O femeie cu COVID-19 din Buzău a născut un bebeluș testat și el pozitiv

Cristina Călin, redactor
scris pe
femeie cu COVID-19 din Buzău

O femeie din Buzău infectată cu noul coronavirus a dat naștere unui bebeluș care după testare s-a dovedit a fi și el purtător al virusului. În maternitatea din Buzău mai este internată încă o femeie bolnavă de COVID-19, iar Direcția de Sănătate Publică din județ a cerut o anchetă la această unitate medicală.

Femeia în vârstă de 23 de ani a fost adusă la maternitate din focarul din Râmnicel, una dintre localitățile din județul Buzău aflate în carantină. Aici au fost depistate mai multe persoane purtătoare de coronavirus, care, deși aveau simptome evidente de COVID-19 au refuzat să fie testate.

Femeia a fost asimptomatică și se simte bine

Tânăra mamă este asimptomatică și a fost internată într-un salon special amenajat pentru infectații cu COVID-19, fiind izolată de restul persoanelor prezente în spital. După ce a venit rezultatul testului pentru coronavirus, femeia a fost transferată de la Maternitatea din Buzău la Spitalul din Râmnicu Sărat. ”O pacientă, în vârstă de 23 de ani, din Râmnicelu, a fost confirmată pozitiv. În data de 18 mai a născut la Maternitatea Buzău. Pacienta a fost izolată de îndată ce a ajuns la maternitate”, declară conducerea Spitalului Judeţean.

Bebelușul a rămas la unitatea medicală din Buzău. Direcția de Sănătate Publică din Buzău va decide dacă copilul va rămâne izolat în incubator în secția de Neonatologie a maternității unde a venit pe lume sau va fi transferat la București. „Copilul a fost izolat in incubator și este internat în secția Neonatologie. Nou-născului i s-a prelevat test pentru COVID-19 și se așteaptă rezultatul. Pacienta este asimptomatică, având o stare generala bună”, a transmis Adrian Bunilă, purtător de cuvânt al SJU Buzău.

O altă femeia cu coronavirus a fost la Maternitatea din Buzău

O altă femeie confirmată cu coronavirus a trecut prin Maternitatea Buzău. Este vorba despre o pacientă cu o boala oncologică, venită la maternitate, dar confirmată ulterior cu infecție cu coronavirus. Și în acest caz s-a luat decizia ca pacienta să fie transferată la spitalul suport pentru COVID-19 de la Râmnicu Sărat.

Maternitatea Buzau a fost supusă marți, 20 mai 2020, unei dezinfecții riguroase, iar DSP a decis testarea tuturor cadrelor medicale care au intrat în contact cu persoana cu afecțiune oncologică.

Bolnavii din Buzău sunt duși la Râmnicu Vâlcea

În judeţul Buzău sunt 148 de cazuri de infectare cu coronavirus, 15 fiind cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi de Policlinica „Nicolae Titulescu”. Judeţul nu înregistrează niciun deces în rândul bolnavilor de COVID-19.

Aproape 70 de bolnavi COVID-19 sunt internaţi la spitalul din Râmnicu Sărat, însă presiunea pe cadrele medicale de acolo a ajuns să fie foarte mare. Mulţi dintre pacienţi au afecţiuni grave care le pune viaţa în pericol, iar medicii din spitalul suport au fost nevoiţi să ceară transferul a doi dintre ei la spitale din Bucureşti. Mai mult decât atât, spitalul are doar doi medici infecţionişti şi nu pot asigura gardă pe secţia Terapie Intensivă.

Peste 1.000 de copii cu coronavirus în România

Peste 7% din toate cazurile de infecție cu noul coronavirus din România au fost depistate la copii, ceea ce înseamnă că avem aproape 1.000 de copii infectați și depistați, cei mai mulți având peste 9 ani, toți cu evoluție foarte bună. În lume, apar din ce în ce mai multe informații despre manifestările infecției cu noul coronavirus la copii: unele liniștitoare, altele care îngrijorează.

Datele oferite de Centrul român pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile arată din 13.552 de cazuri diagnosticate în România, până în data de 3 mai, aproape 1.000 au fost raportate la copii, însă fără a exista decese la această categorie de vârstă sau cazuri complicate. Cei mai mulți copii infectați au peste vârsta de 9 ani.

Dacă acest articol despre o femeie cu COVID-19 din Buzău care a născut ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa