articol susținut de

Accesorii pentru o casă silențioasă și somn liniștit de bebeluș

Ileana Mirescu
produse pentru o casă silențioasă

Vor fi momente în viața de proaspăt părinte când îți veri dori nici frunza să nu se miște, ca să nu-ți trezească copilul. Dar viața în casă nu poate să se oprească de câte ori doarme cel mic. Specialiștii MAM Bricolaj oferă soluții pentru păstrat liniștea în gospodărie atunci când sunt treburi de făcut.

Orice proaspăt părinte descoperă rapid cât de important este somnul bebelușului. OK, în timp ce doarme, bebe crește și asimilează achiziții de dezvoltare, însă, de asemenea, când cel mic doarme, cei mari se străduiesc să mai rezolve una, alta prin gospodărie. Iar în primele luni de viață reprizele de somn pot fi atât de imprevizibile, scurte și volatile, încât devin extrem de prețioase pentru ambele părți. Deci să avem grijă de ele.

Asta nu înseamnă, însă, că toată viața din locuință trebuie pusă pe hold până se trezește bebe. Deși le sfătuim mereu pe proaspetele mame să încerce să se odihnească și ele cât doarme copilul, știm că asta se întâmplă, cu adevărat, într-un procent extrem de scăzut, atât raportat la numărul de mame, cât și la reprizele de somn ale celui mic.

Prin  urmare, cel mai eficient este să-ți oferim soluții pentru a-ți continua într-un mod cât mai silențios activitățile în timpul acestor reprize de pace în gospodărie. În acest scop, ne-au venit în ajutor cu recomandări specialiștii MAM Bricolaj, rețea de magazine specializate în accesorii pentru amenajări interioare:

„În orice familie cu copii, liniștea este extrem de prețioasă. Fie pentru că protejează somnul bebelușului, fie că, ulterior, când mai crește, copilul devine cel care trebuie să respecte liniștea pentru a nu deranja un frate mai mare care învață sau un părinte care muncește de acasă, de exemplu. Din fericire, acum există tot felul de accesorii de mobilier care atenuează mult din zgomotele ce apar într-o familie activă: trântitul ușilor, închiderea sertarelor sau a ușilor de mobilier cu zgomot și așa mai departe. Aceste accesorii pot fi montate de oricine, însă clientul trebuie să explice consultanților noștri din magazine exact de ce tip de produs are nevoie și să descrie piesa de mobilier pe care doresc să-l instaleze, astfel încât să primească cele mai eficiente recomandări pentru nevoile sale”.

Ioana Găvan, specialist MAM Bricolaj.
Magazinul Mam Bricolaj Morarilor

Orice mic meșter poate aduce mare schimbări în atmosfera din casă cu accesoriile potrivite

Așadar, iată care sunt cele mai la îndemână produse de amenajare interioară pentru a atenua zgomotele inerente activităților zilnice dintr-o locuință:

Opritor de ușă

Opritorul de ușă. Zgomotul produs de trântirea ușilor de interior nu-ți face gaură doar în creier, ci și în pereți; în plus, contribuie enorm la uzura mânerului. Situația poate fi ușor prevenită prin montarea unui opritor pe podea, pe ușă sau pe perete. Există și modele de opritoare care nu necesită prindere, precum acesta din metal cu inel de cauciuc. În orice caz, specialiștii MAM Bricolaj recomandă familiilor opritoarele din silicon sau cauciuc, mai ales pentru perioada când copilul crește și devine foarte activ prin casă.

Balamale cu amortizare

Balamalele cu amortizare.  Sunt cea mai bună soluție pentru ușile de mobilier dintr-o casă în care somnul e sfânt! Acestea se fixează foarte ușor, de regulă cu șuruburi pentru lemn, și permit închiderea foarte silențioasă a ușilor. Sau, dacă nu vrei să schimbi balamalele originale ale ușilor, poți opta pentru un amortizor de aplicat care poate fi aplicat pe acestea. De exemplu, Blumotion usa aplicata Blum este un accesoriu pentru amortizare care se fixează printr-un clips și care va încetini ușa la închidere, împiedicând trântirea ei.

Sisteme de glisare

Sistemele de glisare, fie că sunt pentru ușile de mobilier, pentru sertare sau pentru accesoriile cu extracție, de tip coșuri Jolly, sunt la fel de eficiente în păstrarea la niveluri scăzute a zgomotului inerent activităților zilnice din locuință. Mecanismele pentru uși glisante sunt destinate momentelor de amenajarea interioară de amploare, atunci când faci și mobila pe comandă, însă accesoriile de amortizare pentru glisierele de sertare pot fi montate în orice moment, precum acest amortizor zeta destinat gliserelor cu role.

Orice particularitate ar avea mobila sau spațiul din locuința ta, în magazinele de amenajare interioară există soluții pentru scăderea considerabilă a nivelului de zgomot pe care îl produc membrii familiei tale în viața de zi cu zi. Iar drumul la un magazin de profil și o discuție extrem de utilă cu un specialist în accesoriile magice de feronerie care aduc liniștea sunt un cost extrem de mic de plătit pentru somnurile prețioase ale bebelușului.

Te-ar mai putea interesa