Cum faci o petrecere aniversară în timpul izolării? Idei practice care să te scoată din impas

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe

Dacă urmează ziua ta sau a cuiva din familie în perioada următoare este posibil să-ți fi luat ”adio!” de la o petrecere. Trebuie să păstrăm distanța socială, nu avem voie să ieșim din casă și, până la urmă, poate ți se pare ciudat să te distrezi în această perioadă. Totuși, nu trebuie să iei lucrurile atât de în tragic. Poți petrece fără să epatezi.

”Chiar dacă suntem într-o situație grea, avem nevoie să ne bucurăm de lucruri mici”,a declarat pentru publicația online BDN, Courtney Altmaier, care și-a sărbătorit a 30-a aniversare prin ZOOM. ”Chiar dacă poate părea frivol și egoist, eu cred că este o modalitate de putea fi împreună cu cei dragi când de fapt nu putem. Cu cât putem face mai des acest lucru, cu atât vom fi mai bine”, a spus femeia.

Iată câteva sfaturi pentru a face o zi de naștere memorabilă, chiar dacă ești în izolare cauzată de pandemia de coronavirus

Aniversare în carantină. Folosește tehnologia

Video conferințele folosind platfome precum Zoom sau Google Hangouts pot fi cu adevărat distractive dacă faci abstracție de context. Te poți întâlni cu prietenii sau cu familia indiferent de locul unde sunt ei. Ideal este să ai un plan pentru momentul în care va avea loc ”petrecerea”. La fel ca orice altă reuniune și acesta va necesita un program cu niște activități. Evident, nu este nevoie de ceva elaborat. Puteți povesti lucruri haioase despre sărbătorit, puteți să vă uitați la fotografii mai vechi, puteți să faceți karaoke cu dedicații.

O parte din timp puteți să îl alocații destăinuirilor, în care fiecare să povestească cum se simte în această perioadă. Nu trebuie să vă concentrați neapărat pe coronavirus, ci mai degrabă pe părțile pozitive ale izolării. Puteți să împărtășiți idei legate de modul în care vă petreceți timpul, meniuri pentru mesele principale și gustări, sugestii pentru jocuri de umplut timpul copiilor sau să povestiți la ce filme v-ați mai uitat sau ce cărți ați mai citit.

Petrecere aniversară în timpul izolării. Organizează o vânătoare de cadouri

Dacă ai o relație bună cu ceilalți părinți din clasa sau grupa copilului tău poți să îi faci și pe ei părtași la petrecerea aniversară a celui mic. Poți să vorbești cu ei să înregistreze scurte mesaje video cu urări pentru sărbătorit și, mai apoi, el să le realizeze un mesaj de mulțumire. Dacă stați la casă poți să îi rogi să facă chiar niște mici cadouri pe care să le ascundă apoi la voi în curte. Pot fi felicitări, decorațiuni sau orice poate face un copil singur, cu ce are în casă. Important este gestul și surpriza pe care cel mic o va avea când a descoperit că prietenii și colegii lui s-au gândit la el.

Petrecere aniversară în timpul izolării. Plănuiește o paradă

Dacă stai într-un oraș mare, acest tip de petrecere nu prea se potrivește. În comunitățile mici, însă poate fi o surpiză de proporții. Cu câteva zile înainte de aniversare vorbește cu părinții prietenilor și colegilor și puneți la cale parada. Pe jos sau cu mașina ei pot trece prin fața casei voastre ca să îl salute pe sărbătoritul care stă la geam. Pot veni cu baloane sau afișe pe care să îi scrie urări ca totul să fie mai festiv.

Nu numai copilul tău se va simți special, ci și cei care participă, pentru că în astfel de momente oamenii au nevoie să facă lucruri pozitive. Cu toții avem nevoie de motive să zâmbim!

Petrecere aniversară în timpul izolării. Organizează o zi de răsfăț

Chiar dacă lucrezi de acasă, organizează-ți timpul astfel încât să petreci aproape toată ziua cu sărbătoritul. Puteți comanda mâncarea lui preferată sau să jucați jocurile alea pe care ți le tot cerea, dar nu voiai pentru că durează foarte mult timp. Uitați-vă la filme, gătiți împreună sau lasă-l cât timp vrea pentru a se juca pe telefon Minecraft sau alte jocuri preferate.

Orice variantă ai alege, nu uita că poți să faci o petrecere adevărată cu toți prietenii și cu familia extinsă după ce se termină perioada de distanțare socială. Până atunci este mai bine să evităm reuniunile pentru ca noul coronavirus să nu se răspândească mai mult și să ajungă și la cei dragi.

Dacă acest articol despre cum poți organiza o petrecere aniversară în timpul izolării ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa