Hăinuțe gratis pentru copiii din București- un proiect social în care și tu te poți implica!

Proiectul „Bebe de București are hăinuțe”, o inițiativă venită în ajutorul familiilor aflate în dificultate financiară.

Georgiana Mihalcea, redactor
hăinuțe gratis bebe
Hăinuțe gratis pentru copiii din București- un proiect de suflet!

Hăinuțe gratis pentru copiii din București. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (D.G.A.S.M.B) a relansat la începutul lunii ianuarie 2021 proiectul „Bebe de București are hăinuțe”, o inițiativă venită în ajutorul familiilor cu probleme financiare. Hainele provin din donații, astfel încât o întreagă comunitate este încurajată să se alăture.

Nu doar ONG-urile au proiecte dedicate familiilor fără posibilități financiare, ci și unele instituții ale statului. D.G.A.S.M.B are în derulare mai multe inițiative menite să aducă speranță și bucurie în sufletele bucureștenilor.

Unul dintre ele este dedicat bebelușilor și copiilor mai măricei „Bebe de București are Hăinuțe” își propune să ofere copiilor din Capitală îmbrăcăminte de calitate. Și tu te poți implica în această poveste!

Hăinuțe gratis pentru copiii din București. Anunțul autorităților

„Bebe de Bucureşti are Hăinuţe” se extinde. Ne-am mutat într-un loc mai spaţios, mai luminos şi mai accesibil, pentru că mulţi dintre dumneavoastră ne-au inspirat şi am primit multe donaţii: de la articole vestimentare, până la obiecte necesare copiilor cu vârstele cuprinse între 0 şi 12 ani.

„Fetițe sau băieței? Hăinuțe groase, numai bune pentru vremea de afară pentru bebelușii din București: salopete, geci, compleuri, paltonașe, combinezoane, toate igienizate, confortabile, practice și viu colorate.

Vă așteptăm la „Bebe de București are Hăinuțe”, la sediul din strada Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, de luni până vineri, între orele 11.00 – 18.00, cu articole de îmbrăcăminte pentru năstrușnicii care provin din familii aflate în dificultate financiară”, anunță reprezentanții instituției.

Pentru mai multe informații, puteți suna la numărul de telefon 0800.821.218 sau pe pagina de facebook a instituției.

Hăinuțe gratis pentru copiii din București. Iată unde poți dona

Orice vrea, poate aduce îmbrăcăminte de copii, precum și obiecte (pătuțuri, cărucioare, jucării), noi sau în stare bună. Angajații D.G.A.S.M.B se vor ocupa de igienizarea acestora.

Există șapte centre unde poți face donații, implicându-te astfel în proiect.

 • Complex de sercivii sociale Ominis, strada Turnu Măgurele, nr 17A, sector 4.
 • Sediul central D.G.A.S.M.B, strada Constantin Mille, nr 10, sector 1.
 • Punct Perla, Șoseaua Ștefan cel Mare, nr 1, sector 1.
 • Spălătoria socială, strada Drumul Taberei, nr 24, sector 6.
 • Spălătoria Socială, strada Armeniș, nr 2, sector 3.
 • Sediul central „Bebe de București are Hăinuțe” Bulevardul Regina Elisabeta, nr 75, sector 5 (rond Kogălniceanu)- aici programul este între 11 și 18.
 • Băcănia Nea Bălan, situată pe strada Amurgului, nr 31, Popești Leordeni (între 10 și 18).

Programul centrelor de colectare este de luni până vineri, între orele 11-16.

Hăinuțe gratis pentru copiii din București. Când și cum a început totul

Proiectul Bebe de București are Hăinuțe a luat naștere după încheierea stării de urgență, perioadă în care ne-am confruntat cu foarte multe cereri din partea părinților care și-au pierdut locurile de muncă. Aceștia ne solicitau să-i sprijinim cu alimente și produse necesare creșterii și
îngrijirii copiilor.

În același timp, foarte multe persoane ne-au contactat pentru a ne dona hăinuțe, jucarii și produse în bună stare, pentru bebelușii din familiile aflate în dificultăți financiare.

Astfel, dorind să răspundem cât mai util cererilor de acest tip, D.G.A.S.M.B. a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare și distribuție de hăinule, jucării, plușuri și lucruri necesare copiilor.”
(potrivit unui comunicat trimis redacției Totul Despre Mame de către D.G.A.S.M.B.)

La acest centru vor ajunge pentru sortare și igienizare hainele colectate în centrele sociale și vor fi donate pentru copiii cu vârste între 0 și 12 ani, care provin din medii defavorizate.

Beneficiarii acestui centru vor fi familiile monoparentale, familiile cu venituri sub 1.000 de lei pe membru și copiii din centrele rezidențiale sau de plasament.

Hăinuțe gratis pentru copiii din București. Care sunt condițiile de acordare

Lucrurile donate trec printr-un amplu proces de igienizare, la sediul din Regina Elisabeta: sunt spălate la 90 de grade cu detergent hipoalergic pentru copii, uscate, călcate și, ulterior, așezate pe rafturi.

Condițiile de acordare și beneficiarii acestui proiect:

 • Familiile monoparentale care au unul sau mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani, cu domiciliul/reședința pe raza municipiului București.
 • Familiile cu venituri sub 1000 lei/membru de familie care au copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani (cu domiciul/reședința pe raza municipiului București.
 • Cazurile sociale aflate în evidența organizațiilor neguvernamentale care se încadrează în grupa de vârstă 0-12 ani și care au domiciliul/reședința pe raza municipiului București.
 • Persoanele din categoriile vulnerabile menționate mai sus care consideră că au nevoie de lucrușoare pentru copii pot adresa o solicitare către D.G.A.S.M.B., pe e-mail, la [email protected] sau la telefon 0800.821.218, indicând adresa, situația socială, vârsta copilului și mărimea hăinuțelor.
 • Solicitanții vor fi contactați personal de un reprezentant DGASMB și vor primi instrucțiuni pentru a ridica cutiuța „Bebe de București are Hăinuțe”.

  Până acum proiectul a avut un mare succes, peste 500 de copiii au trecut pragul „magazinului” pentru a primi hăinuțele și jucăriile potrivite vârstei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa