Mesaj de la medici: ”Și noi avem copii! Stați acasă ca să putem să îi strângem iar în brațe!”

Cristina Călin, redactor
scris pe

Doctorii și asistentele sunt în prima linie a luptei pe care toată planeta o duce cu noul coronavirus. Zi și noapte duc pentru noi toți războiul cu un inamic invizibil și mortal. În tot acest timp trebuie să aibă grijă de sănătatea lor. Un exemplu elocvent este ce se întâmplă în România zilele acestea, când peste 150 de medici sunt infectați cu COVID-19, iar unele spitale nu mai au cadre medicale.

Cadrele medicale nu se luptă zi de zi cu virusul, ci și cu ceva mai dureros. Zile de-a lungul stau departe de familiile lor pentru a le proteja de infecția cu noul coronavirus și pentru a opri răspândirea lui. Mulți își scriu durerea pe rețelele de socializare.

Mesaj de la medici. ”Te rog, stai în casă ACUM pentru ca sacrificiul meu să aibă o însemnătate!”

O femeie doctor din SUA, care este și mamă, și-a mărturisit zilele acestea durerea pe Twitter: ”Urmează să stau departe de familia mea pentru Dumnezeu știe câte luni. Voi avea grijă de bolnavi, poate chiar și de tine, cel care citești acum, și voi încerca să își protejez familia. Este dureros. Nu voi mai primi îmbrățișări de la fetița mea, nu voi mai fi răsfățată de partenerul meu. Te rog, stai în casă ACUM pentru ca sacrificiul meu să aibă o însemnătate!”

Numai cine este părinte înțelege cât de greu este să stai departe de copii chiar și pentru o zi sau două. O perioadă atât de lungă, nedefinită exact, este greu de imaginat. Mai greu este pentru că și cei de acasă suferă și sunt îngrijorați. Poate copiii au nevoie de îmbrățișările mamei lor care să le spună că totul este bine. Dar este imposibil pentru că este cadru medical și trebuie să lupte cu noul coronavirus la spital.

Postarea continuă cu acest mesaj de la medici: „Vom reuși să învingem pentru că aceata este meseria noastră. Vom fi obosiți, nervoși și, cel mai probabil, la un moment dat vom ajunge și noi pacienți bolnavi de coronavirus. Vă rugăm doar să ne ajutați! Anulați toate ieșirile, toate aniversările, toate întâlnirile! Vă rugăm, nu mai răspândiți virusul.”

Mesaj pentru pacienți. „Ajutați-ne! Dacă ai grijă de mine, eu pot să am grijă de tine!”

Un alt medic, al cărui soț este medic de urgență, scrie într-o postare despre măsurile extreme pe care acesta le-a luat. Rachel Patzer are un nou-născut și alți doi copii mici. Ea și soțul ei au considerat că este mult prea riscant ca acesta să vină acasă atâta timp cât va trata de COVID-19 pacienții de la spital. Pentru a-i proteja a ales să renunțe la a-i vedea cum cresc, cum se joacă, la a fi alături de soție. Sacrificiul este enorm.

Pe TikTok un alt medic povestește despre sacrificiile pe care le face un părinte medic în această perioadă când trebuie să se lupte cu pandemia de coronavirus. În clip doctorul poartă echipament de protecție și ține în mână câteva mesaje pentru oameni scrise pe hârtii: ”Și noi avem familii și nu stăm acasă cu ele”, ”Fiți responsabili! Stați acasă. Voi puteți, noi NU!”, ”Ajutați-ne! Dacă ai grijă de mine, eu pot să am grijă de tine!”

View this post on Instagram

A post shared by Brené Brown (@brenebrown)

Mesaj de la cadrele medicale din România. Oare, ce ar trebui să facem noi, pentru ca voi să înțelegeți?

Nici medicii și asistentele din România nu au o viață mai bună. O asistentă din Alba Iulia, care are în grijă bolnavi internați cu noul coronavirus, a transmis astăzi un mesaj de revoltă față de toți cei care aleg să meargă în număr mare pe străzi, riscând să transmită virusul. Marcela Vîlcan este asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Mesajul ei, postat pe o rețea de socializare este tulburător:

„JURNAL COVID-19 (STRIGĂTUL MUT)

Astăzi, pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni, am fost nevoită să ies din traseul meu (serviciu – casă). Mare mi-a fost durerea să văd bulevardul PLIN de oameni în vârstă și mame cu copii !

Oare, când veți înțelege?
Oare, ce trebuie să se întâmple pentru ca voi să înțelegeți?
Oare, ce ar trebui să facem noi, pentru ca voi să înțelegeți?
Oare, ce ar trebui să facă autoritățile, pentru ca voi să înțelegeți?

Dragii mei, oricât de mare îmi este iubirea pentru oameni, EU NU SUNT DISPUSĂ să mă sacrific pentru astfel de oameni care NU respectă NIMIC, care nu se respectă pe ei înșiși, pe restul nici atât, care își bat joc de tot efortul nostru!( A se înțelege metafora!!! )

Eu, de 3 săptămâni:

  1. NU MI-AM STRÂNS COPILUL ÎN BRAȚE, NU L-AM MÂNGÂIAT, NU L-AM SĂRUTAT!
  2. DORM SINGURĂ (atât cât reușesc să o fac) ÎNTR-O CAMERĂ SEPARATĂ!
  3. NU STAU ÎN CASĂ, PENTRU VOI!!! Cum n-aș sta, Doamne, cum n-aș profita, cum nu mi-aș petrece timpul cu familia mea, cum n-aș devora biblioteca, cum nu m-aș relaxa vizionând un film.

De 3 săptămâni încerc să spun, așa cum pot mai bine STAȚI ÎN CASĂ!
Am epuizat toate mijloacele, strigătul meu mut, nu a ajuns la voi…

Dumnezeu să aibă milă de noi!

Eu MERG LA SPITAL PENTRU VOI!
VOI, ce faceți?”

Același mesaj dureros l-a postat pe contul lui de Facebook și Ady Nicula, Medic specialist ATI, șef de secție la Spitalul Municipal „Dr.Aurel Tulbure” Făgăraș: ” Eu, sincer, ca unul din ” prima linie „, un eufemism ieftin deja, care e prima sau a doua sau … nimeni nu mai știe, va spun că sistemul sanitar din aceasta țară nu poate suporta un asemenea pogrom national. E momentul ca toți cei implicați, sa fie mult mai responsabili, să spună oamenilor, ce putem face, dar mai ales, care sunt limitele …Se închid secții după secții în spitale, sunt zeci de medici care cad la datorie, sunt atatea exemple de proasta administrare a situației cazurilor de corona … Stați acasa „, poate e soluția națională tardivă a unei nații adormite căreia nu i pasa că se stinge sub povara ignoranței și neputinței de câteva decenii … Demonstrata acum de zeci de mii de infectați și mii de morți … Atât de tragic … Deja ceasul trezirii nației a bătut …. Haideți daca va pasă !!!!!!”

Dacă acest articol despre mesajul medicilor pentru populație ți s-a părut emoționant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa