4 sfaturi pentru a reînnoi garderoba copilului fără bătăi de cap (P)

Cristina Călin, redactor
copil tricou proba

Nu știu ce mi-a venit zilele trecute și m-am apucat să fac puțină ordine în dulapurile copiilor. Știți cum fac mamele ordine? Dacă nu, vă spun eu. Se apucă să așeze niște șosete și dacă tot e curat în sertarul lor, așează și tricourile, și-apoi nu pot lăsa raftul cu pantaloni așa dezordonat și tot așa până întorc toată casa cu sus-n jos.

Eu am început timid cu niște tricouri care mi se păreau că nu sunt puse cum trebuie și, în plus, voiam să verific stocul. Pe măsură ce avansam teancul ce-l aranjam în dulap se micșora, cel în care puneam tricourile de dat creștea. Experiența s-a repetat în fiecare dintre sertare și rafturi, la ambii copii. Pare-mi-se că peste vară au mâncat praf de crescut copt, că au crescut de nu-și mai încap nici în haine.
Priveam la dulapurile goale cu mândria mamei de-a crescut copii mari pe-o bucată de suflet și cu panica de-a trebui să fac o mulțime de cumpărături cu altă bucată. Și-acum ce facem, că mâine-poimâine sună clopoțelul și noi nu avem disponibile decât haine de parc, plajă și excursii. Nu-i putem trimite în șalvari, nici în șorturi de plajă, iar maiourile în culori tari nu sunt prea potrivite pentru băncile școlii, nici măcar pentru măsuțele de pitici de la grădiniță.
Orice părinte știe că echiparea unui copil de școală/ grădiniță nu e lucru ușor. Tot procesul necesită timp, bani și răbdare. Ordinea este aleatorie și depinde mult de copil. Câțiva oameni mai isteți decât mine au făcut un decalog al părinților care merg la cumpărături pentru începutul școlii sau grădiniței pentru ca la final să plecați acasă cu tot părul în cap și cu ceva bani rămași în cont.

1. Verificați ce haine aveți acasă

Înainte de a pleca la cumpărături verificați ce haine mai aveți prin șifonier. Alege ce nu se mai potrivește ca mărime sau ce este degradat și pune-le separat.

2. Alege piese de bază

Nu are rost să investești în prea multe haine pentru că vor rămâne mici repede și, există și riscul ca, la activitățile de la școală, copilul să le păteze cu acuarele sau alte materiale. 3 perechi de pantaloni de jeans, o pereche de pantaloni negri, 3 bluze de culoare închisă, 3 pullovere sau cardigane, 5 topuri și 3 fuste sunt suficiente. La categoria încălțăminte o pereche de pantofi sport, una de pantofi eleganți și una de espadrile sunt tot ce are nevoie un copil. Totuși, mai poți introduce în garderobă și 1-2 obiecte vestimentare pe care copilul tău să le placă foarte mult și să nu se încadreze neapărat la categoria ”utile”, ci mai degrabă ”trendy”

3. Planifică în funcție de anotimp

Cum școala începe toamna, trebuie să te gândești la materiale mai călduroase. Gândește-te că în clasă copilul are nevoie să dea jos hainele mai groase, pentru că este foarte cald, așa că nu lua pulovere foarte greu de dezbrăcat.

4. Caută ofertele din magazin

La începutul școlii apar tot felul de oferte. Studiază-le bine pe toate și alege ce ți se potrivește. Poate vrei să arunci un ochi și pe site-ul de la Carrefour care prin brandul TEX vine să rezolve majoritatea problemelor pe care le au părinții când trebuie să refacă garderoba celor mici. În primul rând, au cea mai variată gamă de produse de puericultură și produse pentru bebeluși și nu este cazul că alergați prin 1000 de locuri ca să găsiți tot ce vă trebuie. Puteți comanda și de pe site, dar rețineți că în magazinele fizice oferta este și mai bogată, așa că puteți face o plimbare.

Dacă până acum nu ați avut șansa să probați produse de la TEX, e timpul să o faceți pentru că sunt realizate de o echipă de designeri din Spania și Franța care țin cont de ce înseamnă viața pentru un copil. Gândesc pragmatic din punct de vedere al utilității, la fel cum ar face-o și o mamă, dar și artistic, la fel ca un copil. În plus, știu foarte bine că bumbacul trebuie să fie de calitate și să reziste la cât mai multe spălări.

Cu acestea în cap, am ales să dăm o fugă în magazin, împreună cu copiii și să refacem garderoba. O fugă e cam generic spus, pentru că sunt atât de multe produse, că a durat ceva până să ne decidem asupra unor piese. Până la urmă, ne-am îndeplinit obiectivul: hăinuțe frumoase și de calitate cu un buget decent.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa