Copil de 4 ani din Deva, care a suferit un transplant medular, infectat cu coronavirus

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
copil cu coronavirus
Cel mic ar fi putut lua virusul din spitalul italian sau din vamă.

Un copil de 4 ani din Deva este internat în spitalul Victor Babeș din Timișoara alături de tatăl lui, ambii find infectați cu coronavirus. Cel mai probabil, cei doi au luat virusul în urma unei deplasări la un spital din Roma, unde băiețelul merge regulat pentru analize. 

Starea de sănătate a copilului și a tatălui este una buna, ei chiar au înregistrat un mesaj video în care explică ce s-a întâmplat și le mulțumesc prietenilor pentru susținere.

Control regulat la un spital din Roma

Când avea două luni, micuțul T. a fost diagnosticat cu sindromul Wiscott-Aldrich, o boală a sângelui pentru care a fost nevoie de un transplant medular. Intervenția a fost făcută la Roma și, de atunci, familia merge regulat la control.

La fel s-a întâmplat și acum, când băiatul, alături de părinți și de sora de nouă luni, au mers la Roma cu mașina personală. La întoarcere, întreaga familie a fost testată, iar în cazul băiatului și al tatălui s-a confirmat infectarea cu noul virus.

Posibil să fi luat virusul din vamă

”Nu știm de unde ne-am procopsit cu virusul vieții, dar poate fi simpla iesire duminică seara, când am ajuns la Roma, să ne luăm o apă sau din vamă. Nu ne putem gândi că cineva ar fi vinovat pentru virusul acesta. Noi am plecat sâmbătă din țară, am fost cu mașina, am ajuns duminică la Roma, am coborât să luam o apă. Am stat la casă cu curte, nu am stat la bloc ca să avem contact cu alții. Luni am fost la control, T. e bine, sunt trei ani și o lună de la transplant și lucrurile au decurs destul de normal. Marți dimineață am plecat spre țară. Miercuri dimineată a fost mai problematic în vamă, în Croația, am stat cel puțin 100 de oameni și de acolo poate fi. În vamă în Ungaria am stat cu trei persoane, nu aș putea să zic dacă e sau nu, pentru că acolo am stat la distanță. Iar la noi în tară, unde, din punctul meu de vedere e un haos, la vamă la Nădlac am stat o oră și un pic pentru că o doamnă draguță de la DSP nu a înțeles situația lui T. și a trebuit să stăm mai bine de două ore până să ne poată escorta. … Au venit miercuri seară de la DSP, ne-au luat exudatul faringian, iar sâmbătă după amiaza a venit vestea cea tristă, ca eu și T suntem pozitivi. Elena și S. sunt negative, acasă, sunt în izolare la domiciliu”, a povestit tatăl copilului.

În acest moment, în România, patru copii mici sunt infectați cu noul virus, însă starea de sănătate a tuturor este una bună.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa