Mergem cu copiii la cumpărături la mall în pandemie? „Dacă regulile sunt respectate, nu avem de ce să ne facem griji”

Cristina Călin, redactor
scris pe

Am tot făcut cumpărături on-line. Ne-am luat haine, mâncare pentru noi și animalele de companie, plante, electronice și electrocasnice. Practic, obiceiurile noastre de shopping s-au schimbat aproape de tot de când a început pandemia de coronavirus.

Articol realizat cu sprijinul Băneasa Shopping City.

Din dorința de a evita aglomerația, din teama de a nu lua virusul de pe diverse suprafețe sau pur și simplu pentru că au vrut să evite orice risc oamenii au renunțat să mai meargă în magazinele fizice. O perioadă centrele comerciale de tipul mall-urilor au fost închise, așa încât fiecare a căutat soluții pentru a-și satisface nevoia de shopping. Acum ele sunt deschise, însă cumpărătorii tot nu prea au curaj să le calce pragul de teama virusului.

Cu copiii la mall cât este pandemie respectând toate normele de siguranță

Ghidurile inițiale puneau centrele comerciale într-o clasă mare de risc de infectare cu Sar-Cov-2, însă pentru redeschidere au trebuit să îndeplinească o serie de condiții de siguranță care fac mersul la cumpărături mai puțin riscant.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist în cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, spune că dacă clienții respectă normele generale de protecție atunci riscurile ar trebuie să fie aproape zero. Purtarea corectă a măștii (pe nas și pe gură), păstrarea distanței față de ceilalți clienți, dar și igienizarea mâinilor după ce atingem fiecare obiect ar trebui să intre în obișnuința noastră atunci când mergem la cumpărături într-un mall.

Respectarea normelor nu trebuie făcută numai în magazine, ci și imediat ce am ajuns acasă. La fel ca și înainte de pandemia de coronavirus este obligatoriu să ne spălăm pe mâini timp de 20 de secunde, iar dacă am cumpărat haine trebuie să le spălăm înainte să le purtăm.

Înainte de a ne hotărî să mergem la cumpărături în mall în timpul pandemiei este important să ne evaluăm starea de sănătate. Dacă există orice suspiciune de boală, nu neapărat COVID-19, este important să stăm acasă sau să vorbim cu medicul curant, în cazul în care simptomele se agravează. Orice ieșire în aglomerație poate duce la agravarea bolii și la răspândirea acesteia.

Fii organizat dacă mergi la mall

Tot înainte de a pleca de acasă este bine să îți faci o listă cu ce ai nevoie. Dacă intri în mall poți urmări ofertele magazinelor și pe paginile lor din social media, astfel încât să nu pierzi foarte mult timp în fiecare dintre ele.

Centrele comerciale deschise de la 15 mai 2020 și-au luat și ele măsuri de siguranță pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. La Mall Băneas, clienților li se verifică temperatura atât la intrare, dar și în fiecare dintre magazine în parte, astfel încât este o dublă verificare și scădea din vulnerabilitate. Accesul fără mască este interzis, iar cei care vin la cumpărături au posibilitatea de a-și igieniza mâinile cu dezinfectanții puși la dispoziție de centrul comercial.

În această perioadă mulți părinți își doresc să meargă cu cei mici la cumpărături pentru a profita de numeroasele oferte ”back to school”. Dacă rechizite le pot lua și fără ca ei să fie prezenți, la haine, încălțăminte și ghiozdan este recomandat să fie prezenți și copiii pentru a le putea proba.

Medicul Adrian Marinescu spune că putem să mergem în marile centre comerciale cu cei mici, însă este indicat cu cei sub 2 ani este bine să rămânem în afara spațiilor închise. Ca și adulții, copiii trebuie să poarte mască atât pe nas, cât și și pe gură, să evite să stea mai aproape de 2 m de alți oameni și să își igienizeze mâinile cât de des, cu produse specifice vârstei lor.

Putem merge cu copiii la mall cât timp este pandemie dacă au mai mult de doi ani și dacă sunt respectate normele generale de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Centrele comerciale au luat măsuri de siguranță suplimentare pentru a merge cu copiii la mall cât timp este pandemie

La Băneasa Shopping City s-au luat măsuri pentru ca părinții care vin împreună cu cei mici la cumpărături să nu fie expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus. Asftel, există:

  • Porți de termoscanare
  • Covoare cu soluții dezinfectante
  • Automate cu măști de protecție
  • Dispensere cu dezinfectant
  • Spațiile comune sunt dezinfectate periodic

cu copiii în mall

Tot ce trebuie tu să faci când mergi la cumpărături este să te asiguri că nu ești bolnav atunci când intri în magazin, să porți corect masca, să eviți zonele aglomerate și să îți dezinfectezi mâinile după vizita în fiecare dintre magazinele din centrul comercial.

Nici nu este greu! Dacă masca cu care ai venit de-acasă nu mai este potrivită (ai purtat-o prea mult, ai scăpat-o pe jos) poți lua una de la automatele puse la dispoziție. Dacă nu ai dezinfectant la tine poți să îți igienizezi mâinile la dispenserele din mall. Tu nu trebuie decât să te bucuri de ofertele Back To School și să faci din întoarcerea la școală o bucurie. Așa cum ar trebui să fie!

Dacă tot ajungi la mall și faci cumpărături, profită și de ofertele speciale. La Băneasa Shopping City la cumpărături de 500 de lei din magazinele partenere, dacă înscrii bonurile pe www.baneasa.ro, primești garantat unul dintre cele 250 de vouchere Diverta în valoare de 200 de lei. Mai mult, poti câștiga prin tragere la sorți una dintre cele 30 de tablete Huawei Matepad T8.

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.baneasa.ro/backtostudy2020

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa