Alina Pușcaș: ”Nu știu dacă, social, reușesc să le ofer ce e mai bun celor trei copii ai mei. Dar alimentar sigur reușesc”

Theodora Fintescu, redactor
alina pușcaș
Alina Pușcaș și familia ei consumă de opt ani lactate produse în Ardeal.

„Lactate BIO – tot ce e mai pur” este o inițiativă sprijinită de Napolact.

Alina Pușcaș, actriță și prezentatoare TV, este mama a trei copii mici: Alexandru (5 ani), Melissa (3 ani) și Iris (1 an). Ca orice mamă, își dorește să-și țină copiii departe de tot ce este nociv în societate, dar spune că, social vorbind, aceasta este o misiune aproape imposibilă. Este fericită însă că, din punct de vedere al alimentației, reușește să controleze lucrurile și să își hrănească micuții cu ce e mai bun și mai pur, adică hrana bio, disponibilă în magazine. 

Într-o discuție cu pediatrul Irina Costache despre alimentația copiilor, Alina Pușcaș mărturisește că este fan al produselor lactate ce provin, la fel ca ea, din Ardeal. ”Eu sunt foarte mândră de brandul Napolact, sunt ardeleni, îi știu bine, și eu sunt ardeleancă. De 8 ani consum Napolact și, când intru în magazin, le caut la raft produsele bio. Eu știu sigur că sunt extraordinare, nu doar pentru că le preferă copiii mei, ci și pentru că și eu am avut perioade în care în fiecare dimineață mâncam iaurt”.

Cum a decurs diversificarea celor trei copii

Diversificarea celor trei copii ai actriței a decurs aproximativ la fel, începând cu legume, iar apoi fructe coapte, însă fetița cea mică a făcut o reală pasiune pentru iaurt, așa că acum, la jumătate de la debutul diversificării, la fiecare masă trebuie să aibă alături și iaurțelul. ”În afară de masa de lapte, toate celelalte, că e vorba de mâncare gătită sau de fructe, este cu iaurt. O linguriță de mâncare, una de iaurt și tot așa. De multe ori preferă să renunțe la o masă, dar să mănânce sigur iaurtul”, povestește Alina Pușcaș.

Iaurtul bun este un probiotic natural

În discuția cu Alina Pușcaș, pediatrul Irina Costache a explicat de ce e important consumul iaurtului de calitate. ”Iaurtul este important nu doar pentru tranzit, ci și pentru tot ce înseamnă aport de calciu, de vitamina D și de fermenți. Să nu uităm că iaurturile sunt niște probiotice naturale. Pe vremea părinților noștri, când luai antibiotic, mai luai și un iaurt, nu probiotice din cutie. Și un alt motiv pentru care e bine să nu uităm de existența lor este acela că populează flora intestinală cu bacterii prietenoase, de care noi avem nevoie pentru o digestie corectă”.

„Copiii sunt bureței care asimilează tot ce e în jur”

Actrița mărturisește că are o mare satisfacție știind că reușește să le ofere celor trei copii alimente de calitate chiar dacă locuiește la oraș, nu la țară. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât ea conștientizează că există atât de multe aspecte nocive în jur pe care nici ea, nici restul părinților, nu le pot controla.

„Din punct de vedere social, să ne dorim ce e mai bun și mai curat pentru copii înseamnă să îi ferim cât mai mult de răutățile societății, de lucruri care ar putea să le afecteze gândirea, comportamentul. Și este destul de greu să faci asta, eu nu cred că am reușit cu adevărat să îi protejez de asta. Chiar dacă sunt mici, sunt bureței și asimilează orice. Un bio-social nu pot să spun că am reușit, dar bio- alimentar, am reușit”.

Ce înseamnă bio pentru copii

Un produs alimentar bio provine din agricultura ecologică și este certificat ca atare. În agricultura ecologică nu se folosesc substanțe chimice de sinteză, nici organisme modificate genetic sau derivate ale acestora, și se utilizează doar practici prietenoase cu mediul. Certificarea atestă faptul că produsul trece prin controale riguroase, că producătorul respectă o serie de cerințe și criterii și este controlat permanent atât de autoritățile locale, cât și de cele europene.

Puteți viziona mai jos discuția integrală dintre actrița Alina Pușcaș și medicul pediatru Irina Costache, o discuție în tihnă despre tot ce e mai bun și mai pur pentru copiii noștri!

„Lactate BIO – tot ce e mai pur” este o inițiativă sprijinită de Napolact.

Te-ar mai putea interesa