Este adevărat că cearcănele copilului pot indica alergie?

Marina Rosenfeld

  Da, spun specialistii de la babycenter.com, cearcănele copilului pot indica alergie, la fel de bine cum pot fi și moştenite genetic.

  Când nasul este congestionat- ceea ce se întâmplă în cazul alergiilor– venele din jur nu mai conduc sângele cum trebuie, iar fluxul sangvin încetineşte. Drept rezultat, venele din jurul ochilor se umflă şi dau o culoare mai închisă pielii. Infecţiile cronice ale sinusurilor şi răcelile-orice duce la inflamaţie nazală- pot cauza cearcăne.

  Alte semne ale alergiilor respiratorii includ: ochii apoşi sau care mănâncă, strănuturi, tuse, mâncărimi ale nasului, respiraţie pe gură.

  Identificarea alergiilor este esențială

  Este important să investigăm cearcănele alergice deoarece o reacţie alergică nediagnosticată şi netratată produce un sindrom inflamator persistent, activarea mastocitelor, concentraţii persistent crescute ale histaminei în circulaţia sanguină şi afectare asemănătoare cu expunerea cronică la stres. Putem observa alterări ale digestiei, tranzitului intestinal, exacerbarea altor afecţiuni preexistente, tulburări ale somnului, deficit de atenţie.

  Cercetările au arătat că cei mici au o predispoziţie crescută de a dezvolta alergii în special în perioada de viaţă 3-9 luni şi între 2-5 ani. Printre cele mai frecvente manifestări ale alergiilor la vârsta de sugar sunt alergiile alimentare (8% dintre sugari), în care predomină alergia la proteina din laptele de vacă (2-5% dintre sugari). În ceea ce privește alergiile sezoniere, cele mai frecvente sunt cele la polen sau la particulele de praf, care apar doar în anumite perioade din an. Doctorii pot face teste pe piele sau de sânge pentru a afla ce tip de polen provoacă alergie copilului.

   

   

  Vezi sursele

  ACAAI. Undated. What are allergic shiners? American College of Allergy, Asthma, and Immunology. http://www.acaai.org/allergist/Resources/ask-allergist/Pages/Ask_the_Allergist-What_Are_Allergic_Shiners.aspx [Accessed 2013]

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa