Doctoriță detașată la Suceava, întâlnire emoționantă cu fetița ei de 3 ani, de la distanță

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

O mamă, medic rezident din Iași, detașat la Suceava să trateze bolnavii de coronavirus, și-a revăzut fetița după mai bine de o săptămână, de la distanță. Mămica, pe nume Alina Cigoli-Senescu, a postat imaginea pe pagina ei de Facebook.

Povestea tinerei a fost făcută publică în urmă cu câteva zile și pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

„În seara zilei de 23 martie, Alina, medic rezident în Iași, era acasă, împreună cu soțul și fetița ei de 3 ani și jumătate. Tocmai ieșise din gardă, dar încă mai avea energie să se joace cu copilul. 

La un moment dat a primit un mesaj pe telefon: “În județul Suceava sunt probleme mari! E nevoie urgent de personal medical, medici, asistente!..”

Alina, născută în Suceava, și-a privit copilul apoi i-a spus soțului:
– E nevoie urgentă de medici în județul meu, în Suceava. Plec acolo, nu pot să-mi las sucevenii la greu!
– Ai grijă de tine, noi te așteptăm acasă!
În jumătate de oră, Alina era deja pe drum. Știa că în seara aceea nu putea să intre în serviciu pentru că nu trecuseră 12 ore de la ultima tură, dar a doua zi la prima oră era la spitalul din Rădăuți. Timp de trei zile a primit și asistat persoane cu simptome de infecție cu Covid-19. La un moment dat ea însăși a prezentat simptome specifice. Din fericire, testul nu a confirmat prezența virusului.

În aceste zile, îi ajută pe colegii de la UPU Suceava. Ieri dimineață, însă, a trebuit să meargă să preia un caz de la Iași. Și-a sunat soțul, ca de obicei, să vadă dacă totul e bine acasă. Însă a avut parte de o surpriză! Soțul și fetița veniseră aproape de spital să o vadă pentru câteva momente. Emoția a fost copleșitoare…
– Îmi pare rău că nu pot să vă strâng în brațe, dar vă rog să aveți grijă de voi, vă iubesc mult!
– Mami, am venit să-ți spunem LA MULȚI ANI! Te așteptăm să vii repede acasă!

Cât a durat drumul de întoarcere spre Suceava, pe chipul Alinei au curs lacrimi. Lacrimi pe care numai o mamă care nu-și poate strânge copilul în brațe, în fiecare zi, le poate înțelege. Uitase și că în urmă cu două zile a fost ziua ei, dar acum a primit cel mai frumos cadou.

Alina, povestea ta ne-a impresionat enorm și-ți recunoaștem că lacrimile tale sunt și ale noastre!

Știm că lângă tine mai sunt și alți medici și asistente care au plecat la Suceava pentru a ajuta, lăsând acasă o parte din sufletul lor.

În fața voastră, a tuturor, ne înclinăm cu respect și VĂ MULȚUMIM DIN TOATĂ INIMA PENTRU TOT CEEA CE FACEȚI!”

Alina a postat o imagine de la întâlnirea emoționantă cu fiica ei și pe pagina ei de Facebook, cu următoarea explicație: „Cu treabă la Iași…Mi-am revăzut familia!!!”

Peste 450 de cadre medicale din România au coronavirus

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătații, până acum au fost infectate cu noul coronavirus peste 450 de cadre medicale din România, cele mai multe în spitale. Câțiva medici sunt în stare gravă în spitale.

Despre lupta cadrelor medicale cu coronavirusul, citiți și în aceste articole: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa