Sexul și coronavirusul. Cât de sigur este să avem relații intime?

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Sexul și coronavirusul

Sexul și coronavirusul. Pandemia de coronavirus a adus printre noi multe frici. Ne este teamă să ieșim afară din casă, să ne întâlnim cu prietenii, să nu rămânem fără bani, să nu ne îmbolnăvim. Printre acestea se poate strecura și o teamă de mai face sex. Este normal să vrei să ai în continuare o viață intimă activă, la fel cum este normal să te temi să nu iei coronavirus de la partenerul tău.

Dacă reușești să culci copiii la o oră decentă și mai ai și puterea de a petrece o seară romantică alături de soțul tău trebuie să te gândești în primul rând că noul coronavirus este foarte contagios. O persoană infectată poate transmite virusul de la mai puțin de 2 m, așa încât o apropiere atât de mare cum este cea în cazul unui act sexual nu are cum să nu se lase cu efecte. Mai mult, prin sărut riscul de a lua COVID-19 este enorm. Totuși, sunt studii care spun că virusul nu se transmite prin spermă sau prin secreții vaginale.

Sexul și coronavirusul. Cel mai sigur partener ești chiar tu

Chiar dacă partenerul tău este singurul pe care îl ai de ani de zile, iar el îți este fidel nu înseamnă că lucrurile sunt chiar 100% sigure. Ține cont de faptul că noul coronavirus poate fi prezent în corp fără să dea simptome. Dacă unul dintre voi a ieșit din casă pentru a merge la birou, la magazin, la farmacie și s-a infectat, riscul de a vă trasmite unul altuia este foarte mare dacă faceți sex.

Potrivit unui ghid realizat de revista Forbes cel mai sigur partener în această perioadă ești chiar tu cu condiția să ai o igienă a mâinilor foarte bună. Următorul pe listă, potrivit ghidului, este partenerul cu care trăiești, cu condiția să fie unul de încredere. Totuși, mai ai o șansă de a fi 100% sigură. Vă faceți amândoi teste și, dacă ambele sunt negative, puteți să programați seara romantică, dacă și copiii au somn.

Poate ți-a trecut prin cap că ați putea purta amândoi mască, deși pare puțin probabil să mai aveți vreun chef. Să presupunem că adopți această varintă: nu te baza pe măștile chirurgicale clasice. Cele mai bune sunt cele cu cod N95, doar că, la fel ca orice alt tip de mască, nu se găsesc. În plus, nu se fixează foarte bine pe față și pe lângă grija de a nu trezi copiii, vei mai avea una în plus: să ții masca pe nas și pe gură. Nu pare o idee prea senzuală.

Sexul și coronavirusul. Igiena este foarte importantă

Dacă iei decizia de a elibera un pic din anxietatea acumulată din cauza pandemiei de coronavirus prin sex, ai grijă și înainte și după. Ideal ar fi să schimbi și așternuturile și orice altceva au atins corpurile voastre.

Cât timp COVID-19 face atâtea victime este cazul să iei foarte în serios propoziția pe seama căreia se fac atâtea glume: ”Nu azi, mă doare capul!”. Poate fi un simptom al infecției cu noul coronavirus. Nu doar că nu trebuie să iei în considerare o partidă de sex, dar persoana care are dureri de cap trebuie să sune de urgență la medic. Nici respirația greoaie nu o considera semn de excitație, ci mai degrabă semnal de alarmă. Dacă mai și tușește și are febră e cazul să anunți imediat doctorul de familie.

Sexul în timpul pandemiei de coronavirus. Cei cu boli cronice e mai bine să fie abstinenți

Ghidul citat spune că prezența unor boli cronice—afecțiuni pulmonare, boli de inimă, diabet sau cancer, e bine să evitați orice activitate sexuală, indiferent de situație. Acestea pot duce la o formă gravă de COVID-19 așa încât este mai bine să își vadă fiecare de treaba lui.

Orice ai decide, dacă vrei să eviți o sarcină nu uita de mijloacele de protecție. În ce situație se află acum spitalele nu este chiar o idee bună să rămâi acum însărcinată și să fii nevoită să ajungi la medic.

Dacă acest articol despre sexul și coronavirusul ți s-a părut util, îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa