Iată ce simte o soție de medic zilele acestea

Ileana Mirescu
scris pe
soție de medic

Să fii partenera de viață a unei pesoane care luptă zilele acestea cu noul coronavirus nu este cel mai ușor lucru. Este un motiv de mândrie, dar simt în fiecare secundă cum îmi afectează viața. Toate responsabilitățile unei familii sunt acum pe umerii mei. Nu e ușor să fii soție de medic.

Mă gândesc însă că tot ceea ce face soțul meu acum este nu numai în beneficiul comunității, dar și al nostru ca familie. Totuși, cred că ar trebui să vorbim mai des despre ce înseamnă să fii partenera unui medic, a unui militar sau polițist zilele acestea când pandemia de coronavirus face ravagii în lume.

Avem mereu un calendar cu ture din care aflu când este acasă sau dacă putem participa la diverse evenimente în familie. Acum nu mai este cazul de astfel de adunări, dar până acum câteva luni era una dintre principalele noastre probleme. Cei care lucrează după un program normal, de la 9 la 5, ar trebui să se gândească câtă libertate au.

Mesele de seara înseamnă de obicei un sandiș mâncat pe fugă pentru că pur și simplu nu mai am timp, mai ales dacă sunt singură acasă cu copii și trebuie să facem și teme, baie, să le dau și lor de mâncare și să-i pun la somn.

Dacă există un subiect de discuție important pe care vrei să îl abordezi cu soțul tău va trebui să aștepți o seară în care este acasă și este suficient de odihnit ca să poată participa.

Soție de medic, singurătate zi și noapte

În multe seri te așteaptă un pat gol în care să te trântești după o zi lungă.

Sunt multe nopți în care îți țiuie singurătatea în cap după ce copiii adorm.

Sunt zile în care paralizezi de frică când îi trimiți un mesaj și nu îți răspunde timp de câteva ore la el.

Sunt seriale la care nu te poți uita pentru că ai promis să îș vedeți împreună.

Trebuie să le răspunzi constant copiilor la întrebări legate de tatăl lor, să găsești pentru ei distracții care să îi țină ocupați.

În cazul unui eveniment nefericit, în familie sau un dezastru natural, trebuie să te descurci singură, singură.

Petreci cu rude îndepărtate zile de naștere, sărbători, revelioane și câte și mai câte pentru că partenerul tău este plecat la datorie.

Uneori chiar și când este acasă este greu, pentru că poate fi sunat oricând de colegi să se întoarcă la serviciu.

Sunt dimineți în care el vine din tură și îl aștepți cu cafeaua fierbinte și-i asculți poveștile de la serviciu. Uneori sunt interesante, dar tare ai vrei să vorbiți despre voi.

Sunt soție de doctor și el e iubirea vieții mele

Este multă mândrie în sufletul tău pentru iubirea vieții tale care poate într-o zi a salvat iubirea vieții altei persoane.

Ești umărul pe care plânge atunci când are o zi grea și nu a reușit să salveze viața altei persoane.

Sunt zeci de uniforme, salopete și echipamente murdare, transpirate, pline de sânge, de noroi sau fum.

Este recunoștință că iubești pe cineva care te iubește pe tine și pe copiii voștri la fel de mult pe cât își iubește meseria.

La finalul zilei pui capul pe pernă știind că partenerul tău face lumea mai bună pentru tine, pentru copiii voștri, pentru comunitatea în care trăiți.

Un gând cald se îndreaptă către toți cei care trăiesc alături de oameni care sunt în prima linie a luptei cu bolile, cu incendiile, cu răufăcătorii, cu tot ce este urât pe lume. Știu și trăiesc și eu sacrificiul la fel ca voi. Sunt și eu soție de medic și te înțeleg. Sunteți la fel de puternice ca partenerii voștri și de la voi își iau forța de a face în fiecare zi fapte excepționale.

Dacă acest articol despre ce înseamnă să fii soție de medic zilele acestea îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa