Mamă vindecată de COVID-19: „E ciudat că cei mici nu au luat. E clar să sunt mult mai rezistenți decât noi!”

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
vindecată de COVID-19

  Laura Jacobs este o mamă de 31 de ani din Marea Britanie. Ea lucrează chiar la NHS (sistemul public de asiguărri de sănătate). A fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, dar a reușit să învingă boala. Laura este vindecată de COVID-19 și vrea să le dea speranță oamenilor.

  Laura s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu părinții ei proaspăt întorși din Italia la mijlocul lui februarie. Toți 3 au făcut COVID-19. Femeia a vrut să își spună povestea pe de-o parte pentru a-i avertiza pe cei care cred că este în regulă să nu stea în casă, dar și să le dea speranță zecilor de mii de bolnavi. „Mama a venit pe 22 februarie din Italia, dintr-o zonă unde nu era niciun caz de coronavirus. După 3 zile au apărut simptomele, iar eu am luat de la ea”, a spus Laura Jacobs.

  Durerile au fost groaznice, dar nu a durat mult până a fost vindecată de COVID-19

  „Simptomele au apărut din senin. La serviciu m-am simțit foarte bine și brusc a început febra foarte mare, frisoanele, durerile cumplite de spate și de gât, gâtul uscat, dureri în piept și o oboseală de nedescris”, a povestit Laura. La început a crezut că a răcit, dar și-a dat seama că nu poate fi asta pentru că că se simțea extrem de rău. Și-a dat seama că este ceva serios când a văzut la știri că în zona din Italia de unde venise mama ei s-au depistat mai multe cazuri de coronavirus. Mama ei s-a simțit și mai rău, având și o pneumonie severă.

  După ce au sunat la medicul de familie, la Laura acasă s-a prezentat o asistentă echipată cu mască, mănuși, vizieră și combinezon. Au fost testați Laura, copiii și soțul ei. ”S-a dovedit că cei mici nu au coronavirus, ceea ce ne-a uimit foarte tare, mai ales că am stat tot timpul împreună, ne-am îmbrățișat și ne-am pupat. Am primit multe mesaje de la oameni care mă întrebau cum se simt copiii, dar se pare că aceștia sunt mult mai rezistenți decât ne-am imaginat noi”, a mai povestit Laura.

  femeie vindecată de covid-19

  Simptomele de COVID-19 au fost foarte dureroase

  Totuși, în cazul ei lucrurile nu au stat atât de bine. S-a simțit atât de rău cum nu s-a mai simțit niciodată. Febra a durat multe zile și a fost tot timpul însoțită de frisoane și de dureri în corp care i-au dat o stare de oboseală îngrozitoare. Când temperatura corpului i-a mai scăzut, a început să se simtă un pic mai bine, dar la scurt timp au apărut durerile în gât, care era foarte uscat.

  Soțul Laurei, Matthew, a fost și el infectat cu noul coronavirus. Acesta suferea de mult timp de astm, așa că a ajuns la spital pentru că starea lui a devenit gravă. A fost depistat cu pneumonie severă. După câteva zile, a fost externat, însă toată familia este în continuare în carantină.

  Principala lor grijă: protejarea copiilor

  Cei doi soți au primit de la medici recomandarea de a se izola cât mai mult posibil de copii, ceea ce este foarte greu mai ales că sunt destul de mici. Laura și Matthew au luat măsuri drastice de igienă: toate obiectele cu care intră în contact sunt dezinfectate în mod constant. De asemenea, nu se mai iau în brațe și nici nu își mai dau pupici. ”A fost foarte greu, mai ales pentru fetița mea de 5 ani. Dintr-o dată i s-a spus că nu mai poate merge la școală, în parc. A văzut că mami și tati nu sunt bine și o asistentă îmbrăcată ciudat tot venea la noi acasă”, a povestit Laura pentru Liverpoolecho.co.uk.

  Acum, după ce s-a vindecat, britanica spune că teama cea mai mare a oamenilor vine din faptul că nu știu la ce să se aștepte. Nimeni nu știe cât timp va fi bolnav, ce complicații va avea și fiecare vrea răspunsuri pe care nu prea are cine să i le dea.

  Dacă acest articol despre Laura Jacobs, femeia vindecată de COVID-19 din Marea Britanie, ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa