Jamila s-a infectat cu noul coronavirus: „M-am protejat, am purtat masca corect, nu știu cum tocmai eu m-am infectat”

Ileana Mirescu
scris pe
jamila

Jamila, care a cucerit internetul cu reţetele sale și este sursă de inspirație în bucătărie pentru multe mame, a anunțat că a fost infectată cu noul coronavirus. Acum s-a vindecat, însă nu înțelege cum a luat virusul în condițiile în care s-a protejat tot timpul. Jamila a ales să povestească public ce a pățit pentru ca  „bolnavii de Covid să nu mai fie tratați ca nişte ciumaţi”.

Mai jos mesajul postat de Geanina Avram Staicu, cunoscută în mediul online ca Jamila, pe pagina de Facebook.

„Dragii mei, vreau sa împărtăşesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e inca foarte greu sa vorbesc. Am fost infectata cu virusul SARS-cov-2, adica am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru început nu ştiam cum de tocmai eu m-am infectat. 

„Nici măcar nu am plecat în vacanță”

Am purtat mereu masca si am purtat-o corect, am păstrat distanţa socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanţă anul acesta, tocmai pentru a mă proteja și pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simţeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine”, a scris Jamila pe pagina sa de Facebook.

Ea a mai povestit că iniţial a refuzat să vorbească public despre boala sa, dar ulterior s-a răzgândit.

„A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliţiei locale, carantinare pentru soţul si copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Ştiam că fie e DSP-ul, fie ambulanţa. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui. Au ştiut foarte puţine persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalţi. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunţat acelasi lucru”, a mai mărturisit Jamila.

„Am decis sa nu fac public lucrul acesta, însa m-am răzgândit şi vă voi spune de ce. În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau ca oamenii sa înteleaga că nu e o ruşine. Oricine se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu îi trataţi pe bolnavii de Covid ca pe nişte ciumaţi pentru că nu e cazul. Dupa 14 zile nu mai sunt contagioşi, deci nu mai pot infecta alţi oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulţi iau în râs acest virus şi că mult mai mulţi nici măcar nu cred în el”, a spus Jamila.

„Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva”

Aş vrea doar să conştientizăm că virusul există, că putem face forme mai uşoare sau mai grave (în cazul nostru au fost uşoare) şi că cel mai rău, îi putem infecta şi pe cei pe care îi iubim şi care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea. Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important să ne protejam şi da, să purtăm masca care a devenit cel mai urât obiect în perioada aceasta. Masca purtată corect ne ajută să nu răspândim virusul, deci să nu-i infectăm si pe altii”, a completat tânăra.

Jamila a postat pe pagina sa de Facebook inclusiv testul care i-a ieşit pozitiv.

jamila test covid

„Şi pentru că sunt o persoană sinceră, şi nu v-am minţit niciodată, aveţi şi dovada infectării mele, testul care a ieşit pozitiv. În test veţi citi « detectabil » adică virusul a fost detectat în organismul meu…rămâneţi sănătoşi şi aveţi grijă de voi!”, a încheiat Jamila.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa