Idei de gustări sănătoase. Între cele trei mese principale, gustările nu ar trebui să însemne pufuleți, biscuiți clasici sau chips-uri. Vă invităm să vă inspirați din rețetele aprobate de nutriționiștii echipei FC Barcelona, în cadrul campaniei Eat Like a Pro. Aceasta este o inițiativă globală sprijinit
Fursecuri cu lămâie şi nucă de cocos
Timp de pregătire: 30 min.
Ingrediente pentru 4 porţii
200 g făină de orez
1 ou
55 ml ulei de cocos, topit
70 g miere sau melasă
30 g miez uscat de nucă de cocos, neîndulcit
10 ml suc de lămâie + coaja de la ½ lămâie
5 g pudră de vanilie
5 g praf de copt sau bicarbonat de sodiu
un praf de sare de mare
50 g ciocolată neagră, topită
Preîncalzește cuptorul la 180°C. Adaugă toate ingredientele, în afară de ciocolata neagră, într-un castron și amestecă-le. Formează fursecuri din aluat și așaza-le
pe tava de copt. Dă tava la cuptor și coace timp de 15 minute, până când capătă o nuanță ușor aurie. După ce s-au copt, scoate fursecurile din cuptor și stropește-le cu ciocolată topită.
Servește imediat.
Bomboane de orez cu cocos, nuci şi curmale
Timp de preparare: 20 min.
Ingredinte pentru 6 porții
1 ceaşcă de orez
1 ½ ceaşcă de lapte de ovăz
1 baton de scorţişoară
coajă de lămâie
½ ceaşcă de nuci
8 curmale
4 linguri de miez de nucă de cocos ras pentru înveliș
Pune orezul la înmuiat timp de 20 de minute. Scurge-l și lasă-l la o parte.
Fierbe laptele de ovaz cu scorțișoara și coajă de lămâie, apoi scoate-le și adaugă orezul. Lasă la fiert timp de circa 20 de minute cu 2 linguri de miere. Scurge și lasă la o parte.
Folosește mixerul pentru a forma o pastă din nuci, curmale și miere. Formează bombonele din pasta de nuci, curmale și miere și acoperă-le cu orezul fiert pentru a forma bomboane mai mari. Tăvălește prin miezul de nuca de cocos ras și lasă la răcit.
Salată de quinoa cu broccoli
Timp de preparare: 25 min.
Ingredinte pentru 2 porții
1 ceaşcă de quinoa gătită
1 ceaşcă de migdale, marunțite grosier
300 g broccoli, taiat în bucați mari
1 ceaşcă de ierburi tocate mărunt
(mărar + pătrunjel + mentă + busuioc +
coriandru + chives)
20 ml ulei de măsline extravirgin
sucul + co de la o lămâie
2 g sare
Într-un robot de bucatarie, mărunțește migdalele, apoi lasă-le la o parte. Adaugă broccoli și mixeaza până când este tăiat grosier. Pune broccoli, migdale și quinoa într-un castron mare, împreuna cu celelalte ingrediente, și amesteca-le ușor pentru a le combina.
Servește.
Negresă cu fasole neagră
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente pentru 4-6 porții
500 g fasole neagră gătită
160 g sirop de arțar
120 ml lapte de cocos
50 ml ulei de cocos, topit
3 oua
5 g vanilie
30 g pudra de cacao
30 g fulgi de ovăz
60 g faina integrală de grâu
½ g sare
10 g praf de copt
80 g chips-uri de ciocolată, împărțite
60 g nuci mărunțite
50 min.
Preîncalzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă de 20 x 20 cm sau tapeteaz-o cu
hârtie pergament. Fa piure fasolea neagră gătita, folosind un robot de bucătărie.
La blender sau robot, bate ouăle și adaugă uleiul de cocos, urmat de laptele de cocos.
Adaugă siropul de arțar, fulgii de ovăz, piureul de fasole neagra, cacao, vanilie, sare, praf de copt. Amestecă ingredientele până când compoziția devine fină, timp de aproximativ 2-3 minute. Încorporează ușor ¼ ceașcă de fulgi de ciocolată. Întinde uniform compoziția în tavă. Presară restul chips-urilor de ciocolata și nucile pe deasupra.
Coace la cuptor timp de 18-20 de minute, până când negresele sunt coapte bine și s-au închegat. Lasă la răcit bine înainte de a le tăia.
Bulete cu șunca și orez
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente pentru 2 porții
80 g orez
300 g sos Bechamel gros
100 g șuncă maturata fara grasime
80 g pesmet
2 oua
sare și piper
Fierbe orezul în apa clocotită și apoi scurge-l. Taie șunca în bucăți foarte mici.
Încălzește ușor sosul Bechamel. Amesteca orezul, sosul Bechamel și șunca.
Așaza într-o caserolă și răcește la frigider. După ce compoziția s-a racit, formează bulete,
acoperă-le cu ou și pesmet și prajește-le.