articol susținut de

Accesorii utile pentru camera copilului

Ileana Mirescu
accesorii pentru camera copilului

Pe lângă pătuț și masă de înfășat există o mulțime de lucruri disponibile în magazine pentru amenajarea camerei copilului. Dar care sunt, cu adevărat, utile? Ne ghidează specialiștii MAM Bricolaj în această călătorie destinată proaspeților părinți.

Dorința de nesting, care se acutizează în jurul venirii pe lume a unui copil, se poate lăsa cu tot felul de cumpărături făcute din exaltare, care, ulterior, să se dovedească prea puțin utile și necesare îngrijirii celui mic. Iar viața cu un nou-născut necesită destule resurse financiare, deci nu e cazul să fie irosite în decursul „creării cuibului”.

În afară de o atitudine echilibrată, când veți merge la cumpărături pentru camera copilului este foarte util fiți orientați, în primul rând, către îmbunătățirea confortului și funcționalității încăperii pe care o amenajați, nu să vă lăsați furați de obiectivele estetice ale acesteia.

„Știm că noii părinți vor ca pătuțul copilului să se asorteze cu restul mobilei din cameră și covorul cu mobila și varul de pe pereți, lansându-se într-o căutare acerbă prin magazine a unei anumite nuanțe pentru accesorii sau pentru corpurile electrice. Însă pierd din vedere, de foarte multe ori, un aspect care contează foarte mult: camera respectivă este sigură pentru copil când acesta va începe să umble? Aranjamentul și funcționalitatea camerei pot contribui la dezvoltarea copilului? Nu o amenajăm pentru Instagram, ci pentru noul săul locatar, cel mai important membru al familiei!”,

Mihai Șeitan, specialist MAM Bricolaj
Mam Bricolaj Luica

Curaj, iată ce ai de pus pe lista de bricolaj!

Dacă accesoriile de protecție pentru mobilă – colțarele din silicon menite să atenueze ciocnirea copilului de muchiile  pieselor de mobilier – sunt deja destul de populare în familiile de români, iată câteva accesorii de amenajare extrem de utile la care proaspeții părinți nu se gândesc, în efervescența sentimentului de nesting, atunci când fac lista de cumpărături:

Plasă de protecție împotriva țânțarilor pentru geamuri

Plasa de protecție împotriva țânțarilor pentru geamuri. Dacă iarna-ți faci car, iar vara – sanie, atunci e timp toamna să pui o plasă de țânțari la fereastra camerei copilului pentru a fi protejat odată cu începerea următorului sezon cald. Somnul celui mic este extrem de important pentru toți cei ai casei și nu vă doriți să fie tulburat nici de bâzâit de țânțari, nici de înțepătură, nici de mâncărimea de după. Tot la MAM Bricolaj se găsesc și accesoriile necesare pentru montarea plasei: profile pentru realizarea chenarului, cheder pentru fixarea plasei pe profil, balamale, sisteme de prindere, mânere.

Treceri pentru cabluri

Trecerile pentru cabluri. Aveți nevoie de aceste accesorii pentru că roaderea cablurilor cu care se întâlnesc prin casă este cel mai comun mod de electrocutare a copiilor! Poți alege trecerile în funcție de lărgimea canaulului, de culoare și materialul din care sunt confecționate.

Protecție pentru priză

Protecția pentru priză este un alt produs special creat pentru a proteja copiii de accidentele ce implică electrocutarea, acoperind găurile de alimentare. Setul de protecții vine cu o cheie cu ajutorul căreia pot fi îndepărtate protecțiile când nu mai este nevoie de ele.

Plăci de plafon decorativ

Plăci de plafon decorativ. Fabricat din polistiren și profilat cu diverse modele, acest plafon are rolul de a îmbunătăți nu numai aspectul unei camere, ci și caracterul său funcțional prin faptul că izolează termic foarte bine, păstrând o temperatură plăcută în încăpere.

Îndrăznește să mergi cu imaginația un pic mai departe de funcționalitatea de bază a camerei copilului tău dacă spațiul ți-o permite: montează două cârlige pe tavan și instalează-i copilului un leagăn. Fiecare cârlig susține până la 15 kg, astfel încât îi asiguri celui mic o super distracție cel puțin până intră la școală!

Te-ar mai putea interesa