Asistentă însărcinată în 31 de săptămâni din spital COVID-19: „Toate rugăciunile mele se îndreaptă către viitoarele mămici!

Cristina Călin, redactor
scris pe
spital COVID-19

Taylor Poynter este asistentă la AMITA Health Saint Joseph Medical Center Joliet din Chicago (SUA). Zilele acestea este în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Primește pacienți și îi îngrijește cu seriozitate. Știe că de ea depinde viața lor. Ce o face deosebită pe tânara americancă este faptul că este însărcinată în 31 de săptămâni.

„Sunt însărcinată în 31 de săptămâni și lucrez în continuare chiar dacă este pandemie de coronavirus. Îmi este frică și anxietatea îmi dă târcoale mai ales că sunt o viitoare mamă aflată în prima linie în aceste vremuri grele. Materialele de protecție pentru personalul din spital sunt destul de limitate, nu mai avem materiale sanitare decât pentru o perioadă scurtă și deja am început să reutilizăm măstile”, a scris tânăra femeie pe contul ei de Instagram.

asistentă gravidă

După publicarea mesajului sute de oameni s-au grăbit să o felicite pentru efortul și dăruirea ei. Alte sute de oameni nu au apreciat ceea ce face și i-au adresat cuvinte grele. Au pus la îndoială modul în care ea acționează acuzând-o că își pune în pericol bebelușul atunci când intră în contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

Cum e să fii viitoare mamă într-un spital COVID-19?

Taylor a ținut să le răspundă tuturor, mulțumindu-le celor care o susțin și punându-și sufletul pe tavă în fața celor care nu înțeleg dăruirea ei.

”După ce am primit multe mesaje răutăcioase legate de faptul că lucrez la urgențe, deși sunt însărcinată, vreau să vă spun cum ne simțim noi viitoarele mămici din unitățile spitalicești:

  • Nu vrem să stăm aproape de pacienții infectați.
  • Nu este alegerea noastră să ne punem bebelușii în situații periculoase.
  • Am prefera și noi să stăm acasă.
  • Cea mai mare dorință a noastră este să ne protejăm copiii pe care nici măcar nu i-am întâlnit.
  • Frica noastră este mult mai mare decât a oamenilor care stau acasă.
  • Sunt foarte sensibile.
  • Nu mergem la serviciu gândindu-ne că ”Wow, ce mare erou sunt eu!”. În realitate, plângem din cauza incertitudinii.

Toți cei care simt nevoia să judece femeile însărcinate din linia întâi a luptei cu noul coronavirus ar trebui să se gândească de două ori înainte să vorbească. Unele dintre noi nu avem alte surse de venit, așa că să stăm acasă nu este o alegere. Unora dintre noi ni s-a spus că nu avem voie să lucrăm pentru că suntem însărcinate așa că nu putem să beneficiem de concediu plătit. Unele dintre noi nu avem concediu și nici nu ne permitem să intrăm în concediu de îngrijire copil. Nu ne permitem luxul de a sta acasă. Sunt multe motive pentru care femeile însărcinate continuă să lucreze în aceste vremuri grele, dar nici una nu o facem de drag. Toate rugăciunile mele se îndreaptă către viitoarele mămici!”, a scris Taylor pe Instagram.

echipă medici covid

Toți medicii care lucrează în spital ne roagă să stăm în casă

Într-o postare anterioară, în care apare alături de echipa ei, asistenta explică faptul că în această perioadă tot personalul medical lucrează în ture multe, fără pauze, stau foarte mult în picioare și se expun unui pericol mare pentru ca pacienții să fie bine. Rugămintea ei este ca oamenii să stea acasă și să se spele pe mâini cât de des este necesar. De asemenea, le cere să renunțe la călătorii, să fie buni unii cu alții și să încerce, chiar dacă sunt în izolare în casă, să își urmeze rutina. Nu în ultimul rând, Taylor spune că este important să ne rugăm pentru vremuri mai bune.

Angelica Perez, colega însărcinată a lui Taylor

Taylor Poynter nu este singura angajată însărcinată de la acest spital COVID-19 AMITA Health Saint Joseph Medical Center Joliet din Chicago. Alături de ea mai lucrează și Angelica Perez, care poartă și ea în pântece un bebeluș. Cu toate acestea este în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Dacă acest articol despre tânăra asistentă însărcinată dintr-un spital COVID-19 din SUA ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa