Tânără de 28 de ani din Adjud, infectată cu COVID, a murit a doua zi după ce a născut

Geo Mihalcea
scris pe
Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit
Mirela Paiu a murit a doua zi după ce a născut o fetiță.

Tânără de 28 de ani infectată cu COVID -19 a murit. Tragedie fără margini la maternitatea din Galați. Mirela Puiu, din orașul Adjud, mamă a unei fetițe de 5 ani, depisată pozitiv cu noul coronavirus, s-a internat pe 11 decembrie 2020 pentru a aduce pe lume cea dea doua fetiță a familiei. A născut a doua zi, dar pe 13 decembrie a decedat. 

Mirela și George Paiu locuiesc în Adjud și abia așteptau să vină pe lumea cea dea-a doua lor fetiță. Femeia  a fost depistată pozitiv cu virusul Sars-Cov 2 în data de 7 decembrie 2020, dar era bine și optimistă. Abia după cezariană au început problemele grave.

Într-o clipă bucuria s-a trasformat în lacrimi și durere

Pe 12 decembrie 2020, Mirela făcea ultima sa postare pe Facebook, în care anunța venirea pe lume a celei de-a doua fetițe. Era, ca orice mămică plină de sperață, fericită, împlinită. Știa că suferă de Covid, dar starea sa generală părea bună. Nimic nu anunța tragedia ce se va produce peste câteva ore.

Acum contul său este invadat de mesaje pline de durere, compasiune, condoleațe.

„Dumnezeu să te ierte fată tânără, mămică, soție. Ce cuprinde în gheare boala asta, nu mai dă drumul. Un adevărat genocid, condoleanțe familiei.”

„Dumnezeu să te odihnească în pace, Mirela! Vecină dragă, ai plecat o floare tânăro, o mamă și o siție. Păcat de tinerețea ta!”

„Bine ai venit pe lume îngeraș frumos! Mamei tale îi doresc să fie mereu printre îngerii cerului și să te vegheze de acolo, soarta a fost prea cruntă cu ea. Dumnezeu să o adihnească în pace!”

„Cât de tragic se poate încheia o viață în ziua de azi. Pur și simplu azi eși și mâine dispari de pe pământ. Dumnezeu să o ierte. Putere familiei să treacă pentru un asemenea necaz”

Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit
Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit. Cu o zi înainte anunța venirea pe lume a fetiței sale.

Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit. Soțul a făcut plângere

Mirela a fost transferară de la Spitalul Municipal din Adjud la Maternitatea Buna Vestire din Galați și pe 11 decembrie a adus pe lume o fetiță sănătoasă, prin cezariană, care a fost și ea imediat testată pentru noul coronavirus, iar testul a ieșit pozitiv.

Soțul femeii spune că, imediat după naștere, a vorbit cu ea la telefon și totul părea în regulă:

„A ieșit din cezariană sâmbătă, la 10,15, iar medicul neonatolog mi-a trimis poze cu fetița. Fetița este bine. Am vorbit cu mama tot timpul. Ieri, la 14,17, era bine. La ora 17,20 m-au sunat să-mi zică că a decedat. După ce i s-a făcut cezariană am vorbit cu ea și am întrebat-o: tu mai ai nevoie de masca de oxigen? Și mi-a spus că „nu, nu mai am niciun fel de problemă”.

Apoi, când am vorbit pe cameră, avea mască. Am întrebat-o de ce o poartă și mi-a răspuns că așa i-a spus doamna doctor. Vreau să fac plângere pentru că nu știu exact cauza morții. Vreau să știu exact ce s-a întâmplat cu soția mea”, a spus soțul femeii decedate.

Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit. Ce spun medicii

Conform informațiilor oferite de Agerpres, declarația managerului spitalului vis-a-vis de acest caz pare destul de fermă:

„Pacienta, în vârstă de 28 ani, a venit în data de 11 decembrie, la ora 14.00, prin transfer de la Spitalul Municipal Adjud, cu diagnosticul sarcină în 35 de săptămâni, insuficienţă respiratorie acută în contextul infecţiei cu SARS-CoV-2, confirmată prin testul PCR efectuat în data de 7 decembrie, şi simptomatologie psihiatrică sub tratament.

În data 12 decembrie, comisia de medici din unitatea noastră a hotărât, datorită simptomatologiei şi agitaţiei psihomotorie pe care o prezenta mama, intervenţia şi naşterea prin operaţie cezariană. S-a născut o fetiţă de 2.600 grame, pentru care s-a făcut testul PCR negativ. Fătul este într-o stare bună şi este internat în secţia de neonatologie a spitalului nostru.

Din păcate, starea mamei s-a agravat în cursul zilei de ieri (13 decembrie 2020), astfel că la ora 15,45 a fost înregistrat decesul prin insuficienţă cardiorespiratorie acută şi stop cardiorespirator, care nu au răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat managerul spitalului.

Tânără de 28 de ani infectată cu Covid a murit, oamenii din Adjud se mobilizează

Potrivit ziaruldevrancea.ro, oamenii din Adjud s-au mobilizat să îl ajute pe George, soțul tinerei, creând un grup de suport și deschizând conturi pentru care cei care vor să îl ajute financiar să doneze orice sumă de bani.

https://www.facebook.com/groups/adjud.net/permalink/2901515476746601

George este asistent medical la o clinică privată din orașul său. El a rămas acum singurul părinte al celor două fetițe pentru care va fi toată viața și mamă și tată.

 

 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa