Rezultate negative pentru 5 dintre bebelușii infectați cu COVID-19 la Timișoara

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Cinci dintre cei zece bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv, au acum teste negative, după ce analizele au fost refăcute. Și pentru ceilalți cinci urmează să fie refăcute analizele.

„Cei 5 din cei 10 nou născuți ale căror teste ieșiseră pozitive sunt din Timișoara și au fost retestati ieri și au ieșit negativi. Ceilalți 5 sunt din județe limitrofe (Arad și Hundeoara). Și pentru aceștia așteptăm rezultatele”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

Dosar penal după ce 25 de cadre medicale au fost infectate

După ce testele celor 10 bebeluşi au ieşit pozitive, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în condiţiile în care 25 de cadre medicale din maternitate şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

De asemenea, o echipă de epidemiologi a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii de la Maternitatea Odobescu. Pacientele vor fi testate pentru COVID-19 şi izolate, iar dacă rezultatul va fi pozitiv, vor fi îndrumate la Maternitatea Bega.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.

Spitalul Bega destinat gravidelor care sunt depistate cu COVID-19

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora.

În acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou născuți, toate ieșing negative. S – a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru alți cinci copii și mamele lor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa