14 filme cu povești de dragoste atât de frumoase, încât ne-am dori să fie mai mult decât fantezii

Anca Vlad

Povești de dragoste… Subiect etern și inepuizabil pentru regizorii de film. Când privim genul ăsta de filme, tragem adânc aer în piept și ne spunem că am dori să fie totul real. Bright Side a ales 14 dintre filmele cu cele mai frumoase povești de dragoste din secolul XXI. 

P.S. I Love You (2007 – în România a rulat cu titlul P.S. Te iubesc!)

Nu oricine poate face față pierderii persoanei iubite. Asta se întâmplă cu personajul feminin din acest film. Nu știe cum să trăiască fără el, este extrem de depresivă, nu vrea să mai iasă cu prietenii, își pierde locul de muncă și trăiește în trecut. Din nefericire, doar în filme e posibil ca cineva care-și prevede sfârșitul să pregătească instrucțiuni despre cum să trăiești după ce el nu mai e. Aceste instrucțiuni o vor ajuta să facă față durerii și golului din suflet și, datorită acestui lucru, în viața ei va apărea un alt bărbat. În rolurile principale: Gerard Butler și Hilary Swank

The Notebook (2004 – Jurnalul)

O poveste emoționantă dintre doi oameni care provin din mediii sociale total diferite. Se îndrăgostesc unul de altul când sunt foarte tineri și, chiar dacă viețile lor nu sunt mereu perfecte, ei nu spun niciodată „nu” fericirii. Din păcate, e puțin probabil în realitate să poți dansa în mijlocul drumului. În rolurile principale: Ryan Gosling și Rachel McAdams.

Atonement (2007 – Remușcarea)

Imaginația unui copil poate distruge viețile unor oameni, dar totul începe frumos: emoții puternice, fericire nesfârșită și dragoste adevărată. În timp ce urmăresc filmul, majoritatea privitorilor uită că cei de pe ecran sunt actori și interpretează un rol. În rolurile principale: James McAvoy și Keira Knightley.

The Fault in our Stars (2014 – Sub aceeași stea)

Fără să țină cont de faptul că sunt foarte bolnave, personajele din acest film își asumă riscul și încearcă să fie fericite. Bineînțeles că ne dăm seama care va fi finalul acestei povești de dragoste, dar admirăm curajul celor care le permit altora să intre în viețile lor chiar dacă știu că povestea nu se sfârși cu „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”…. În rolurile principale: Ansel Elgort și Shailene Woodley.

Moulin Rouge! (2001)

Parisul este locul unde oricine poate găsi dragostea adevărată și poate trăi povești de dragoste nebune. Culorile vii te duc pe tărâmul dragostei adevărate, iar oamenii din acest film se iubesc atât de mult, încât până și moartea trebui să aștepte și să le dea mai mult timp îndrăgostiților. După ce vezi filmul e destul de greu să te întorci la plictisitoarele îndatoriri zilnice, nu-i așa? În rolurile principale: Ewan McGregor și Nicole Kidman.

The Fountain (2006 – Fântâna)

Aceasta este una dintre cele mai emoționante și mai frumoase povești de dragoste. Personajul principal este în stare să facă orice: chiar o călătorie nebună care pare să fie singura soluție pentru a-și salva iubirea. În rolurile principale: Hugh Jackman și Rachel Weisz.

Chocolat (2000 – Ciocolată cu dragoste)

În viața reală e destul de greu să întâlnești pe cineva care-i poate face fericiți pe cei din jur cu lucruri simple. Vianne este o tânără atrăgătoare care pare să aibă acest dar. După un timp, ea reușește să ajungă la inimile reci ale vecinilor ei. Mai mult, vrăjește și un străin. El de asemenea nu e un bărbat obișnuit – este rebel, dar grijuliu și amabil. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de el…

Vanilla Sky (2001)

De ce anume ai nevoie ca să fii fericit? De o persoană sau de un lucru? Aparențe perfecte sau finanțe nelimitate? Uneori, aceste lucruri fac realitatea insuportabilă. Personajul principal din acest film are tot ce ne-am dori oricare dintre noi: e bogat, tânăr și atrăgător. Apoi… totul e distrus. Dragostea poate însă scoate orice mască. În rolurile principale: Tom Cruise și Penelope Cruz.

Sweet November (2001 – Idilă de noimebrie)

Personajul principal se confruntă cu probleme cu care avem de-a face majoritatea: este ocupat tot timpul și nu-și trăiește cu adevărat viața. Doar o tânără ca Sarah poate ajunge la inima lui. Ea va reuși să-l impresionaeze atât cu puterea, cât și cu fragilitatea ei. Este întotdeauna foarte calmă și extrem de sensibilă. În rolurile principale: Keanu Reeves și Charlize Theron.

  1. Begin Again (2013)

Artă, relație, prietenie și șansa unui nou început. Iată ingredientele perfecte ale unei povești de dragoste. „Asta îmi place la muzică – face ca orice scenă, oricât de trivială, să capete sens”. Din nefericire, muzica nu ne însoțește în fiecare clipă a vieții de zi cu zi. În rolurile principale: Mark Ruffalo și Keira Knightley.

Me Before You (2016)

Oamenii deosebiți ies în evidență în timpuri grele. Louisa este ca o sărbătoare în viața lui Will: se îmbracă ciudat și vede lumea într-un fel neobișnuit. Uneori, toți am vrea să cunoaștem o astfel de persoană. Sunt oameni care cred în ei înșiși și te fac și pe tine să fii mai încrezător în forțele proprii. Mai mult, fac viața să merite să fie trăită. În rolurile principale: Sam Claflin și Emilia Clarke.

Love Me if Yoy Dare (2003 – Iubește-mă dacă poți!)

Adulții nu se joacă jocuri pentru copii, dar personajele din acest film nu se pot abține. Este greu de crezut că o astfel de relație poate dura în realitate. Singurul lucru pe care-l iubesc mai mult decât unul pe celălalt este să facă trăznăi. Ai putea întreba persoana iubită ce face dacă nu vă vedeți zece ani? Și-ar păstra promisiunile? În rolurile principale: Guillaume Canet și Marion Cotillard.

One Day (2011 – O singură zi)

S-au cunoscut la o petrecere de absolvire, nu au avut o relație romantică, dar au fost prieteni timp de 20 de ani. Emma e inteligentă, interesantă și întotdeauna gata să ajute. Dexter e chipeș și iresponsabil și are întotdeauna nevoie de ajutor. El îi povestește ei despre toate fetele cu care se întâlnește, iar ea îl sprijină chiar și atunci când se luptă cu durerea. Deși comunică mult, nu îndrăznesc să spună care sunt adevăratele lor sentimente. În viața de zi cu zi se pare că fericirea e fragilă și nu poate dura la nesfârșit, așa că poate e mai bine să nu-ți dezvălui adevăratele sentimente. E păcat că puțini oameni sunt atât de hotărâți ca personajele din acest film. În rolurile principale: Jim Sturgess și Anne Hathaway.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004 – Strălucirea eternă a mincții neprihănite)

Nu e ușor să te desparți de cineva care e foarte important pentru tine. Ai amintiri legate de acea persoană: anumite cuvinte, melodii și lucruri care au semnificație doar în anumite circumstanțe. Joel face greșeala să încerce să șteargă amintirile legate de fosta. La scurt timp, el realizează cât de mult o iubește pe excentrica fată, așa că încearcă s-o păstreze cu orice cost în mintea lui. Dacă ai avea șansa să ștergi o amintire ai face-o? Poate că da, într-un moment copleșitor, dar ai regreta cu siguranță mai târziu. În rolurile principale: Jim Carrey și Kate Winslet.

După părerea voastră, între care dintre cuplurile de mai sus există o relație ideală? Puteți comenta mai jos…

 

 

.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa