactă. Alternativ, puteți introduce șosete sau cârpe în pantofi.

3. Lărgirea pantofilor cu punguțe de silicagel

Se pun pachețele cu silicagel în interiorul pantofilor atunci când nu îi purtați. Acestea se regăsesc de cele mai multe ori în interiorul cutiilor de pantofi, fiind pasate acolo pentru a absorbi umezeala și a preveni micșorarea pantofilor. Punguțele cu silicagel se găsesc în magazinele cu pantofi și ar trebui să vi se ofere gratuit, dacă aveți nevoie de ele.

4. Lărgirea pantofilor cu spirt

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode utilizate pentru lărgirea pantofilor de care ați auzit c u siguranță de la bunici sau mame. Pentru a o pune în practică aveți nevoie de un ingredient de obicei nelipsit din casă – spirtul. Se masează interiorul pantofilor cu tampoane îmbibate în spirt sau puteți introduce în ei și câteva cârpe/șosete îmbibate în spirt. Spirtul ajută la înmuierea și mărirea flexibilității pielii pantofilor.

5. Lărgirea pantofilor cu vapori de apă

Bazându-ne pe proprietățile vaporilor de apă fierbinte, putem să lărgim pantofii. Se pune o oală cu apă la fiert, iar când este atins punctul de fierbere se țin puțin pantofii, cu talpa în sus, deasupra oalei cu apă, în acest fel pielea devenind mai flexibilă. Pentru a se lăsa și mai mult, puteți introduce câteva șosete în pantofi după ce i-ați ținut deasupra vaporilor.

Citeşte şi:
De ce sunt norocoasă că sunt mamă de fete
Episodul 139: Să nu creştem piţipoance!
Vocea ta: Femeie, nu doar mamă!
Organizare de weekend pentru o săptămână reuşită

Te-ar mai putea interesa