Bebelușul ei are COVID-19 iar această mamă are un mesaj pentru părinți

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

O mamă din Marea Britanie a făcut publică povestea fiului ei Arthur, în vârstă de 7 luni, care a fost diagnosticat cu COVID-19, în speranța că alte familii nu vor trece prin experiența ei. Din fericire, copilul ei se simte bine acum însă a avut nevoie de îngrijiri medicale în spital pentru a depăși faza critică în care a fost. Modul în care virusul a ajuns la bebeluș este încă neclar în condițiile în care familia se izolase, însă cel mai probabil a fost adus de tatăl lui când a fost la cumpărături. 

Mama, pe numere Courtney Barker, a descris experiența ei într-o postare care a devenit virală pe Facebook, în care militează pentru auto-izolare. Femeia povestește că în familia ei sunt trei persoane cu riscuri majore din cauza COVID-19 așa că luaseră măsuri de izolare iar singurul din familie care făcea cumpărături în casă era soțul ei. „Încă nu reușim să ne dăm seama cum a intrat virusul în casa noastră”, a scris mama.

Au fost foarte atenți, dar tot au luat virusul

Când Arthur a făcut febră și a devenit inconștient, părinții lui au cerut imediat ajutor medical. „Nu am crezut că asta ni se poate întâmpla nouă pentru că am fost foarte atenți”, a povestit mama pentru Motherly.

„Așa că te rog STAI ACASĂ!”, a scris tânăra mamă în postarea devenită virală. „Dacă trebuie să pleci din casă, poartă măști și mănuși. Când ajungi acasă, dă totul jos și spală!”

Mama crede că este posibil ca virusul să fi fost adus de tatăl lui Arthur, care a intrat în contact la cumpărături cu cineva care avea COVID-19 și era asimptomatic. Acesta este și motivul pentru care se recomandă purtarea măștilor în afara casei, pentru că sunt cazuri de persoane fără simptome care transmit boala fără să își dea seama.

Iată mai jos postarea de Facebook în totalitate.

„Nu aveam de gând să postez asta. Cu toate acestea, m-am săturat ca oamenii să nu ia izolarea în serios și să creadă că e doar o vacanță!

Covid-19 e nasol! Acesta este fiul meu de 7 luni, Arthur! A fost dus la spital cu ambulanța acum 3 zile! Temperatura lui a crescut la 39.3 grade C (după ce i s-a administrat calpol) ritmul cardiac a fost de 206bpm, era inconştient şi inert! A fost îngrozitor..

Momentan suntem în ziua a 3-a de luptă cu febra lui Covid-19! De asemenea, are dureri de gât, tuse și diaree, urechi roșii și mâncărimi, oboseală, scădere a poftei de mâncare, nasul îi curge, ca și ochii.

Medicii de la spital clasifică toate astea ca simptome ușoare.

Ne izolasem de 4 săptămâni (3 dintre noi suntem cu risc ridicat). Soțul meu a fost singurul care a ieșit din casă (de două ori) pentru mâncarea esențială. Și totuși virusul a reușit să intre în casa noastră.

Oamenii nu sunt conștienți că virusul se transmite prin aer. Dacă cineva care are virusul strănută, virusul stă în aer până la trei ore… !!

AȘA CĂ TE ROG STAI ACASĂ!

Dacă trebuie să pleci, poartă mănuși și o mască medicală. Când ajungi acasă dezbracă-te și spală totul!

Guvernul trebuie să fie mai strict! Chiar merită viața ta sau a altcuiva de dragul unei plimbări sau a unei alergări? Sau a unei excursii în mașină?

Arthur este în sfârșit acasă astăzi, este confirmat Covid-19 și facem tot ce ni s-a spus pentru el! E un mic luptător! E groaznic să-mi văd copilul în această stare 😞

(Sunteți bineveniți cu toții să distribuiți, dacă asta înseamnă să faceți mai mulți oameni conștienți!)

UPDATE: Ei bine, nu mă așteptam la un răspuns atât de mare la postarea mea 😳
Pur și simplu am vrut să fac oamenii să fie conștienți și dacă pot opri o singură persoană să iasă, atunci sunt fericită! Multumesc tuturor pentru mesaje si comentarii, înseamna mult pentru noi! Arthur trece peste asta cât poate de bine iar febra lui începe să scadă! 🤞”

Oamenii să ia acest virus în serios

Mama încurajează pe toată lumea să fie extrem de atentă și cere altor mame să nu iasă din casă cu cei mici decât în propria curte, dacă o au.

 

„Vreau ca oamenii să ia aceast virus în serios înainte de a fi prea târziu și de a ajunge într-o situație similară cu a noastră sau chiar mai rău”.

Din fericire, povestea lui Arthur este una cu final fericit. Într-un update făcut la postarea ei de Facebook, mama oferă noi detalii despre starea micuțului: „Temperatura lui Arthur a scăzut, a început să zâmbească și să se ridice pentru a se juca. Nu pot să cred că în cinci zile a trecut de la a fi inconștient la a fi nou nou fericit și zâmbitor!”

Majoritatea copiilor care fac COVID-19 au simptome mai puțin severe comparativ cu adulții, însă cum spune și această mamă este important să urmăm recomandările astfel încât să prevenim răspânderea COVID-19.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa