Bebeluș de o lună din Botoșani, depistat cu noul coronavirus. Rudele care l-au vizitat acasă l-au infectat

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
bebelus coronavirus
Fetița a luat virusul de la rude din Suceava

Situație neobișnuită la Botoșani. O fetiță de numai o lună a fost depistată cu COVID-19, fără ca mama ei să aibă infecția. Este unul din cele 141 de cazuri de COVID-19 anunțate astăzi de Ministerul Sănătății. 

Cazul a fost făcut public de Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. Potrivti Agerpres, fetița a fost internată pe Secţia de boli infecţioase – pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, unde este supusă tratamentului de specialitate.

Micuța a fost adusă la spital pentru că a făcut icter prelungit. Fetita din comuna Roma a fost testata de doua ori conform protocoalelor si ambele teste au fost pozitive.

În schimb, mama ei a avut testul negativ. Cele doua sunt internate acum pe sectia de boli infecțioase. Directia de Sănătate Publică a inceput o ancheta epidemiologica si a stabilit deja ca bunica si matusa fetitei s-au intors din focarul de la Suceava, ele fiind cel mai probabil sursa de infecție pentru fetiță.

7 la sută din toate cazurile din România sunt la copii

Acesta este cel mai mic pacient cu coronavirus înregistrat în judeţul Botoşani de la începutul pandemiei și al treilea caz de coronavirus de la sectia pediatrica a Spitalului Judetean din Botoșani, după cel al unui adolescent de la Suceava cu o fractura de antebrat si a unei fete de 17 ani din Saveni care a ajuns initial cu un os de peste in gat dar a fost descoperita cu virus.

Statisticile oficiale arată că peste 7% din toate cazurile de infecție cu noul coronavirus din România au fost depistate la copii, ceea ce înseamnă că avem aproape 1.000 de copii infectați și depistați, cei mai mulți având peste 9 ani, toți cu evoluție foarte bună.

Cazuri de infectare la bebeluși au mai fost la o maternitate publică din Timișoara.

Cu toții au evoluat bine și au fost externați din spital rapid.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa