Este adevărat că bebeluşii graşi sunt mai sănătoşi?

Marina Rosenfeld
copil fructe bebelus mancare

  Suntem tentați să credem că bebelușii grași sunt mai sănătoși, însă adevărul nu e neapărat acesta, conform specialiștilor citați de babycenter.com.

  Studiile arată că bebeluşii care sunt obezi (în partea superioară a graficelor pentru greutate), precum și cei care cresc rapid în greutate, au risc mai mare de a fi obezi la maturitate. La fel se întâmplă și în cazul bebeluşilor care se nasc cu greutate mică, dar se îngraşă rapid.

  Totuși, aceşti factori nu sunt singurii care influenţează greutatea unui copil mai târziu în viaţă. Într-un  studiu britanic, care a urmărit mai mult de 8000 de copii, cercetorii au identificat mai mulţi factori care creşteau şansele ca un copil să devină obez la 7 ani. Printre aceştia erau: greutate mare conform graficului vârstei, creştere rapidă în greutate, ambii părinţi obezi, copii care la 3 ani petreceau mai mult de 8 ore la televizor pe săptămână şi cei care dormeau mai puţin de 10,5 ore pe noapte.

  Mult mai mulţi copii sunt obezi în prezent decât acum 20 de ani- între 3 şi 6 % dintre copiii până în 6 luni de la 6 la 10% pentru copiii până în 6 ani. Experţii spun că obiceiurile alimentare sunt cruciale în menţinerea unei greutăţi normale mai târziu în viaţă. Totuşi, cei mai mulţi bebeluşi nu sunt prea graşi, dar e important să oferim copiilor hrană sănătoasă pentru ca ei să crească sănătoşi. De asemenea, nu trebuie impuse copiilor diete fără ajutorul medicului.

   

  Vezi sursele

  Citește și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa