articol scris de expert

Andreea Trifulescu, expert în turism. Obiective turistice de neratat în Barcelona

Andreea Trifulescu, expert în turism
obiective turistice de neratat în Barcelona
Barcelona este orașul perfect de vizitat în orice formulă: cu partenerul de viață, cu copiii, cu prietenii.

Am trecut deja în revistă Praga și Amsterdam pentru un city break împreună cu cei mici sau în doi, iar acum a venit momentul pentru o destinația ceva mai îndepărtată și însorită: Spania și a sa colorată Barcelona.

Istoria Barcelonei începe cu mai bine de 2000 de ani în urmă, fiind un punct important datorită poziționării sale până în zilele noastre.

Este al doilea oraș din punct de vedere al numărului de locuitori după Madrid, capitala comunității autonome numită Catalonia și apare în topul celor mai vizitate orașe an de an.

Cei 1.6 milioane de locuitori sunt depășiți cu mult de numărul de turiști care aleg să viziteze anual Barcelona, însă orașul rămâne unul sigur pentru familii cu copii și nu numai.

Pentru că obiectivele recomandate din Barcelona sunt perfecte pentru o vizită atât pentru copii, cât și pentru cupluri sau grupuri de prieteni, le voi prezenta mai în detaliu pe cele care sunt potrivite pentru toți.

Obiective turistice de neratat în Barcelona pentru familii cu copii

Clădirile colorate și clima mediteraneeană vor fi o încântare pentru copii încă de la primii pași pe străduțele orașului.

Sagrada Familia le va stârni cu siguranță interesul copiilor pentru că este vizibilă din aproape tot orașul, cu formele ei interesante și macaralele care lucrează la ea de ani de zile. Gaudi a început construcția bazilicii în anul 1883, iar planul este ca aceasta să fie finalizată în 2026, când se vor împlini 100 de ani de la moartea sa.

Copiii cu vârsta sub 11 ani beneficiază de gratuitate, iar elevii și studenții se bucură de reduceri.

Recomandarea este să vă achiziționați tichetele în avans pentru a evita situațiile în care așteptați câteva ore bune la coadă doar pentru a afla că nu mai sunt bilete disponibile pentru ziua respectivă. În plus, cele achiziționate online sunt mai ieftine.

Celebra construcție ar putea fi finalizată în 2026

Sunt disponibile mai multe tipuri de bilete care oferă acces la diferite părți ale catedralei, fie doar în partea centrală, sau și în turnuri, în funcție de cât timp vă doriți să petreceți aici. Puteți lua în calcul și biletele care vă ajută să nu stați deloc la coadă, pentru a vă asigura că se vor bucura copiii de experiență, fără să se plictisească.

Dacă exteriorul vi se pare impresionant, interiorul vă va fascina prin culorile date de lumina care trece prin ferestre și prin liniștea pe care o simți acolo.

Sagrada Familia este deschisă pentru vizitare în fiecare zi, inclusiv în zilele de sărbătoare, însă e recomandat să verificați programul în avans.

Obiective turistice de neratat în Barcelona: Acvariul și Muzeul de Științe

Acvariul este și el un loc de pus pe lista lucrurilor de văzut în Barcelona. E unul dintre cele mai mari acvarii din Europa în care găsiți o mare varietate de vietăți, undeva la peste 8.000 de pești, printre care rechini, țipari, pisici de mare.

Turul începe cu o serie de acvarii mici, iar spre final se intră într-un tunel înconjurat de apă, pe unde înoată nestingheriți tot felul de pești. Cel mai impresionant a fost să vedem rechinii care se plimbau pe deasupra noastră fără a ne acorda niciun pic de atenție.

Acvariul este un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratați, mai ales dacă vizitați orașul alături de copii.

La final se află pinguinii foarte simpatici și câteva acvarii mai mici prin tunelele cărora se pot plimba copiii.

Și aici e ideal să cumpărați biletele în avans pentru a sări peste coadă și a beneficia de un preț redus. Doar copiii sub 3 ani au gratuitate, în rest se plătesc bilete la prețuri diferite, în funcție de vârstă.

Pentru că ne pasionează tot ceea ce ține de științe, am ales să vizităm și CosmoCaixa, Muzeul de Științe din Barcelona, inaugurat în 2004, care se află sub Piața Științei, din zona Tibidabo.

Iubitorii de știință vor fi fascinați de CosmoCaixa

Înăuntru găsim o cameră a Universului – pornind de la Big Bang, până la a explora creierul uman, un laborator de matematică – unde vedem cum se regăsește matematica în lucrurile pe care le facem zi de zi, o pădure amazoniană inundată – o reproducere a unei jungle tropicale, un adevărat ecosistem recreat pe o suprafață de o mie de metri pătrați, un perete geologic – acesta arată o parte din secretele geologiei pământului, și o expoziție cu tema „Antartica”.

Pentru cât de frumos și interesant este tot muzeul, prețul de 6 euro/persoană, cu gratuitate pentru tinerii cu vârsta sub 16 ani este unul foarte mic.

Parc Guell, ideal pentru relaxare

Dacă tot ați ajuns în zonă, încă un punct de atracție pentru copii și nu numai este Parcul de distracții Tibidabo, un parc vechi de 100 de ani, la care s-au mai adăugat și alte elemente de-a lungul timpului, dar care păstrează și părți cu vechime.

E important de verificat programul parcului, pentru că este deschis zilnic doar în luna august, în iulie e deschis de miercuri până duminică, iar în restul lunilor, din martie până în decembrie, doar în weekend și de sărbători.

Tot aici vă puteți bucura de una dintre cele mai spectaculoase panorame care vă dezvăluie întreaga Barcelona, inclusiv marea.

Splendidul templu Sagrat Cor se află chiar în vârful muntelui și se poate vizita gratuit.

O altă zonă superbă a Barcelonei este Montjuic unde găsiți o fântână magică, cu un minunat spectacol de lumini, efecte vizuale și muzică.

În apropiere veți găsi și PobleEspanyol sau Muzeul Satului Spaniol, care vă prezintă toată Spania într-un singur sat. Modele de clădiri, de piețe, clădiri importante din diverse zone ale țării, terase și cafenele, mici meșteșugari, toate aduse la un loc dau savoare zonei.

Pentru relaxare, una dintre recomandările mele în Barcelona este Parc Guell, unul dintre cele mai colorate și autentice parcuri pe care le-am văzut, care se întinde pe o suprafață de 17 hectare.

Parc Guell, locul perfect de plimbare după un maraton la obiectivele turistice.

E o zonă numai bună pentru o plimbare liniștită, după câteva zile în care v-ați bucurat de muzee și obiective turistice, plimbare gratuită de altfel. Dacă vreți să vizitați și zona monumentală, care merită văzută, veți plăti o taxă de intrare, pe care e de preferat să o achitați în avans, din nou, pentru a evita cozile de la fața locului.

Și, bineînțeles, nu în ultimul rând, dacă vă pasionează fotbalul, dar și dacă nu, Camp Nou e de văzut. E interesant de pășit pe unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume, de vizitat vestiarele în care au stat jucători celebri sau de stat în scaunul antrenorilor.

Toate aceste obiective se adaugă străzilor și piețelor în care se întâmplă mereu câte ceva, fie se cântă, fie se dansează.

Cum ajungem la Barcelona, unde ne cazăm și ce mâncăm?

Pentru că distanța până în Barcelona este considerabilă, varianta ideală este călătoria cu avionul. Fiind o destinație atât de cunoscută și vizitată, găsim curse directe atât ale Tarom cât și low cost din cele mai mari orașe ale țării, București, Cluj, Timișoara, Iași sau Craiova.

Cursele Tarom au incluse în preț servicii de catering la bord și bagaje, în schimb cele low cost nu, de aceea recomand o atenție sporită serviciilor extra care pot adăuga costuri considerabile biletelor de bază.

Un cost care trebuie și el luat în considerare este cel al check-in-ului făcut în aeroport pentru cursele low cost.

În ceea ce privește cazarea, există multe variante pentru toate buzunarele. În cazul unei vacanțe cu familia sau în cuplu, puteți opta pentru un studio cu chicinetă, în care să vă puteți gospodări cu ușurință așa cum aveți nevoie.

Obiective turistice de neratat în Barcelona: profitați de plajă și mare

Dacă vreți să combinați excursia la Barcelona cu câteva zile la mare, există și varianta de a vă caza spre periferie, mai aproape de plajă, sau într-una dintre stațiunile din apropiere, precum cele de pe Costa Brava sau de pe Costa Dorada.

Costa Brava, un loc în care te poți bucura din plin de mare și plajă.

Când vine vorba de transport în comun, e bine să vă faceți câteva calcule și să alegeți astfel cea mai bună variantă pentru ceea ce vă propuneți să faceți pe parcursul sejurului. Dacă aveți în plan să vizitați multe muzee și obiective turistice în Barcelona, atunci e foarte posibil să vă avantajeze un Barcelona Card, care vă oferă gratuitate pe mijloacele de transport în comun, la anumite muzee și reduceri la altele. Cardul poate fi achiziționat pentru 2, 3, 4 sau 5 zile.

Dacă aveți în plan să vă plimbați, dar fără să vizitați neapărat foarte multe muzee, Cartela T10 e posibil să fie o variantă mai potrivită pentru că vă oferă acces la toate mijloacele de transport inclus în prețul cartelei, într-o anumită perioadă de timp.

Mâncarea în Spania e un deliciu și merită din plin să vă aventurați către gusturi locale și să descoperiți celebra paella, patatas bravas și, bineînțeles, sangria. Puteți să vă opriți la micile restaurante de pe străduțele Barcelonei sau să alegeți restaurante mai mari și tematice, precum Pudding – inspirat din lumea lui MarryPoppins sau FamilyRoomsCafe – în apropiere de Camp Nou, care are și un loc de joacă pentru copii.

Personal, am ales să adăugăm vacanței la Barcelona și două zile în PortAventura, un parc de distracții despre care promit să vă povestesc cu altă ocazie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Andreea Trifulescu
Expert în turism. Fondator CompleTur – agentia ta de turism … spun asta pentru ca asa imi doresc sa fie, pentru ca vreau fiecare client sa-mi devina prieten si impreuna sa inspiram cat mai multi oameni sa iasa in lume sa se bucure de frumusetile ei.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa