Hotelul InterContinental, locul care ştie să păstreze amintirile vii

Raluca Dumitrică
Istoria Hotelului InterContinental Bucuresti / Totul despre mame
Hotelul simbol al Bucurestiului
Istoria Hotelului InterContinental Bucuresti / Totul despre mame
Capitala, de la etajul 22

Hotelul InterContinental: un simbol al Bucureştiului şi al vieţilor noastre

Dacă ar fi să pun rapid pe o lista cele mai importante simboluri ale Bucureştiului, Hotelul InterContinental ar ocupa cu lejeritate unul dintre primele locuri din înşiruire. Clădire etalon a unei capitale prinse între Orient şi Occident, Hotelul InterContinental sau Interul, aşa cum îi spuneam în adolescenţă, rămâne un loc pe care nu-l pot scoate sub nicio formă din minte atunci când mă gândesc la oraşul în care m-am născut şi am crescut.

Emblemă a Bucureştiului de ieri şi de azi

Istoria Hotelului InterContinental Bucuresti / Totul despre mame
Un mesaj de la Yehudi Menuhin (1973)

Nu ştiu exact când a fost prima zi în care m-a impresionat construcţia gigantică şi sofisticată a acestui hotel, însă primele amintiri clare legate de InterContinental sunt cu siguranţă din timpul liceului, când, zi de zi, drumul meu spre şcoală trecea pe lângă cel care era considerat cel mai faimos şi mai înalt hotel al capitalei. Mereu îmi plăcuse să stau la hotel cu ai mei, atunci cînd plecam în concediu cu toţii, dar, deşi nu fusesem niciodată în clădirea din Bucureşti, după cazările prin ţară rămâneam mereu cu convingerea ca nicăieri nu e ca la Inter. Ţin minte şi acum perioada în care faţada a căpătat un aer modern, iar hotelul mi s-a părut atunci o emblemă a viitorului într-un Bucureşti care de-abia se dezmeticea după anii comunismului.

De fiecare dată când treceam pe lângă hotel şi remarcam doorman-ul de la intrare încercam să îmi imaginez rafinamentul interiorului, despre care eram absolut convinsă că era până şi în cele mai ascunse colţuri identic cu decorul camerelor din pelicula Nea Marin Miliardar, despre care ştiam că se filmase la Inter.

Imagini captivante ofereau şi cei care se aflau for business or for pleasure în restaurantul de la parter, ale cărui geamuri largi dădeau spre Bulevardul Balcescu, spre încântarea trecătorilor, pe chipul cărora apărea un surâs spontan.

Mai târziu, deşi mi-am potolit curiozitatea referitoare la interioarele sale văzând fotografii pe internet şi aflând cîte ceva despre istoria fascinantă a hotelului, născut în 1971 la iniţiativa companiei InterContinental Hotels de la acea vreme, am rămas cu dorinţa de a vedea în realitate despre ce e vorba, de fapt, cu acest hotel.

Istoria se scrie la Inter

Anii au trecut, dar hotelul nu şi-a pierdut pentru mine niciun pic din sclipirea de odinioară. Dimpotrivă, datorită unor conjucturi ce m-au adus şi în inima hotelului (am admirat cu emoție panorama de la etajul 22, de unde se zăreşte fermecătorul Cişmigiu, Teatrul Național şi tot centrul Bucureştiului, am înţeles cât este de important Hoteul InterContinental pentru peisajul bucureştean.

În urmă cu câţiva ani am participat în sala Ronda de la InterContinental la una dintre cele mai frumoase nunţi la care am fost vreodată şi care mi-a confirmat toate aşteptările pe care le aveam în legătură cu clădirea mult admirată din adolescenţa mea.

Nu e de mirare că hotelul este ales pentru organizarea de evenimente de către clienţi exigenţi, iar numele oaspeţilor străini care au ales să se cazeze chiar la InterContinental este impresionant şi te lasă fără grai: Regina Sophia a Spaniei, Bill Gates, Robert Gates – şeful Pentagonului, Luciano Pavarotti, Prinţul Hassan al Iordaniei, Jose Carreras, Shimon Peres – Preşedintele Israelului, Jacques Yves Cousteau, Yehudi Menuhin, Joe Cocker, Lenny Kravitz, Boy George, Richard Claydermann, Bjorn Borg, Billy Idol, echipa Harlem Globe Trotters sau Salman Rushdie, toţi au stat la InterContinental, iar asta spune ceva despre cartea de vizită a hotelului.

Momentele dragi ale vietii, marcate in inima Bucurestiului

Şi, pentru că numele celebre de mai sus au fost primite de către staff-ul hotelului cu profesionalismul unui adevărat hotel de cinci stele, aşa cum pe bună dreptate este InterContinental, la fel sunt trataţi toţi cei care trec pragul acestui hotel, indiferent de ocazie şi de numele din buletin.

Istoria Hotelului InterContinental Bucuresti / Totul despre mame
Cât de frumoasă a fost întotdeauna Braseria Corso!

Pot confirma acest lucru chiar după o experienţă recentă din vara asta, când am ajuns din nou la InterContinental la o reuniune de liceu, eveniment cu totul şi cu totul surprinzător. Surprinzător nu doar pentru că am revăzut oameni dragi, cu care am stat îndelung de vorbă alături de bucate fine şi îmbietoare şi alături de un personal care şi-a făcut foarte bine meseria, fără a ne sufoca cu prezenţa sa. Ci şi pentru că am putut simţi din plin parfumul unui Bucureşti captivant, aşa cum s-a văzut el de la etajul 21 al hotelului, într-un peisaj unic.

Panorama spectaculoasă a fost amplificată de o ploaie torenţială care a reuşit să împrospăteze clădirile din jurul hotelului şi să contureze şi mai clar priveliştea extraordinara a oraşului, ce se poate vedea numai de la această înălţime.
Să mai spun că luna viitoare este posibil să merg iarăşi la InterContinental la prima petrecere importantă a unui bebeluş, botezul, şi că intenţionez să-mi scot soţul în oraş cât de curând, la o cină romantică în doi, poate chiar la restaurantul cu geamuri largi şi priveliste catre bulevard? Da, acum îmi dau seama, sunt un pic (mai mult) îndrăgostită de Inter!

Nunţi, botezuri, cine cu declaraţii emoţionante sau întâlniri între prietenii ce nu s-au mai văzut de ani şi ani, toate sunt presărate de un parfum al eleganţei pe care îl emană acest hotel, emblemă a trecutului şi a prezentului. Căci da, exact asta este Hotelul InterContinental: un simbol al Bucureştiului şi al vieţilor noastre.

Pentru experiențe minunate la Hotel InterContinental, fiți la curent cu toate noutățile!

Foto: Hotel InterContinental

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa