Toate școlile trec online. Creșele și after-school-urile rămân deschise

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Creșele se închid, școlarii vor face cursuri online

UPDATE: În ciuda deciziei inițiale, care prevedea închiderea creșelor, hotărârea finală este că atât creșele, cât și after- school-urile rămân deschise în următoarele 30 de zile. 

Creșterea semnificativă a numărului cazurilor de bolnavi de coronavirus a determinat Comitetul Național de Situații de Urgență (CNSU) să propună, de luni, închiderea tuturor creșelor, a grădinițelor și a școlilor pe o perioadă de minimum 30 de zile. Elevii vor învăța toți în regim online.

De asemenea, toți adulții și toți copiii peste 5 ani vor purta, de luni, mască de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise, inclusiv în parcuri. Pe lângă aceste măsuri, CNSU propune o serie de alte restricții: interdicția de a circula în intervalul 23-05 cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, suspendarea piețelor închise.

Părinții pot lucra în regim de telemuncă

”Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore”, este o altă propunere CNSU.

Documentul CNSU nu face nicio referire cu privire la instituțiile de tip afterschool, urmând ca în viitorul apropiat să fie reglementată și situația acestora. Inițial, premierul Ludovic Orban anunțase că after-school-urile și creșele vor rămâne deschise, însă documentul emis de CNSU a infirmat această informație. Pentru ca deciziile CNSU să intre în vigoare, este nevoie și de o hotărâre de Guvern în acest sens.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa