Un băiețel de 9 luni din Marea Britanie cu simptome de răceală a fost diagnosticat cu COVID-19

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
COVID-19 la bebeluși

Un băiețel de doar nouă luni din Manchester, Marea Britanie, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Totul a început cu simptome ce indicau mai degrabă o răceală, însă, după un consult, medicul le-a dat verdictul: COVID-19. Cassian are totuși o formă ușoară de boală.

Myroslava Coates a povestit pentru publicația locală news.sky.com că înainte cu câteva zile de diagnostic bebelușul a avut febră și a mers la medicu pentru a-i prescrie un tratament. Copilul avusese o infecție a căilor respiratorii cu câteva zile înainte și mama s-a gândit că boala a recidivat.  A sunat la medicul celui mic pentru a se programa pentru un consult.

Când a ajuns la cabinet, au fost puși să aștepte într-o cameră pe ușa căreia scria ”Cazuri suspecte de coronavirus”. Atât ea, cât și soțul ei au fost șocați. Nu le-a trecut o clipă prin cap că bebelușul lor ar putea avea COVID-19.

Consultația medicului a fost una destul de simplă, mărturisește mama bebelușului. Copilului i s-a luat temperatura și i-au fost verificate urechile. Doctorul a purtat doar o mască fără să aibă un alt echipament de protecție. După această verificare sumară, medicul le-a spus celor doi că micuțul este infectat cu noul coronavirus.

COVID-19 la bebeluși. Simptome ca la o banală răceală

Părinții nu se așteptau la un asemenea diagnostic, mai ales că singurele simptome ale bebelușului erau o febră ușoară, fără să tușească sau alte semne. Deși au primit un diagnostic destul de grav, părinții au început să râdă pentru că inițial li s-a părut că medicul face o glumă. Pur și simplu nu le-a venit să creadă, mai ales că cei doi soți nu au nicio problemă.

După ce au realizat ce se întâmplă, părinții au cerut mai multe detalii de la pediatru. Faptul că acesta le-a răspuns la toate întrebările a fost de mare ajutor. Mai mult, le-a spus că protocolul spune că bebelușii atât de mici nu fac test, ci sunt diagnosticați doar în funcție de simptome.

Părinții s-au izolat în casă împreună cu Cassian timp de două săptămâni. Tratamentul prescris de medic este similar celui pentru o răceală simplă. Un medicament pe bază de paracetamol și nimic mai mult.

Explicația medicului pentru infectarea bebelușui cu noul coronavirus este că cei mici intră în contact mai ușor cu virușii pentru că bagă în gură tot ce prind. Mai mult, le-a spus că în viitor COVID-19 va fi o boală comună și singurul lucru pe care îl putem face este să urmăm regulile stricte de igienă și să ne protejăm cât de mult putem.

Totuși, părinții nu înțeleg de ce li se spune să nu meargă la medic sau la spital decât dacă le este foarte rău, considerând că este o abordare greșită mai ales în cazul copiilor atât de mici. Mai mult, li se pare că nu există niște indicații clare legate de ce ar trebui să facă o persoană care are simptome de COVID-19.

Situația în Marea Britanie este cu atât mai dificilă, cu cât autoritățile nu le-au recomandat oamenilor să stea în casă decât când erau mii de oameni infectați și câțiva zeci decedaseră din cauza noului coronavirus. Cei doi părinți nici nu băgaseră prea mult în seamă virusul, dar după ce copilul lor s-a îmbolnăvit s-au uitat peste statisticile de la ei din țară și din lume și s-au îngrozit.

În România, mai mulți copii au fost diagnosticați după testare cu COVID-19. Toți au fost internați în spital iar starea lor de sănătate este foarte bună. 

Dacă acest articol despre COVID-19 la bebeluși ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa