articol scris de expert

Experții TDM, dr. Mihaela Leventer: Care este adevărul despre crema „minune” Aur Derm

Dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog

Care este adevărul despre crema „minune” Aur Derm. O știre despre crema „minune” Aur Derm, care conține ingrediente medicale, a împărțit opinia publică în două. Unii au spus că dacă nu face rău de ce să fie retrasă de pe piață? Alții au susținut că este o conspirație a industriei farma împotriva unui leac național. Chiar și producătorii s-au scuzat că nu știu să se fi produs efecte secundare iar mulți utilizatori se jură că au folosit-o și este într-adevăr miraculoasă. Am citit chiar mărturia unei mămici care afirma că o pune pe pielea copilului pentru orice bubiță îi apare. Deci care este problema, care este adevărul?

Exista niște reguli unanim acceptate și în România, și în lumea largă. Una privește diferența dintre produsele medicamentoase si cele non-medicamentoase cum sunt cele cosmetice și cele paramedicale, naturiste. Produsele medicamentoase trebuie să declare și înregistreze compoziția, să aibă studii clinice privind efectele pozitive și efectele secundare.

Cum a putut un producător incorect să falsifice produsul vândut pe piața românească

Efectele secundare sunt cunoscute și avertizate utilizatorului și trebuie să se întâlnească într-o proporție rezonabilă față de beneficiile terapeutice. Produsele medicamentoase sunt recomandate în cadrul schemelor de tratament de către medic și evoluția sub tratament trebuie urmărită tocmai pentru a reduce riscurile. Există chiar o listă cu substanțe medicamentoase și ingrediente cosmetice, ultimele neavând voie să conțină ingrediente care schimbă funcția biologică. Cremele cosmetice și produsele paramedicale, naturiste, nu se supun acelorași rigori de înregistrare, de aceea un producător incorect a putut falsifica produsul vândut pe piața românească.

Ingredientele cosmetice au voie să genereze efecte locale de emoliere, hidratare, exfoliere și chiar vasoconstrictie și sunt de obicei folosite ca adjuvante în tratamentele unor afecțiuni de piele sau se folosesc la libera alegere.

Care este adevărul despre crema „minune” Aur Derm

Crema Aur Derm a avut efecte „miraculoase” pentru că a conținut câteva medicamente cheie în reducerea mâncărimii și inflamației. Fără ele, doar cu ingredientele „naturale” de smirnă, propolis și mimoză nu ar fi avut acest efect. Ingredientele medicale ca hidrochinonă, utilizate în produsele medicale de albire a pielii, sunt interzise în produse cosmetice de mai mult de 20 de ani pentru că are ca efect oncronoza, adică pătarea intensă a pielii. Hidrochinona a fost descoperită în Aur Derm! Pe lânga ea, procaina, care a fost interzisă în produsele cosmetice de peste 30 de ani, printre efectele ei secundare numărându-se depresie neuronală și reacții alergice însoțite de depresie respiratorie.

În Aur Derm mai sunt și alte anestezice ca lidocaină, benzocaină, și diclofenac, o substanță antiinflamatoare, precum și rezorcină, toate fiind interzise în compozițiile cosmetice. Aceste substanțe medicamentoase se găsesc în produse de tratament corect înregistrate, deci dacă vreți cremă cu diclofenac se găseste la tratamentele antireumatismale.

Sunt sigură că nicio mama iubitoare nu ar aplica pe pielea copilului un produs interzis a fi folosit liber, fără recomandare. Cele care însă au folosit cu entuziasm Aur Derm-ul au fost pur si simplu păcalite de miracolul unui produs „naturist”, considerant neriscant, deși avea riscuri.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Mihaela Leventer
Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dermatologi din România. A deschis primul cabinet privat de dermatologie în 1996. De atunci numărul pacienților consultați și tratați a crescut exponențial. Pacienții multumiți au adus alți pacienți indiferent de locul în care dr. Mihaela Leventer și echipa au lucrat. La un număr mare de pacienți a fost nevoie de specialiști dermatologi noi. Așa s-a ajuns la echipa actuală care numără 6 medici. Fiecare medic dermatolog din echipă a ales o nișă profesională în care să exceleze, iar dr. Mihaela Leventer i-a incurajat și ajutat să se perfecționeze. Dr Leventer Centre are un departament de chirurgie Mohs, care a ajutat la rezolvarea a peste 250 de cazuri complexe operate. De asemenea, centrul deține o unitate de histopatologie, una de fizioterapie cutanată, un departamant de lasere și aparate terapeutice nonlaser, două săli de operație complet utilate și un mic staționar.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa