articol susținut de

Repară rapid micile stricăciuni ale marilor bucurii!

Ileana Mirescu
mici reparații prin casă

Cum te descurci cu provocările din gama stricăciunilor pe care cel mic le face prin casă, fie din impuls „artistic”, fie din neatenție sau din neîndemânarea specifică vârstei? Sincer, n-are rost să dedici acestui subiect mai multă energie decât bucuriei de a-l însoți pe bebe în dezvoltarea lui, mai ales că acum există atât de multe soluții pentru remedierea acestor mici… greșeli. Specialiștii MAM Bricolaj îți fac viața de părinte mai ușoară cu câteva idei de produse pentru mici retușuri prin casă.

Abia îți dorești ca bebe să interacționeze mai mult cu lumea din jur și nici nu-ți dai seama când te transformi în cea mai bună jucărie a lui și-ți solicită toată atenția. Abia îți dorești ca bebe să înceapă să vorbească, iar în curând ți se va părea foarte gălăgios. Abia îți dorești să o ia din loc și, iată, nu mai cum să faci nimic pentru că trebuie să-l protejezi de pericolele de prin casă. Dar și casa de el!

Curând după ce bebe a plecat în explorare ar trebui să te aștepți ca pereții, mobila și, în general, ce-i vine la îndemână pe unde umblă să nu mai arate la fel. E o vorbă în parenting care spune: „anything they can get their hands on is fair game” – adică: „tot ce le cade în mână e o pradă justificată”.

Politica cea mai bună a unui părinte vizavi de această perioadă ar trebui să implice:

1. Eliberarea cât mai riguroasă a spațiului pe care cel mic îl explorează. Atât pentru a-l împiedica pe copil să se pună în pericol lovindu-se cu unele lucruri sau ducându-le la gură, cât și pentru a proteja lucrurile în sine. Etapa de Picasso junior trece în câțiva ani, iar decorațiunile pot rămâne bine merci la adăpost până atunci.

2. Adoptarea unei atitudini echilibrate vizavi de stricăciunile suferite de lucrurile pe care nu le poate lua din calea celui mic (precum pereții sau mobila), punându-și mereu întrebarea: „Ce e mai important? Un lucru sau copilul meu?” Credem că răspunsul rezonabil este subînțeles de toată lumea, nu?

„Puține sunt stricăciunile pe care un bebeluș le poate face într-o locuință și să nu poată fi remediate sau prevenite cu soluțiile de bricolaj care există acum pe piață. Părinții ar trebui să se bucure, mai degrabă, de fiecare moment din dezvoltarea celui mic, nu să-și bată capul cum vor șterge mâzgăleala de pe perete. De aceea ne ocupăm noi, doar să vină în magazine să ne ceară sfatul”

Ioana Găvan, specialist MAM Bricolaj
Magazinul Mam Bricolaj Ghencea

Produse must-have care trebuie să se găsească într-o casă cu copii

Dacă până acum trusa ta de îngrijire a locuinței cuprindea produse care se găsesc în toate casele, precum soluție de spălat pardoseala, de șters geamurile, praful sau pentru curățat blatul de bucătărie, trebuie să accepți că a venit momentul să suplimentezi sortimentul cu următoarele produse de „prim-ajutor” pentru interior:

Ceară corectoare

Ceară corectoare. Mobila ta agresată are nevoie de asta! Un baton de ceară corectoare este excelent pentru repararea suprafețelor deteriorate ale pieselor de mobilier, fie că vorbim despre lemn sau pal. Pur și simplu, ceara umple foarte frumos zona deteriorată – și nu vorbim doar despre simple zgârieturi. De fapt, poți corecta și zgârieturile de pe parchet cu ea! Gama MAM Bricolaj de ceară corectoare cuprinde o mulțime de nuanțe pentru a putea salva o mulțime de situații de gen. Iar dacă nu găsești în magazin fix culoarea de care ai nevoie pentru piesa ta de mobilier rănită, batoanele de ceară pot fi topite și combinate pentru a obține nuanța dorită.

Marker corector

Marker corector. Te lauzi cam cu același grad de îndemânare ca bebe aflat în dezvoltare? Atunci, markerul corector este unealta ta pentru mici retușuri prin casă. Este mai ușor de folosit decât ceara corectoare, găsești o mulțime de nuanțe în gama MAM Bricolaj (mahon, nuc, stejar, arțar etc.), însă este potrivit doar pentru zgârieturile fine, pe care le colorează ca să nu mai iasă în evidență.

Soluție de curățat universală

Soluție de curățat universală. Ți-ai consumat tubul de fixativ curățând pix de pe mobilă? Da, funcționează, dar de ce să faci asta când există o soluție profesională dedicată unor astfel de situații?! O găsești tot la MAM Bricolaj și îndepărtează petele de: pix, creion, marker permanent, grăsime (poate aveți o repriză de distracție cu mânuțe unsuroase la masa de prânz), tuș de ștampile (acum… dacă și tu te riști să-i dai să se joace cu una, alta…), graffiti, vaselină și rugină (așa, ca să știi, în caz că va fi nevoie…). Soluția-minune se poate folosi pe plastic, PVC, oțel, pal melaminat și pe toate suprafețele rezistente la apă.

Folie autocolantă

Folia autocolantă este o soluție cu care poți împușca două probleme odată: ascunzi și stricăciunile făcute de copil, și amprenta de uzură lăsată de trecerea timpului, obținând o piesă de mobilier cu aspect reîmprospătat cu o investiție redusă. În funcție de cât de mult îți lași creativitatea să lucreze, profitând de justificarea că a stricat copilul mobila, poți folosi în proiectul tău folie autocolantă uni, cu imprimeuri, în nuanțe neutre sau culori puternice. Sau te poți limita la autocolant care imită lemnul, dacă vrei să păstrezi aceeași atmosferă a încăperii.

Vezi că situația nu e atât de gravă? Acum, n-ai decât să te bucuri de micile descoperiri ale copilului tău și să dai o fugă la magazinul de bricolaj oricând vrei să îndrepți stricăciunile cu care acestea, adeseori, vin la pachet.

Te-ar mai putea interesa