Teama de naştere

TOTUL DESPRE MAME

 

„Sunt însărcinată şi îmi este teamă de naştere. Cum mă pot relaxa faţă de acest subiect care va deveni realitate?” – Monica Andreea C.

 

Înţeleg că îţi este teamă, este normal. Ai putea să te informezi foarte mult, să citeşti despre naştere naturală şi despre cezariană (nu ai precizat dacă ştii deja cum vei naşte), să discuţi cu medicul care te va asista. Însă te rog să nu citeşti forumuri, s-ar putea să te panichezi inutil.

Întâlneşte-te cu prietene care au născut şi au avut experienţe plăcute, vorbeşte cu oameni veseli şi optimişti. Atunci când ai gânduri negative fă în aşa fel încât să le transformi în gânduri pozitive. Sunt doar gânduri! Emoţiile din ultimul trimestru de sarcină au un rol aparte, pentu că se reflectă în comportamentul de mai târziu al copilului.

Conform cercetărilor din acest domeniu, comportamentul copilului se datorează mai ales zestrei lui genetice, dar există şi un alt factor de natură chimică: dacă mama este foarte agitată, în organismul ei se petrec o serie de schimbări chimice, o modificare în planul secreției hormonale.

Astfel, o femeie însărcinată trebuie să fie cât mai relaxată, să ducă o viaţă echilibrată, cu multă mişcare, să facă plimbări în aer liber, excursii lejere, gimnastică uşoară, dar să aibă şi un program riguros de odihnă. Încearcă să îţi ocupi timpul cu activităţi interesante, uită-te la filme frumoase, citeşte şi creează-ţi o stare bună!

 

Cu drag, Iuliana

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa