Durerea unui tată. Un medic își mângâie copilul prin geam pentru a-l proteja

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
durerea unui tată

  Pandemia de coronavirus naște drame la toate nivelurile. Fie că vorbim despre decese, despre oameni rămași blocați în case, de criză economică, de lipsuri de materiale pentru personalul medical sau de drame individuale.

  Jared Burks este medic rezident la unul dintre spitalele din Jonesboro, Arkansas, Statele Unite ale Americii. De câteva săptămâni stă separat de familia lui pentru că este în prima linia de luptă împotriva bolii. Acasă îl așteaptă Zeke, băiețelul lui care are puțin peste un an, și soția lui. Fiecăruia îi e dor de celălalt, dar știu că nu există altă posibilitate în aceste momente complicate. Durerea unui tată în astfel de momente este de neînchipuit.

  ”Jared lucreză în ture în acest moment, în toate secțiile din spital unde este nevoie de el, inclusiv la urgențe. Pentru că se simte responsabil pentru noi a hotărât ca pe parcursul pandemiei să stea în carantină ca să ne protejeze”, a declarat soția lui pentru CNN.com.


  Durerea lor a fost surpinsă într-o singură fotografie pe care femeia le-a făcut-o soțului și băiețelului ei.

  Întors dintr-una din ture, medicul s-a oprit la ușa din sticlă a casei. Trecuseră deja două săptămâni de când se văzuseră ultima dată. De partea cealaltă a geamului era copilul care se bucura să își vadă tatăl. „În momentul în care și-a văzut tatăl Zeke s-a ridicat în picioare și a luat-o la fugă spre ușă. Voia să îl îmbrățișeze, dar nu putea din cauza ușii. Era atât de drăguț, dar în același timp mi-a frânt inima”, a scris Alyssa, soția medicului.

  Femeia i-a rugat pe toți cei care văd fotografia să păstreze distanța socială: „Cu cât stăm mai mult în casă, cu atât vom opri răspândirea virusului și ne vom proteja și pe noi înșine. Vom avea grijă și de medici și trebuie să avem, pentru că avem nevoie de ei!”

  Durerea unui tată este cu atât mai mare cu cât a rămas și fără casă

  După ce a postat fotografia pe Facebook femeia a primit o mulțime de mesaje de încurajare de la alte mame aflate în aceeași situație, căsătorite cu medici. De asemenea, oamenii s-au grăbit să îi mulțumească lui Jared pentru sacrificiul enorm pe care îl face pentru a îngrijii pacienții bolnavi de COVID-19.

  Casa familiei Burks distrusă de tornada care a lovit orașul în care locuiesc

  Fotografia vorbește doar de o parte de drama prin care trece această familie. O tornadă foarte violentă care a lovit localitatea sâmbătă, 28 martie, a distrus casa celor doi soți. În interior era doar medicul care a rămas să locuiască singur pe perioadă carantinei auto-impuse pentru a-și proteja familia. Soția și fiul său locuiesc la bunici a căror casă nu a fost afectată.

  În acest moment, SUA este țara cu ele mai mult cazuri confirmate de coronavirus, peste 140.000, pe 30 martie 2020. De asemenea, au fost declarați 2.484 de morți din cauza COVID-19. În România, în acest moment, ne apropiem de 2.000 de cazuri depistate și 48 de decese

  Dacă acest articol despre durerea unui tată, medic în timpul pandemiei de coronavirus ți s-a părut emoționant îți recomandăm să mai citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa