Melania Trump povestește cum a trecut Barron Trump, fiul ei de 14 ani, prin infecția cu noul coronavirus

Ileana Mirescu
scris pe

Nu doar președintele american Donald Trump și soția lui au avut coronavirus, ci și fiul lor de 14 ani. Melania Trump povestește cum a fost experiența adolescentului cu boala, dar și cum a fost și propria ei experiență în timpul perioadei de izolare. Prima doamnă a fost testată pozitiv însă nu a avut nevoie de internare în spital.

Melania Trump a postat pe site-ul Casei Albe un eseu – „Experiența mea personală cu COVID-19”, în care descrie cum s-a manifestat infecția la ea și cum a aflat că și fiul ei de 14 ani este infectat.

Melania descrie simptomele ei drept ușoare, însă apărute toate în același timp. „Am avut de dureri în tot corpul, tuse, dureri de cap și m-am simțit foarte obosită tot timpul. A fost ca un roller coaster”.

Tratamentul ei nu a fost unul complicat cum a fost cel al președintelui american (care a luat un cocktail de medicamente și a avut nevoie de oxigen). Melania a fost tratată la Casa Albă sub observația medicilor. Ea a ales să se bazeze pe vitamine și alimentație sănătoasă.

Donald Trump nu crede că fiul lui a avut COVID-19, în ciuda rezultatului pozitiv

Fiul Melaniei și al lui Donald Trump, Barron, a fost testat la scurt timp ce părinții lui au fost depistați pozitiv. La primul test, copilul a avut rezultat negativ însă la următorul, repetat la câteva zile distanță, a ieșit pozitiv.

Imediat ce am primit diagonsticul care anunța că ea și Donald Trump au COVID-19, Melania spune că s-a gândit la copilul lor. „Spre ușurarea noastră, la primul test a ieșit negativ, însă asemeni multor părinți, nu am putut să nu mă întreb dar dacă va fi pozitiv zilele următoare… Temerile mele s-au confirmat când a fost retestat și rezultatul a fost pozitiv. Din fericire, este un adolescent puternic și nu a dezvoltat simptome. Într-un fel, m-am bucurat că toți trei am trecut prin asta în același timp fiindcă am avut timp să stăm împreună și să avem grijă unul de altul…”

Făcând referire la boala la Barron, Donald Trump a spus, într-un discurs susținut la Iowa: „Barron nici nu cred că a avut COVID-19, pentru că sistemul imunitar al tinerilor este puternic și luptă instant. Și Barron e un băiat minunat și liber…”

Manifestările COVID- 19 la adolescenți diferă de copiii mai mici

Statisticile arată însă că și în cazul copiilor se pot manifesta forme agresive ale infecției cu noul coronavirus.

Boala COVID-19 declanșează mai frecvent la copii mai mici (sub 10 ani) simptome digestive: dureri abdominale, diaree și vărsături. Ele ne pot duce cu gândul la infecția cu noul coronavirus dacă nu au o cauză alimentară, spune dr. Alin Stănescu, medic primar pediatru în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC, fostul IOMC) „Alessandrescu-Rusescu”, din București. Dificultățile în respirație ale copilului sunt un alt semnal de alarmă pentru boala COVID-19, dar ele pot să apară și în gripă.

Copiii mai mari au simptome mai specifice de COVID-19

„În cazul copiilor mai mari, în schimb, părinții își pot da seama mai bine dacă au răceală sau COVID-19. Ei se pot confrunta cu dureri de cap, cu oboseală și cu tuse uscată – simptome mai specifice pentru COVID-19”, explică specialistul în boli infecțioase de la „Matei Balș” dr. Monica Luminos.

De asemenea, la copiii mai mari cu COVID-19, nasul nu curge, ci este uscat. La fel și gâtul, pentru că apare o uscăciune a mucoaselor. În răcelile obișnuite, nasul curge și copilul face febră mică sau este subfebril. În COVID-19, temperatura poate urca peste 39 de grade Celsius.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa