Este adevărat că suzeta și suptul degetului strică dinții copilului?

Marina Rosenfeld

Folosirea suzetei sau suptul degetului strică dinții copilului dacă obiceiul nu încetează până la vârsta preșcolară, susțin specialiștii citați de babycenter.com.

Este normal și sănătos pentru un bebeluș să sugă, iar degetele și suzetele sunt foarte la îndemână pentru alinare. Copilului îi va plăcea să sugă degetele sau suzeta în perioada erupției dentare, și nu aveți de ce să vă faceți griji legate de urmări pe termen lung cu dinții sau maxilarul.

Specialiștii susțin că suptul degetului este o manifestare normală în timpul primilor ani de viață și chiar mai devreme de atât. În timpul ecografiilor, mulți bebeluși sunt surprinși cu degetul în gură încă din burta mamei. Această nevoie este un instinct natural de supraviețuire și, de regulă, copiii renunță la deget pe la doi-patru ani.

Suptul degetului strică dinții dacă obiceiul continuă după patru ani

Este recomandat să descurajați acest obicei înainte ca micuțului să îi iasă dinții permanenți. Continuatul suptului după această vârstă duce la probleme de mușcătură, cu dinții de sus prea proeminenți.

Dinții definitivi apar de obicei după vârsta de 6 ani , iar Academia Americană de Pediatrie și Asociația Americană a Dentiștilor recomandă părinților sa oprească aceste obiceiuri până la vârsta de 4 ani. Pentru ca renunțarea să fie blândă, încercați să respectați următoarele recomandări

  • Asigurați-vă că începeți procesul prin care să-l dezobişnuiți de suzetă sau de suptul degetului într-o perioadă în care el este sănătos şi când ambii părinţi sunt disponibili.
  • Anunțați- pe cei din jur despre plan și asigurați-vă că susțin demersul.
  • Permiteți abateri atunci când copilul este foarte stresat.
  • Încurajați-l când reușește să facă pași spre desprinderea de suzetă sau de renunțarea la suptul degetului.
  • Faceți un program prin care să reduceți treptat dependenţa copilului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa