Primul medic declarat pozitiv cu COVID-19 din Suceava s-a vindecat și a revenit la la spital!

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Primul medic declarat pozitiv cu COVID-19 din Suceava, dr. Olguța Sturdza, s-a întoars la spital, după ce analizele au arătat că s-a vindecat. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. 

Primul pacient din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava care s-a vindecat de COVID-19 este chiar medicul infecționist Olguța Sturdza. După două teste negative consecutive, doctorița a revenit de joi, 2 aprilie 2020, la serviciu, alături de colegii săi.

Dr. Sturdza este hotărâtă să fie în prima linie, să facă tot ce poate și să facă echipă cu întregul personal medical pentru a fi din ce în ce mai mulți pacienți vindecați la spitalul din Suceava.

„Sper să fiu de folos, să ajut cât mai mulți pacienți. Am fost foarte mâhnită când am văzut că erau pacienți foarte mulți, iar colegii rămași nu mai făceau față. Am păstrat permanent legătura telefonic cu colegii mei și am încercat să ajut cât de mult am putut”. 

Medicul a povestit și cum a decurs perioada în care s-a luptat cu infecția.  „În primele zile a fost mai greu, dar după 5-7 zile de tratament încep să se vadă îmbunătățirile. Am vrut să mă vindec, am gândit mereu pozitiv și îndemn pacienții să facă la fel”.

Medicul infecționist s-a îmbolnăvit în data de 17 martie, s-a testat și după ce rezultatul a fost pozitiv s-a internat și a început tratamentul, după care s-a autoizolat la domiciliu și l-a continuat, pentru a lăsa patul de spital liber pentru alți pacienți.

„Sunt optimistă, cred că ne vom redresa și vom fi din nou fruntea. A fost o perioadă nefericită, dar avem resurse să revenim și să ne luptăm cu boala, să avem tot mai mulți pacienți vindecați. Suntem conștienți că vor fi și cazuri severe, dar suntem aici și vom lupta cu toate forțele pentru pacienții noștri”.

Spital cu medici militari

„Felicitări doamna doctor! Optimismul dumneavoastră este molipsitor. Capul sus, vom trece și peste asta, împreună. La Spitalul de la Urgență Suceava ajunge și o echipă formată din 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană. După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene”, se mai anunță pe pagina publică a Ministerului Apărării Naționale.

Peste 500 de cadre medicale din România au coronavirus

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătații, până acum au fost infectate cu noul coronavirus peste 500 de cadre medicale din România, cele mai multe în spitale. Câțiva medici sunt în stare gravă în spitale, însă mulți încep să se recupereze și revin la muncă.

Despre lupta cadrelor medicale cu coronavirusul, citiți și în aceste articole: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa