O fetiță de 12 ani din SUA, infectată cu COVID-19, luptă pentru viața ei

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Emma, o fetiță de 12 ani din Atlanta (SUA), luptă pentru viața ei într-un spital local, după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus, potrivit rudelor ei, citate de CNN. Datele de până acum arată că cei mici nu fac forme grave de boală, cazurile în care au apărut complicații fiind puține. Medicii și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătații recomandă părinților precauție și mai ales să țină copiii departe de bunici, mult mai vulnerabili în fața acestui nou virus. 

Justin Anthony, vărul fetei de 12 ani, a declarat pentru CNN că fetița a fost diagnosticată cu pneumonie în data de 15 martie 2020 și testată pozitiv pentru noul coronavirus cinci zile mai târziu. De sâmbătă, Emma este la Terapie Intensivă, la Children’s Healthcare of Atlanta-Scottish Rite Hospital,  conectată la un ventilator iar starea ei este stabilă, potrivit rudelor ei.

Emma nu avea alte afecțiuni medicale preexistente. Nu a călătorit nicăieri în ultima perioadă și nu se știe cum a luat virusul.

Experții în sănătate reamintesc că persoanele în vârstă și cei care suferă de boli cronice au riscurile cele mai mari de complicații din cauza noului conorovirus. Și copiii pot lua boala și pot răspândi virusului, însă în general ei dezvoltă forme ușoare de boală.

În China, țara unde s-au studiat cele mai multe cazuri de boală la copii, au fost puțini copii care au avut nevoie de internare în spital și unul singur care a murit (un adolescent). Sub vârsta de 9 ani, nu s-a înregistrat niciun deces la copii.

COVID-19 Riscul de mortalitate în funcție de vârstă 

Vârsta Rata mortalităii cazuri totale
80+ 14.8%
70-79 ani 8.0%
60-69 ani 3.6%
50-59 ani 1.3%
40-49 ani 0.4%
30-39 ani 0.2%
20-29 ani 0.2%
10-19 ani 0.2%
0-9 ani Fără victime

Sursa: Centrul pentru Controlul Bolilor din China (CCDC)

Au copiii un rol în transmiterea noului coronavirus?

STUDIU: Cum s-a manifestat COVID-19 la copii care au avut nevoie de internare în spital

Iată ce a stabilit mai exact studiul realizat în China.

Mai întâi, este de spus că un număr mic de cazuri de COVID-19 au fost descrise la copii iar înțelegerea noastră despre faptul că sunt ocoliți de boală este limitată. Mai mulți medici din China au făcut o analiză retrospectivă care a implicat copii spitalizați în Wuhan. Au fost testați pentru studiu un număr de 366 de copii spitalizați (sub 16 ani) – majoritatea au fost depistați cu virusurile gripale de tip A și B, de sezon. Șase dintre micuții testați au avut COVID-19 și au fost internați în spital pentru a primi tratament. Mai jos, este descrisă situația pentru fiecare dintre cei 6 pacienți în parte:

Toți cei 6 copii internați în spital au avut febră și toți au primit un antiviral ca tratament – oseltamivir, medicament care se folosește și în tratarea gripei de sezon

Medicii chinezi spun că trebuie să reținem următoarele:

  • Copiii par a fi afectați în stadiile incipiente ale epidemiei. Studiul a arătat că boala a cauzat la cei mici boli respiratorii moderate spre severe, în fazele inițiale ale epidemiei.
  • La cei 6 copii, boala s-a instalat în intervalul 2-8 ianuarie 2020 și au fost spitalizați în perioada 7-13 ianuarie. Vârsta medie a pacienților a fost de 3 ani. Toți copiii au fost complet sănătoși în prealabil.

  • Boala s-a manifestat cu febră (mai mare de 39 °C), la toți cei șase pacienți, tuse (la toți șase) și vomă (patru din șase).

  • Patru din cei șase pacienți au făcut și pneumonie, un copil a fost internat la Terapie Intensivă, unde a primit imunoglobuline.

Toți pacienții au fost tratați empiric cu antivirale, antibiotice și terapii de suport. Toți pacienții s-au recuperat și au fost externați într-un interval cuprins între 5 și 13 zile.

Vă recomandăm și următoarele articole: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa