articol scris de expert

Oana Moraru: Alegerile sexuale ale copiilor nu depind de materialele LGTB din manuale

Oana Moraru, expert în educație
alegerile sexuale ale copiilor
Oana Moraru crede că nu mesajele LGTB influențează alegerile sexuale, ci atmosfera de acasă.

Pentru cei care se tem sincer de influența proastă a materialelor LGTB asupra copiilor lor, care, teoretic, de mâine ar începe să invadeze școlile, manualele, programele educative, imi permit să îi asigur că e foarte puțin probabil ca fiul sau fiica personală să cadă în vreo confuzie dereglatoare de identitate sexuală doar din această cauză. Chiar și asaltați de materiale convingătoare pe marginea variațiunilor de gen. Chiar și invitați de cele 3 „viitoare” uși distincte de la toaletele școlare.

Oricât de mult și de des s-ar lovi copilul tău de explicații prea libertine pentru gusturile familiei tale, studiile au arătat că influența părinților e fundamentală în două chestiuni: morală și sex. Copiii „fură” subconștient de la mama și tata, se contaminează de foarte devreme de simțul lor etic și de energia masculin-feminin pe care o proiectează relația dintre soți.

Nici familia tradițională nu va dispărea

Copiii noștri n-or să cadă în ceea ce numiți practici decadente doar din pricina popularizării unor realități umane. Nici familiile tradiționale nu vor dispărea chiar dacă aproximativ 10 procente din populație preferă altă formulă. Și asta cam de când e lumea.

Alegerile lor sexuale o să se facă din cu totul alt loc, unul care combină multe alte încă misterioase și nuanțate influențe, unele din naștere, altele dobândite subtil sau prin traumă. Niciodată însă, un instinct și o energie atât de puternice nu vor fi transformate împotriva naturii lor (dominante în fiecare individ într-un fel aparte) doar de la materiale printate și informații despre cum și ce fac alții.

Nu propaganda sexuală e gravă, ci altceva

Mai degrabă vor fi influențate de câtă energie reprimată este în casă, câtă frică, pudoare sau rigiditate pe tema asta, de cât de deschis se vorbește despre iubire sau se arată ea în dansul adulților semnificativi din viața lor.

Cel mai mult, felul în care ne simțim în corpul și ne conținem energia lui – fie cea a inimii, fie cea a capului sau cea dintre picioare – e puternic influențat de strania imagine a unui Dumnezeu extern nouă căruia trebuie să îi câștigăm aprobarea și dragostea alegând cu atenție între bine și rău.

Imaginea asta a unei izbăviri care poate veni numai din exterior, a unei împliniri care umple din afară un veșnic gol interior de „păcătos din naștere” e mai gravă decât orice propagandă sexuală. Abia asta lezează profund mintea copiilor noștri și puterea lor de a iubi vreodată cu adevărat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Oana Moraru
Oana Moraru este profesor, consultant educațional și fondator al Școlii Helikon. Susține conferințe pe teme de educație, organizează ateliere de evaluare pentru preșcolari și școlari, precum și cursuri de formare pentru cadrele didactice. Detalii despre Oana Moraru și acțiunile ei găsiți pe https://www.voceaparintilor.ro

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa