articol scris de expert

Experții TDM, Andreea Trifulescu. Palma de Mallorca: Cum ajungi acolo și unde te poți caza la prețuri bune

Andreea Trifulescu, expert în turism

Am prezentat într-un articol anterior motivele pentru care Palma de Mallorca, perla Insulelor Baleare, merită să fie o destinație de vacanță. Dacă v-am convins, vin cu câteva detalii care vă vor ajuta să alegeți cele mai bune variante de transport, cazare și mâncare.  

Cum se poate ajunge în Palma de Mallorca?

La acest moment există mai multe variante la îndemână de a ajunge pe această insulă. În perioada de vară, cel mai la îndemână sunt pachetele charter pe care le organizează agențiile de turism, cu plecare din diverse zone ale țării: București, Cluj Napoca, Iași sau Timișoara. În perioadele de extrasezon puteți apela la cursele low cost cu plecare din Cluj Napoca sau Budapesta.

Dacă doriți plecare din București în perioadele de toamnă – primăvara se poate opta pentru un zbor cu escală sau pachete ale agențiilor de turism pe curse charter cu plecare din Budapesta, Viena sau diverse aeroporturi din Germania. Avantajul acestor pachete este că se asigură și transferul până la cazare, iar tarifele de zbor sunt negociate.

Cazare în Palma de Mallorca: Finca

Ca și unități de cazare, se poate alege dintr-o diversitate foarte mare de hoteluri, case de vacanță, apartamente. Finca este o casă rurală tradițională, foarte populară printre turiștii străini care vin în vacanță în Mallorca. Oferă facilitățile casei departe de acasă, este situată în zone tradiționale, unele au și piscină, însă nu sunt situate chiar la plajă, fiind răspândite pe întreaga insulă. Însă, având în vedere faptul că insula merită vizitată în totalitate, cu o mașină închiriată și cazarea într-o fincă, vă veți simți ca un veritabil mallorquin.

Finca, Palma de Mallorca

Hotelurile sunt în general mai vechi, cele de 3* nu excelează la condiții de cazare, aș recomanda mai degrabă hotelurile de 4*, dar dacă doriți un hotel în care doar să vă retrageți seara, sunt în regulă. În zona de sud, în stațiunile din golful Palma, hotelurile sunt dispuse pe străduțe paralele și perpendiculare, astfel, veți găsi camere cu vedere directă la mare pentru cele din prima linie, apoi vedere laterală la cele care sunt așezate perpendicular pe mare, iar apoi urmează hotelurile din a doua, a treia linie. Distanța până la plaja este de cca 200 – 500 de metri pentru cele situate mai în spate pe străzi, însă, dacă doriți mai multă liniște, sunt de preferat.

Ce se poate mânca în Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca nu este o destinație axată pe sistemul de masă all inclusive. De altfel, toată Spania are relativ puține hoteluri care asigură acest tip de serviciu. Iar asta datorită varietății de localuri pe care le putem găsi în imediata apropiere a hotelurilor, stațiunile lor fiind de fapt orășele care abundă în restaurante.

Cultura lor cred că impune de fapt acest tip de dezvoltare, întrucât ei la serviciu au pauză la prânz de cca 3-4 ore, când merg și servesc masa, apoi revin până spre seară. Iar cina se servește destul de târziu, după ora 21 – 22 veți vedea terasele pline de localnici. De aceea, chiar dacă optați pentru un hotel cu mic dejun sau demipensiune, aveți de unde alege să serviți restul meselor.

Veți găsi restaurante cu meniul zilei începând de la 8-9 euro/persoană, restaurante pescărești cu prețuri de la 15 euro/persoană, cele tradiționale de tapas și multe altele.

Paella, mâncare specifică Spaniei

Shopping în Palma de Mallorca

Pentru iubitorii de shopping, se găsesc foarte multe magazine in capitala insulei, pe străduțe pietonale, unde vin și mulți actori ambulanți și animă foarte frumos zona. Apoi ar mai fi El Corte Ingles – magazinul emblematic, situat imediat lângă Placa d’Espanya și gară. Și să nu uităm de toate magazinele mici de pe faleze, ce oferă suveniruri pentru toate gusturile, minimarketuri de unde vă puteți aproviziona dacă ați ales să vă cazați la apartamente si doriți să preparați ceva rapid pentru cei mici.

Transportul în Palma de Mallorca

Transportul pe insulă este foarte bine organizat, sunt autobuze și trenuri la îndemână. Gara a fost într-un proces continuu de modernizare, la fel ca și rutele deservite. Tot de lângă gară pleacă și trenulețul turistic către Port de Soller. Sunt autostrăzi care te ajută să străbați insula în aproximativ 1 ora de la un colț la altul, Mallorca fiind cea mai mare insulă spaniolă.

Acestea fiind spuse, vă aștept cu poveștile voastre de vacanță din această superbă insulă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Andreea Trifulescu
Expert în turism. Fondator CompleTur – agentia ta de turism … spun asta pentru ca asa imi doresc sa fie, pentru ca vreau fiecare client sa-mi devina prieten si impreuna sa inspiram cat mai multi oameni sa iasa in lume sa se bucure de frumusetile ei.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa