Este adevărat că femeile însărcinate urinează mai des?

Marina Rosenfeld

Da, spun specialişti citați de babycenter.com, femeile însărcinate urinează mai des iar acesta este unul dintre simptomele timpurii de sarcină. Durează din săptămâna a şasea până la finalul primului trimestru.

Imediat după ce aţi rămas însărcinată, schimbările hormonale determină sângele să circule mai repede prin rinichi umplând vezica mai repede. “În timpul sarcinii, volumul sângelui în corp creşte dramatic”, spune urologul şi ginecologul Tristi Muir, director al “Centrului pentru Sănătate Pelviană de la Universitatea  din Texas, ramura Galveston. “Asta înseamnă că rinichii au mai mult lichid de procesat”.

Pe măsură ce uterul creşte ca să-i facă loc bebeluşului, el poate pune presiune pe vezică şi vă va face să o simţiţi mai plină decât este de fapt.

Femeile însărcinate urinează mai des noaptea dacă beau lichide înainte de somn

Unii experți spun că în al doilea trimestru e mai uşor, pentru că uterul creşte mai sus de pelvis, dar studiile nu dovedesc asta. Aţi putea să nu aveţi parte de pauza aceasta în al doilea trimestru. Veţi observa că vă treziţi noaptea ca să mergeţi la toaletă, din cauză că, stând întinsă, o parte din lichidul reţinut în ţesuturi în picioare în timpul zilei va ajunge înapoi în sânge şi până la urmă în vezică.

Dacă vă treziţi de prea multe ori, încercaţi să nu mai consumaţi atât de multe lichide în timpul serii, dar să consumați cantitatea recomandată pe perioada zilei. Dacă urina începe să fie prea galbenă sau este tulbure, înseamnă că nu beţi destule lichide. Corpul are nevoie de apă ca să transporte substanţele nutritive de la mamă la copil, să înlocuiască lichidul amniotic, să cureţe organismul de toxine, să elimine bacteriile care ar putea cauza o infecţie urinară.

Si, nu în ultimul rând, nu ignoraţi nevoia de a urina. Amânarea momentului oferă bacteriilor un mediu propice înmulţirii.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa