articol scris de expert

Vacanța la Disneyland cu copiii. Tot ce trebuie să știi despre cazare, transport, distracții

Andreea Trifulescu, expert în turism

O vacanță la Disneyland Paris poate fi una dintre cele mai frumoase experiențe pe care o faceți cadou copiilor dumneavoastră. Vor descoperi aici o lume de basm, cu personaje iubite și aventuri alături de eroii preferați. Pentru ca vizita la Disneyland să fie cu adevărat senzațională, e important să stabiliți din timp toate detaliile: obiective vizate, cazare, transport, acces în parc, spectacole etc. Găsiți aici toate datele esențiale și câteva ponturi bonus.

Deși există mai multe companii aeriene care asigură zboruri spre Paris, aș sugera Tarom sau Air France. Acestea au adesea oferte speciale pentru clienții Disneyland, în sensul acordării de gratuitate pentru copii pe zborurile lor, achitând doar taxele de aeroport. Totodată, aterizarea se face pe Charles de Gaulle, aeroportul principal din Paris, de unde transferul către parc este mai facil și durează cca 40 minute.

Apoi, se mai poate zbura cu Wizz Air sau Blue Air către aeroportul din Beauvais, dar trebuie să luați în calcul un timp de transfer pana în parc mai mare, de cca 2 ore și jumătate, și care implică și costuri mai mari.

Cazare în parcurile Disneyland

Dacă vizita la Disneyland are ca scop principal distracția din acest parc, vă recomand cazare la hotelurile din parc, care vin la pachet cu biletele de acces. Veți face și economie de timp, pentru că deplasarea până în parc cu shuttle-ul nu durează mai mult de 5-10 minute, iar biletele de acces au un cost destul de ridicat dacă sunt achiziționate separat, între 73 euro/zi/adult/1 parc și 239 euro/4 zile/adult/2 parcuri. Reducerile pentru copii sunt foarte mici la achiziția biletelor, între 5 și 20 euro, astfel că mai multe zile de vizitare a parcurilor vor ridica considerabil costul final al vacanței la Disneyland. Cazarea în hotelurile Disney este însoțită de tichete de acces în parcuri, atât pentru ziua de sosire, cât și pentru cea de plecare. Astfel, de exemplu, dacă rezervați un sejur de 3 nopți, veți beneficia de 4 zile de intrare în cele 2 parcuri.

Hoteluri din parcurile Disneyland

În interiorul parcurilor găsiți unități de cazare de la 2 la 5 stele, fiecare cu o tematică diferită și acces facil la parcuri, pe jos pentru cei care doresc o plimbare lejeră, sau cu autobuzul gratuit.
Hotelurile de 2* pot spune că sunt de nivelul unuia de 3* din centrul Parisului, astfel că va sfătuiesc să le luați în calcul, având în vedere și faptul că au fost de curând renovate. Aici mă refer la Disney’s Santa Fe – tematică New Mexico și Disney’s Cheyenne – tematică Vestul sălbatic.

 • Hotelul Disney’s Sequoia Lodge 3*, inspirat de parcurile naționale ale Americii, îmbină confortul cu natura sălbatică și asigură acces la piscină.
 • Hotelul Disney’s Newport Bay Club 4* asigură un sejur mai luxos în stil maritim, Cape Cod, oferă de asemenea acces la piscină proprie și a fost recent renovat.
 • Hotelul Disney’s New York este momentan închis pentru renovare, va fi transformat în stilul unei galerii de artă din New York pentru super eroii Marvel. Se preconizează că va fi terminat în vara anului 2020.
 • Hotelul Disneyland, situat exact la intrarea în parcul Disneyland, este hotelul de 5* cu interior elegant în stil victorian, în restaurantul căruia puteți lua prânzul cu personajele Disney (65 euro/adult și 35 euro/copil), o activitate foarte populară pentru copii.
 • Un spațiu nou de cazare în Disneyland este Village Nature Paris, un complex de apartamente care oferă experiență de cazare “ca acasă”, iar pentru a va simți cât mai relaxați, aveți 5 lumi recreaționale de explorat în mijlocul naturii. Cei cazați aici au shuttle contracost și doar 2 zile de acces la parcurile Disneyland.

Când ajungeți la hotel, puteți face check-in pentru a intra în posesia tichetelor de acces în parc, astfel încât să beneficiați de cât mai multe ore de distracție. Bagajele le puteți depozita în camera de bagaje până când personalul hotelului vă poate pune la dispoziție camera. La fel puteți proceda și în ultima zi, dacă aveți un zbor seara, eliberați camera și mergeți să va bucurați de ultimele clipe alături de Mickey, Minnie și prietenii lor.

Cazare în Paris sau împrejurimi

Cei cazați în Paris pot opta pentru produsul Disney Paris Express, care include bilet de acces în parc și transfer dus-întors cu shuttle din centrul Parisului, la un preț de 89 euro/adult/1 zi/1 parc sau 106 euro/adult/1zi/2 parcuri. Sunt câteva puncte de plecare din Paris în jurul orei 8 dimineața, iar la întoarcere, plecarea este la ora 20:00. Drumul durează cca 1 ora și jumătate. Dacă însă doriți să nu depindeți de aceste ore și să profitați de distracția din parc până la închidere, să participați și la spectacolul de lumini pe fundalul castelului Frumoasei Adormite, puteți călători cu trenul, ultima cursă spre Paris fiind în jurul orei 00:00. Durata călătoriei este de aproximativ 45 de minute.

Unde se poate mânca la Disneyland

În ceea ce privește serviciile de restaurant, puteți opta pentru diverse tipuri de masă: mic dejun, demipensiune sau pensiune completă. În afară de aceste opțiuni, există diverse restaurante ce oferă servicii de masă tip bufet, fast food sau tonete cu gustări. În anumite perioade există oferte speciale cu demipensiune inclusă, sau avantaje de tip “Plătiți 2, stați 4”, acestea fiind cele mai avantajoase ca preț.

Dacă aniversați ziua de naștere în timpul sejurului, toate restaurantele vă pun la dispoziție tortul aniversar, pentru 6-8 persoane, care este același indiferent de restaurantul rezervat și costă 35 euro. La restaurantele unde vin și personajele Disney se va plăti și suplimentul de masă. Însă, vă spun din experiență, expresia copilului când își primește tortul, adus de personajele preferate care îi cânta „La Mulți Ani”, merită toți banii.

Ponturi pentru vacanța la Disneyland cu copiii

 • Extra Magic hours: 9-10: timp de o oră, parcul este deschis doar pentru persoanele cazate acolo, timp în care se pot întâlni cu personajele preferate.
 • Fastpass – este un serviciu valabil pentru toți vizitatorii, indiferent că sunt sau nu cazați în parcuri. Pe hărțile pe care le gășiți gratuit la intrarea în parcuri, există un simbol FP cu roșu care arată ce atracții beneficiază de Fastpass. Sunt intrări separate față de cele pentru biletele normale.
 • Baby Switch – Este ideal pentru părinții care vor să încerce o atracție în care copilul lor nu se poate da. Mecanismul este următorul: părinții ajung în față, primul părinte se dă în atracție, al doilea părinte așteaptă cu copilul, iar când primul se întoarce fac schimb și nu trebuie să mai stea încă o dată la coadă.
 • Single Riders – sunt rânduri pentru persoane pe care nu le deranjează să se dea în atracție singuri (fără grup/partener) și atunci, practic, cu acest rând se umplu golurile când mai rămâne câte un loc liber. De cele mai multe ori, coada aceasta merge mai repede decât cea normală.
 • Characters meet & greet – aveți posibilitatea să îl vedeți pe Mickey sau pe prințese “back stage” înainte de a ieși. Le găsiți în Disneyland Park și Fantasyland.
 • Disney Dreams Show – spectacolul acesta va fi întotdeauna la închiderea parcului, proiectat pe Sleeping Beauty Castle, și ține 20 minute.
 • Parada din Disneyland Park de pe Main Street USA – în fiecare zi la ora 17, indiferent dacă plouă, ninge sau e soare.
 • Shopping service – până la ora 15.00, toate cumpărăturile se pot trimite direct la hotel, gratuit.
 • VIP Guide pentru 3 ore, pentru până la 10 persoane – va fi ghidul vostru pentru 3 ore, iar avantajul este că veți intra la atracțiile dorite fără a mai sta la coadă.
 • VIP Fast Pass se oferă turiștilor în mod gratuit doar dacă au cazarea în Suite.
 • Café Mickey – este un restaurant în Disneyland Village, unde puteți lua prânzul sau cina, iar personajele Disneyland sunt în permanentă acolo pentru poze.
 • Prânz cu Prinți și Prințese – este același lucru ca la Café Mickey, numai că aici vă veți întâlni cu prinți și prințese. În pachet e inclus aperitivul, felul principal și un desert, un cocktail, o apă minerală și o cafea. Tariful este de 77 euro adult și 45 euro copil.
 • Buffalo Bill Wild West Show – este un show cu cowboy, cu Mickey și prietenii, pe care nu trebuie să îl ratați (de la 55 euro/adulți și 43 euro/copil); include cină tradițională mex-tex în stil western.

Perioadele mai libere la Disneyland și cele mai bune prețuri

 • Încercați să evitați weekend-ul sau vacanțele europene ale copiilor, întrucât se va prelungi timpul de așteptare la atracții.
 • Perioadele cu cele mai bune tarife sunt din noiembrie până în martie; iarna, majoritatea punctelor de atracție sunt acoperite, așa că vă puteți distra fără probleme. Iernile sunt mai blânde în Franța, iar Disneyland este singurul parc deschis tot timpul anului.
 • Tarifele la Disney sunt disponibile și cu 1 an și jumătate înainte de călătorie, ceea ce înseamnă că se pot face rezervări din timp pentru oferte speciale, la prețuri avantajoase.
 • Aplicația mobilă va ajută să vă descurcați ușor în parcuri, puteți verifica timpul de așteptare pentru atracții, găsiți drumul cel mai scurt datorită hărților GPS, verificați programele spectacolelor și paradelor.
 • Fiecare an are 4 sezoane magice, astfel că puteți alege perioada de călătorie în funcție de preferințele copilului în ceea ce privește personajele.

Pentru a vedea cum vă puteți distra la Disneyland și care sunt punctele de atracție de neratat, vă recomandăm să citiți ACEST articol.

În funcție de ceea ce doriți să experimentați la fața locului, de buget și de perioada de călătorie, un consultant de turism vă poate ajuta să faceți alegerea corectă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Andreea Trifulescu
Expert în turism. Fondator CompleTur – agentia ta de turism … spun asta pentru ca asa imi doresc sa fie, pentru ca vreau fiecare client sa-mi devina prieten si impreuna sa inspiram cat mai multi oameni sa iasa in lume sa se bucure de frumusetile ei.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa