Noul coronavirus în SUA. Case împodobite ca de Crăciun pentru a aduce speranța și bucurie mai ales pentru copii

Cristina Călin, redactor
scris pe
coronavirus în SUA

În SUA sunt numărul bolnavilor de coronavirus a trecut de 142.000, iar numărul celor decedați de 2.400 pe 30 martie. Oamenii sunt speriați și panicați pe măsură ce zilele trec. Totuși, nu își pierd speranța și încearcă să facă tot ceea ce pot ca să își facă viața mai frumoasă. Mulți dintre ei au aprins luminile de Crăciun pentru a aduce un pic de speranță.

Casele din mai multe orașe americane au început să fie decorate cu luminuțe de Crăciun, așa cum relatează publicația House Beautiful. În felul acesta oamenii își exprimă solidaritatea unii cu alții în timpul izolării pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Este și o declarație de speranță că totul va fi bine. ”Pe măsută ce COVID-19 este depistat la tot mai multe persoane și nevoia de distanțare socială este impusă de autorități, tot mai multe persoane își împodobesc casele ca pentru Crăciun. Școlile sunt închise, restaurantele la fel, toate evenimentele sunt anulate așa că oamenii se simt izolați și speriați de efectele pe care coronavirusul le are asupra vieții lor.”, scrie jurnalista Nathalie Kirby.

Noul coronavirus în SUA. ”Să aducem speranță mai ales pentru copii!”

Luminițele de Crăciun pot fi văzute mai ales în casele unde există și copii. Pentru ei este un motiv de distracție și bucurie în aceste momente în care tensiunea plutește în aer. ”Este o idee excelentă! Vom folosi culorile alb, roșu și albastru pentru a decora!”, scrie un american pe Tweeter. ”Ce idee bună! În felul acesta vom distra copiii și le vom oferi altceva decât disperare și lipsă de speranță.”, scie o mămică. În mod hilar, unele persoane au scris că ele trebuie mai întâi să dea jos decorațiunile pentru a putea pune altele noi.

O femeie din Louisiana a postat pe Tweeter o fotografie cu casa ei decorată de Crăciun în timpul pandemiei de coronavirus cerându-le și celorlalți oameni să facă același lucru și să menționeze orașul de unde sunt astfel încât să își motiveze vecinii.

Într-o altă postare un tătic arată modul în care a decorat casă și spune că așa va rămâne până când vom scăpa de pandemie.

 O altă activitate pe care o propun americanii este să se urce fiecare în mașina lui și să meargă prin oraș pentru a vedea cum și-au decorat casele vecinii. În felul acesta își umplu timpul fără să încalce regulile de distanțare socială.

Dacă acest articol despre cum reacționează oamenii la noul coronavirus în SUA ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa