Opt copii de la Spitalul de Pediatrie Sibiu au coronavirus. În toată țara sunt peste 200 de copii infectați

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

COVID-19 la copii din România. Opt copii internati in Spitalul de Pediatrie Sibiu au fost confirmati cu coronavirus, a anunțat astăzi Prefectura Sibiu. O analiză a cazurilor raportate până acum în România, realizată de Centrul român pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile, arată că sunt peste 200 de infectări în rândul copiilor însă nu există niciun deces. Mulți dintre micuți au fost deja declarați vindecați. 

„Conform informatiilor oferite de Spitalul de Pediatrie, sunt internati 11 copii. 8 dintre acestia sunt confirmati pozitiv„, a transmis Prefectura Sbiu.

Sursa citata a precizat ca, dintre cei trei care erau suspecti, pentru unul rezultatul a fost negativ, doua teste fiind in asteptare. „În cursul diminetii au fost externati 4 copii, intrucat in urma testarilor acestia au primit rezultat negativ”, a mai transmis Prefectura Sibiu.

COVID-19 la copii din România. Care este situația copiilor infectați la noi

În toată țara sunt contabilizate oficial 202 de cazuri de COVID-19 la copii, potrivit unui raport dat publicității de Centrul român pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile. 

Incidenta cazurilor de COVID-19 în România până în 5 aprilie 2020. Cele mai afectate județe sunt Suceava, Timișoara, Arad, Hunedoara, Ialomița, București și Ilfov

Mai exact, statisticile oficiale făcute deautoritățile din România contabilizează în data de 5 aprilie 2020, 202 de copii care au fost diagnosticați cu COVID-19 dintr-un număr total de 4.051 de cazuri analizate. Cele mai multe infectări au fost la adolescenți.

Vestea bună este că cei mai mulți au evoluat foarte bine, unii fiind vindecați, și niciunul nu are deocamdată complicații. Vestea proastă este că la nivel mondial încep să apară cazuri în care și copiii dezvoltă simptome severe și ajung în Terapie Intensivă și decese. În SUA a fost anunțate până în 28 marite trei decese la adolesenți și unul la un bebeluș din Chicago. Și în Franța a murit o fată de 16 ani fără probleme de sănătate anterioare. 

Au murit mai mulți bărbați, deși s-au infectat mai multe femei

O altă concluzie a specialiștilor în boli transmisibile este că numărul femeilor care au făcut boala este mai mare comparativ cu cel al bărbaților (56%), însă în privința deceselor bărbații au fost mai afectați. Mai exact, raportul arată că „s-a evidențiat o predominență a deceselor în rândul bărbaților. Astfel, din totalul celor decedați, 63.5% au fost bărbați, iar raportul M/F în rândul celor decedați a fost de 1.74”. O explicație a acestei situații este legată de faptul că bărbații fumează mai mult și sunt mai puțin rezistenți la bolile respiratorii. 

 

 41.1% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora.  Cea mai frecventă țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

Observații și recomandări de la specialiștii în boli transmisibile: nu avem epidemii extinse, ci doar transmitere locală

 Ponderea cazurilor de import este în continuă scădere.
 Ponderea cazurilor fără link epidemiologic identificat este crescută în județele în care s-au
înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână (Suceava, București, Timiș și Neamț)
 Ponderea scăzută de probe pozitive arată că situația infecțiilor este în faza de transmitere locală și încă nu există o situație epidemică extinsă.
Fatalitatea ridicată în cadrul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabilă cu cea înregistrată în celelate țări afectate.
 Detectarea de cazuri în toate grupele de vârstă, asociate cu transmiterea locală, impun pentru următoarea perioadă menținerea și respectarea la nivel individual a măsurilor de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii bolii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa