Cum a ajuns David la „Mireasa” după ce a descoperit dragostea la TV

Un reality show l-a învățat pe David al meu cum se construiesc relațiile între tineri. A devenit cel mai mare fan al acestei emisiuni și a ajuns pe platourile de filmare! Iată întreaga poveste!

Georgiana Mihalcea, redactor
mireasa
David și-a văzut visul cu ochii întâlnindu-se cu Simona Gherghe în casa Mireasa.

Autismul are o grămadă de părți frumoase. Iar eu, care merg zilnic, de ani buni la braț cu autismul, recunosc sincer că sunt fascinată de lumea în care mă duce copilul meu cu gândurile și acțiunile sale. De exemplu, în pandemie când a trebuit să o lăsăm mai moale cu întâlnirile reale, ne-am reprofilat și ne-am împrietenit cu personajele de la TV care ne-au ținut de urât în atâta singurătate.

Nu, nu sunt mama model care spune că nu are copilul acces la televizor. Mereu a avut, pentru că mi-a plăcut influența acestuia asupra copilului meu, care nu a fost deloc negativă, dimpotrivă, David s-a obișnuit să învețe ceva din orice, chiar și dintr-un reality show despre iubire.

Sunt Georgiana, mama lui David, un adolescent cu autism, iar serialul nostru, „La braț cu autismul” a ajuns la episodul 77. Episoadele anterioare le găsești aici, dacă acum ne citești pentru prima dată.

La 15 ani alții au gagici, al meu își votează favoriții la Mireasa

David este la vârsta la care mi-ar fi plăcut să-l văd că iese în parc cu o fată, că simte primii fluturi în stomac, că se îndrăgostește adolescentin, că înțelege și partea aceea a iubirii pe care nu are cum să o descopere în familie.

În autism, cum vă spun mereu, lucrurile nu sunt ca-n „lumea reală”, nici iubirea, nici relațiile și, deși l-am învățat atât de multe, nu aveam cum să-i arăt exact cum stă treaba între un băiat și o fată când au o relație.

Mă vede pe mine și pe Florin că ne iubim, că ne respectăm, dar, na, noi avem 40 +, altfel stau lucrurile la 15, 20, 25 de ani. Și cum Bunuțul pe toate le așează cum știe El că e mai bine pentru David, într-o zi ne-am nimerit pe la soacră-mea, care se uita la o emisiune de dragoste.

Vede fiu-meu fete frumoase, aranjate și cochete (da, îi plac fetele aranjate), că doar erau în live, băieți dichisiți, râdeau, vorbeau și prinde gustul. Ajuns acasă, caută pe ghid programul emisiunii respective și a doua zi cine era la apel? David!

Totul a început în 2020, când Mireasa ajunsese la sezonul al treilea, abia la primele ediții. Când te apuci de un reality show care are emisiune live în fiecare zi de luni până vineri și gală sâmbăta îți trebuie nervi de oțel! Pentru că David nu acceptă excepții: ori ne uităm, ori nu.

Iar când școala a mai făcut pauză de la online și am mers iar la ore, ne-am instalat aplicația (cu abonament lunar) televiziunii respective pentru a nu rata niciun episod. Asta e unul dintre motivele pentru care iubesc autismul: când copilul meu se implică în ceva o face 100%, fără excepții.

Și iată-l pe David al meu cel mai mare fan al emisiunii Mireasa, telespectator model, care știe tot ce a zis fiecare, ce a făcut, ce a greșit, care are favoriți pe care îi votează săptămânal sperând în victoria finală a cuplului favorit.

David, fericit peste măsură, alături de Simona Gherghe

Ce a învățat David de la acest reality show matrimonial

Ce cărți, ce filme, ce povești? Când bagi în aceeași casă 8 fete și 8 băieți care sunt filmați în direct non stop (i-am urmărit uneori și pe aplicație în afara emisiunii), dragostea e cât se poate de reală.

Zi de zi, David al meu a stat cu ochii mari la construirea unor relații, la pupici care s-au transformat în săruturi, la îmbrățișări și uneori la atingeri ușor indecente (după mintea mea), la cereri în căsătorie, dar și la despărțiri în direct, la zâmbete și la lacrimi, la tot ce înseamnă o relație între doi tineri.

A trăit intens alături de concurenți în fiecare zi, și-a votat favoriții în fiecare săptămână, a intrat în grupurile de pe Facebook, a început să-i urmărească și pe Instagram. Știu că emisiunea asta are sute de mii de urmăritori, și mai știu că fiu-meu e cel mai înfocat dintre toți.

Evident că a trebuit să-i explic multe situații, mai ales pe acelea în care apăreau conflictele, pentru că, în mintea lui David, unde e iubire nu are ce să caute cearta, dar le-a înțeles până la urmă pe toate, i-a iertat și le-am găsit scuze împreună concurenților pentru fiecare trăznaie făcută.

Acum, că s-a terminat și sezonul 4, pot să spun cu mâna pe inimă că David s-a cam lămurit cum stă treaba cu iubirea, cu transformarea senstimentelor dintre o fată și un băiat, cu popularitatea, cu voturile, cu câștigul.

Apropos de câștig! Finala sezonului 3 ne-a prins la mare. Eram la plajă într-o frumoasă zi de duminică și-l auzim pe David: „Cât e ceasul? E 13.45? Hai să mergem la hotel! Mai sunt 15 minute și începe FINALA!” Ne-a aliniat pe amândoi în camera de hotel, a dat televizorul tare și a început să se frământe: „Oh, ce mă fac dacă nu câștigă Liviu cu Maria? Eu i-am votat! Doamne, Dumnezeule, să câștige favoriții mei!”

Eu votasem alt cuplu care părea că va fi marele câștigător, când colo, surprizăăă: au câștigat cei pe care David i-a votat. Într-un fel mai bine, că ar fi durat mult consolarea (chiar dacă cei de pe locul 1 s-au despărțit la câteva luni după emisiune), dar fiu-meu a ajuns la concluzia că el poate vedea viitorul pariind pe marii câștigători.

Așa cum a visat: pe canapelele concurenților din casa Mireasa

Vreau în casa Mireasa! Vreau să mă întâlnesc cu Simona Gherghe!

Hai că la asta nu mă așteptam! Cum să-i împlinesc eu dorința asta? Ce să le spun oamenilor de acolo? Știți, am și eu un copil (de 1.90 m) cu autism, mare fan, disperat chiar, care vrea să vadă platourile de filmare și să o ia la întrebări pe moderatoarea emisiunii.

Am pus dorința lui în așteptare, dar căutam soluții. Cum vă spuneam, Bunuțul pentru noi, pentru cele mai arzătoare soluții ale lui David, mereu a găsit soluții. Soluția în cazul de față a fost prietena mea Isa, care de câteva luni era în echipa emisiunii.

I-am spus dorința lui David fără prea multe speranțe. Isa a vorbit cu producătoarea emisiunii, producătoarea cu Simona și cu cine o mai fi vorbit din echipă (exact ca-n Caragiale) și au convenit cu toții să ne vedem după încheierea sezonului 4 la studiourile de la Buftea, să stea copilul în platou, să o vadă pe Simona să își trăiască visul.

Vezi? Când îți dorești ceva din tot sufletul visul acela chiar poate deveni realitate! David al meu poate confirma asta!

Alături de prietena mea Isa, cea care a făcut posibilă vizita noastră la Mireasa

Mi-reaaa-saaa! Eu mă duc la Mi-reaaa-saaa!

Cam ăsta ne-a fost refrenul dinaintea marii întâlniri. Nu știu ce cuvinte să folosesc pentru a vă descrie avalanșa de stări pe care le trăiește David când se află în așteptarea unui mare eveniment. Nu mai doarme chiar bine, se gândește obsesiv la marele moment, trebuie să-i răspund la orice întrebare legată de asta, are mâinile reci și ușor transpirate, inima îi bate mai tare decât de obicei și, cât e el de mare, redevine mic și agitat.

Ziua cea mare ne-a găsit fără taică-său, care era plecat din țară, eu mai emoționată decât el; nici n-am fost în stare să mă urc la volan, ca să pot sta cu el pe bancheta din spate să-i țin emoțiile în frâu până la Buftea (nu pot să conduc atunci când David nu e liniștit) așa că l-am rugat pe vecinul nostru, taximetrist cu experiență, să ne ducă la Mi-reaaa-saaa!

Drumul de la noi de acasă până acolo a fost luuung și extrem de aglomerat, clar n-aș fi făcut față cu GPS-ul (cu care nici nu am cine știe ce mari relații de prietenie), cu David care întreba din două în două minute : „Cât mai avem până ajungem? De ce e așa de aglomerat?” și cu ochii la drum.

În fine. Am ajuns. Era și Isa (prietena mea) acolo, era și Simona, la câțiva metri de noi erau platourile de filmare.

Pentru o clipă, mi-am amintit de mine când eram copil și voiam „să intru întelevizor”, așa era David al meu acum: se pregătea să intre în televizor, în visul lui, în povestea pe care a trăit-o luni de zile cu sufletul la gură.

O doamnă care era pe acolo ne-a întrebat dacă suntem concurenții următorului sezon! David i-a dat o replică memorabilă: „Doamnă, glumiți, eu sunt minor, am 15 ani, nu-mi permite CNA-ul să particip la niciun reality show! Ea e mama mea, Georgiana și avem întâlnire cu Simona Gherghe!”

Simona Gherghe este un om extraordinar, l-a ascultat cu blândețe pe David, care avea muuulte păreri să-i spună, i-a răspuns la toate întrebările, s-a bucurat de darul pe care i l-a făcut David, i-a oferit un tur al platoului de filmare.

A fost de vis, un vis pe care David al meu l-a trăit cât a putut el de intens, de care s-a bucurat enorm, și despre care a povestit cu lux de amănunte tuturor celor din jur.

Să fie în Casa Mireasa, să stea de vorbă cu prezentatoarea emisiunii, să facă poze peste tot, să stea pe canapelele unde concurenții stăteau în gală a fost magie curată pentru copilul meu și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire. A fost cel mai frumos cadou pe care copilul meu îl putea primi la sfârșit de an, pentru că David e ca mine: iubește cadourile neambalate, cadourile care sunt experiențe de viață, și nu obiecte!

  • Dacă îți place cum scrie Georgiana și te interesează povestea autismului lui David, citește și episoadele anterioare: AICI
  • Mai multe despre viața de zi cu zi a Georgianei găsești pe pagina de Facebook, unde marchează toate micile și marile realizări ale lui David. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa