Zodiacul mamelor. Cum ești în funcție de planeta care te guvernează?

Ileana Mirescu
zodiacul mamelor
Zodia în care ești născută se poate reflecta și în modul în care îți crești copiii.

Nu toate lumea crede în zodii însă este distractiv uneori să vezi cum anumite trăsături le întâlnești la mai multe persoane născute în aceeași perioadă a anului. Astrologii cred că zodia în care te-ai născut se reflectă și asupra modului cum îți crești copiii, așa că am făcut un rezumat pentru fiecare zodie în parte. La tine se potrivește?

Zodia ta are mult mai multe de spus despre tine ca părinte decât crezi. Creșterea copilului poate fi dificilă. Pentru a descoperi cel mai bun mod de a răspunde nevoilor copilului trebuie mai întâi să te cunoști pe tine însuți. Cunoașterea punctelor tale tari și a celor slabe îți va oferi un avantaj suplimentar în meseria de părinte.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

mama berbec

O mamă berbec este simbolul grijii și pasiunii atunci când vine vorba de creșterea copiilor. Născute sub semnul Soarelui, ele sunt unele dintre cele mai devotate mame. Copiii crescuți de un părinte berbec tind să devină adulți iubitori și cumpătați. Cu toate acestea, firea prea precaută și încăpățânată a berbecilor poate, uneori, să le provoace o stare de anxietate copiilor.

Ca Berbec, mergi cu după val. Nu lăsă firea ta explozivă să te cucerească. Fii răbdătoare și vei fi cel mai bun prieten al copiilor.

Taur (21 aprilie – 20 mai)

mama taur

Mama taur este plină de afecțiune și căldură. Acestea se reflectă în tot ceea ce faci. Părinții taur sunt, de obicei, fericiți și le dau impresia copiilor că este foarte ușor să îi crească, cel puțin de cele mai multe ori. Ești spontană și apari deseori cu un cadou surpriză sau oferi  îmbrățișări fără un motiv anume.

Ești strâns legat de Pământ, în sensul cel mai literal. Adică, te entuziasmezi la activitățile care implică salvarea planetei. Acest lucru încerci să îl transmiți și copiilor tăi. Totuși, uneori își spune cuvântul încăpățânarea specifică acestui semn zodiacal. Noroc cu dragostea pe care o oferi și în felul acesta aduci echilibru în familie.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

mama gemeni

Gemenii sunt cunoscuți pentru energia pozitivă pe care o aduc în fiecare cameră în care intră. Reușești să aduci o atmosferă plină de distracție oriunde mergi. Același lucru se reflectă și în felul în care îți manifești maternitatea. Nu eziți niciodată să faci o pauză chiar și în mijlocul zilei pentru a te relaxa împreună cu familia.

Ca mamă, latura ta logică este puternică, dar, în același timp, ai tendința de a fi anxioasă. Acest lucru se  referă mai ales la bunăstarea copiilor tăi, îți pui mereu întrebări dacă faci bine ce faci. Tot ce ai nevoie este un dram de răbdare și puțină deschidere.

Rac (21 iunie – 22 iulie)

mama rac

Dacă ești născută în zodia racului nu trebuie să îți faci griji prea multe cu privire la creșterea copilului. Îți vine natural să fii părinte deoarece racii guvernează casa a 4-a din zodiac. Casa a 4-a reprezintă casa maternității și a lucrurilor casnice. Acesta este și motivul pentru care îți place să fii acasă. Disciplina, devotamentul și atașamentul sunt principalele tale atuuri.

Preferi să petreci timpul în familie. Pentru tine este mult mai plăcut să iei masa cu cei dragi în spațiul casei tale decât să mergi într-un restaurant de lux. Mai mult ești o păstrătoare a tradițiilor de familie. Printre toate aspectele pozitive, singurul dezavantaj este că s-ar putea să fii uneori excesiv de serios și să ai dorința de controla totul.

Leu (21 iulie – 22 august)

mama leu

Leul vrea mereu să fie perfect. Înăuntrul tău se află un leu cu mândrie și putere pe care vrea să și le arate cu orice ocazie. Îți pui copilul înaintea oricărui lucru din lume. Nu te gândești de două ori înainte să cumperi cea mai recentă jucărie sau pantofi pentru copilul tău, chiar dacă asta înseamnă să faci compromisuri financiare. Mamele Leu se mândresc, de asemenea, realizările copilului lor, devenind chiar arogante.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

mama fecioara

Valorile și perfecțiunea definesc mama fecioară. În afară de asta, ai o memorie fantastică. Îți amintești și după ani buni tot ce a făcut copilul tău, cu detalii aproape exacte.

Pentru că ești într-un proces continuu de învățare pe tot parcursul vieții, acorzi o atenție deosebită detaliilor. Îți place foarte mult curățenia și insisți asupra acestui lucru și cu copiii tăi. Îi transmiți copilului tău multe valori importante pentru că vrei să fie bărbați și femei de înaltă integritate și morală. În timp ce ești aproape perfect, te surprinzi des judecând alte mame care sunt un pic mai puțin perfecte decât tine.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

mama balanta

Mamele Balanță tind să caute liniștea și prosperitatea pe tot parcursul vieții. De obicei au tendința de a fi foarte calme. Preferă liniștea oricărei atmosfere antrenante. Cel mai important, apreciezi frumusețea vizuală. Contrar părerii populare, aspectul fizic și frumusețea contează pentru tine, alături de frumusețea interioară.

Balanțele tind, de asemenea, să aibă un ochi foarte bine format pentru estetică. Fiecare cameră din casa ta este bine decorată în orice moment. Acest lucru îl transmiți și copiilor tăi, care cresc pentru a admira frumusețea în viață. Mamele Balanței pot fi mai îngăduitoare decât este necesar uneori, iar copiii pot să profite de acest lucru.

Scorpion (23 octombrie – 22 noiembrie)

mama scorpion

Mamele Scorpion pot fi numite mame calificate. Cu abilitățile lor de management, pot crea un echilibru perfect între viața personală și cea profesională. Acest lucru se reflectă și în familia ta. Copiii știu că trebuie să respecte un program clar, dar știu, de asemenea, că pot exista pauze de distracție.

Intuiția este un alt atu vital al mamelor scorpion și se bazează pe ea de multe ori atunci când iau decizii.

Săgetător (23 noiembrie – 21 decembrie)

mama sagetator

În calitate de părinte Săgetător, cauți să profitați la maximum de viață. Spontaneitatea și voința de a explora sunt două trăsături ale personalității tale. Datorită zelului tău de mamă, creezi o mulțime de amintiri de neuitat alături de copii. În același timp, ai tendința de a impune și de a respecta reguli stricte.

Ai tendința de a-ți stabili repere morale înalte pentru tine și, de asemenea, pentru copiii tăi. Totuși, asigură-te că nu îți limitezi copilul din această cauză. Adu-ți mai des la suprafață latura ta iubitoare de distracție și creează un echilibru între ambele elemente ale personalității tale.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

mama capricorn

Ai tendința să ai liste uriașe de lucruri de făcut ca mamă capricorn. Acest lucru se datorează doar ambițiilor înalte pe care le ai în viață. Fiind extrem de ambițioasă, ai o dăruire și o perseverență imensă atunci când vine vorba de orice sarcină pe care o ai de îndeplinit.

O altă trăsătură fantastică este că știi cum să spui „nu” copiilor tăi. În timp ce ești întotdeauna pregătită să oferi cele mai bune lucruri posibile pentru copil, știi limitele dintre necesitate și dorință.

Vărsător (20 ianuarie – 19 februarie)

mama varsator

O mamă vărsător este un suflet liber. Ești o gânditoare liberă și insufli aceeași calitate și micuților tăi. Acest lucru nu înseamnă că ești iresponsabilă. Îți înțelegi responsabilitățile de mamă.

Nu le vei refuza copiilor excursiile sau vizitele peste noapte la prieteni. De fapt, nu ar fi surprinzător dacă chiar ți-ai încuraja copilul să facă acest lucru. Cu toate acestea, ai tendința de a-ți pierde controlul emoțiilor în situații dificile. Lucrând puțin la inteligența ta emoțională te poate face cel mai bun prieten și mentor al copilului tău.

Pești (20 februarie – 20 martie)

mama pești

Mamele Pești sunt pline până la refuz de creativitate . Fie că este vorba de a crea o poveste sau de a-ți ajuta copilul cu sarcinile lor de artă le faci pe toate cu pricepere. Ai tendința dichisi casa cu cele mai noi tendințe în materie de design.

Uneori ești chiar extrem de protectoare față de copiii tăi. O zgârietură minoră pe mâna copilului poate deveni cel mai mare dezastru din lume. Deși protejarea copilului este un lucru bun, nu ar trebui să o faci în exces.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa