Care sunt cele mai bune măști pentru copii? Cât de eficiente sunt măștile textile?

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
cele mai bune măști pentru copii
Măștile chirurgicale simple, fabricate în România, sunt o variantă bună din punct de vedere al eficienței și al costurilor.

Care sunt cele mai bune măști pentru copii? Ce alegem? Măști chirurgicale sau măști textile personalizate cu desene pe placul celor mici? Măști chirurgicale simple sau măști FFP? Sunt bune măștile pentru adulți și în cazul celor mici? Farmacista Dana Șerban, de la Farmacia Sisești, din București, răspunde într-un articol publicat pe smartliving.ro la cele mai frecvente întrebări despre măștile pentru copii.

”Vestea redeschiderii școlilor începând cu luna septembrie 2020 a venit la pachet cu o serie de dileme pentru părinți cu privire la alegerea măștii de protecție potrivite pentru cei mici.

Măștile de protecție se împart în două mari categorii: medicale și non-medicale. În timp ce măștile medicale au anumiți parametri care dovedesc eficacitatea, în cazul măștilor non-medicale acești parametri de eficacitate pot varia destul de mult. Din acest punct de vedere, o mască medicală oferă în mod clar o protecție mai mare atât celui care o poartă, cât și celui cu care intră în contact. De cealaltă parte, o mască non-medicală, textilă, înseamnă o protecție mai mare comparativ cu situația în care aceasta lipsește cu desăvârșire.

Cele mai bune măști pentru copii. Importanța dimensiunii corecte

Un lucru extrem de important de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem o mască pentru cel mic este măsura acesteia. Este foarte important ca masca să fie potrivită pentru dimensiunile feței, să se muleze corespunzător pe forma acesteia.

O mască din categoria celor cu o capacitate ridicată de filtrare, dar care este prea mare pentru copii, nu este eficientă, pentru că aerul trece cu ușurință prin zonele care nu se mulează optim pe forma feței.

Citește continuarea articolului pe smartliving.ro pentru a afla:

  • Când este masca textilă pentru copii mai bună decât cea chirurgicală
  • Măștile chirurgicale pentru copii fabricate în România
  • Care sunt avantajele măștilor FFP pentru copii

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa