Cazul ciudat al unui copil testat pozitiv la COVID-19 în România: „În Austria, două teste i-au ieșit negative”

Geta Roman, director editorial
scris pe
raport test covid
Testul pozitiv din România.

O familie de români stabilită în Austria, care a venit la rude în România, a avut parte de rezultate contradictorii la testul COVID-19. Mai întâi, testul făcut în România pentru copilul lor a ieșit pozitiv, iar cel făcut în Austria, la două zile distanță, a ieșit negativ. Rezultatele părinților au fost negative. Din cauza rezultatului pozitiv al copilului, întreaga familie rămasă în România a fost pusă în carantină.

Doi soţi care locuiesc în Austria și-au petrecut în luna iulie 2020 vacanţa împreună cu rudele din România.

La final de concediu, înainte să se întoarcă acasă, şi-au făcut testele pentru depistarea SARS-COV-2, aşa cum solicită autoritățile din Austria. Probele au fost analizate în laboratorul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, iar cei doi soţi au primit rezultatele pe 29 iulie. În România, rezultatul copilului lor a fost pozitiv, iar în Austria, la două zile distanță, a fost negativ. Și un al doilea test făcut copilului în Austria a ieșit tot negativ.

Copil testat pozitiv la COVID-19 în România: Familia din România a fost pusă în carantină

Mai jos, postarea pe care mămică a făcut-o pe o rețea socială.

„Să vă spun pe scurt povestea noastră nefericita. Am fost in vacanță în România in aceste ,,vremuri”.

Vedem ca in tara unde locuim se cere sa prezinți la vamă test de Covid 19 ne conformăm si mergem sa facem testele in data de 28.07.2020. La la 2 zile primim rezultatele și surpriza apare atunci soțul si copilul le au facute in data de 29.07.2020 la ora 08:00 soțul negativ și copilul pozitiv, mie nu imi era venit testul ca nu e gata. Surpriza surprizelor vine cand suna de la DSP ca trebuie internat copilul pentru 48 de ore in spital – imi spune doamna ca asa e legea in România.

Clar nu am fost de acord cu asa ceva duc copilul sănătos si il scot cu vreo boală din spital.

Am luat copilul si am venit în Austria repetem testul așteptăm cu sufletul la gură rezultatul sa vină și vine NEGATIV 🙏.

PĂRINȚII mei si bunica rămași in România sunt sunați de la DSP si anunțați ca trebuie sa stea in carantină 14 zile se conformează și ei si respectă legea ca doar e lege. Problema e ca chiar daca avem test negativ la copil ei raman mai departe in carantină 😔

Întrebarea mea e?! Sa vindecat copilul in 2 zile cum mi sa spus la telefon sau is cei din România bătuți in cap?! Nu zic ca nu există virusul dar aveți grijă când le faceți si unde le faceți”.

Mama nu a explicat însă cum a reuşit să intre în Austria, având copilul diagnosticat cu COVID-19.

Copil testat pozitiv la COVID-19 în România. Ce spune managerul spitalului unde s-a făcut testul

Pe de altă parte, reporterul „Adevărul” a luat legătura cu directorul spitalului din Vatra Dornei, Valentin Stan. Întrebat cum a fost posibil ca proba prelevată să iasă pozitivă în România şi negativă în Austria, managerul a explicat că spitalul face analize şi pentru un laborator din Bistriţa. „Cei din Bistriţa prelevează probele, noi le analizăm. Poate probele n-au fost prelevate corespunzător sau poate nu au fost depozitate cum trebuie”, a declarat Valentin Stan.

Ulterior, mămică a revenit cu informații despre un nou test făcut copilului, care a ieșit tot negativ, insistând ca familia de acasă să nu mai fie ținută în carantină.

„Am mai repetat de 2 ori testele pentru COVID în Austria si ce sa vezi?! În Austria ies negative si nu are copilul nimic. Cum mama naibii se întâmplă numai in România să iasă așa multe teste pozitive? Aici de ce se poate repeta testul si acolo nu? Cum??? Spuneți voi ca eu nu mai stiu ce sa cred! Cum e posibil sa suni la DSP și să îți spună că o să discutăm cu doamna directoare să vedem ce putem face pentru părinții dumneavoastră nu e deajuns ce ați trimis pentru a-i scoate din carantină.

Măi oamenii bunii noi așa am primit rezultatele aici nu am de unde să vă trimit dosare întregi cum vreți voi!

Aici îi si dovada testelor! Sănătate!”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa