Adolescenți morți din cauza COVID-19: doi băieți din SUA și o fată din Franța. Nu aveau probleme de sănătate

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Deși virusul îi afectează foarte puțin pe tineri și copii, există cazuri dramatice care arată cât este de importantă prevenția. Așa că în această perioadă insistați prin toate mijloacele să vă țineți copiii în casă

Mai mulți adolescenți au murit după ce au făcut complicații după infecția cu COVID-19: doi băieți din SUA și o fată din Franța sunt printre victimele cele mai tinere ale virusului anunțate săptămâna aceasta. Și în China raportările oficiale arată un deces tot la un adolescent. Deocamdată, în România, nu există copii printre victimele virusului: au fost însă depistați 22 de adolescenți infectați și 12 copii între 0 și 9 ani cu noul coronavis, potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Sănătații. Starea lor de sănătate este foarte bună și o parte dintre ei deja s-au vindecat. 

Adolescenți morți din cauza COVID-19. „Julie avea doar o tuse”

Tânăra din Franța a beneficiat de servicii medicale complexe, în timp ce într-unul dintre cazurile din SUA au existat probleme în acordarea asistenței medicale din cauza asigurărilor de sănătate, care sunt mai restrictive în SUA.

Julie (FOTO), elevă la un liceu din Essonne, este primul pacient minor care a murit din cauza COVID-19 în Franţa.  „Trebuie să încetăm să credem că această boală afectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în faţa acestui virus mutant”, a declarat, pentru „Le Parisien”, sora ei mai mare, Manon, care este, împreună cu mama ei, izolată la domiciliu.

Rudele au povestit cum a evoluat boala tinerei: „Julie a avut doar o tuse uşoară săptămâna trecută. S-a înrăutăţit în weekend, iar luni am mers să o vadă un medic generalist. Acolo a fost diagnosticată cu o afecţiune respiratorie. Nu a avut alte boli înainte de asta.”

„De aici, totul s-a derulat cu o viteză nebună. Mai întâi a fost internată la Longjumeau (Essonne), a fost transferată peste noapte la spitalul Necker din Paris. A fost pusă la un aparat de respiraţie, apoi a fost intubată. Plămânii i-au cedat. Medicii au făcut tot ce au putut, dar nu a fost salvată”, a mai spus sora ei.

„Ni s-a spus că virusul nu afectează tinerii. Am crezut asta…”

„Este un moment de netrăit”, a spus Sabine, mama fetei.  Vorbind cu viteză maximă, ea evocă „şocul pierderii unui copil”, „sensul vieţii”, obligaţia de a „continua”. „Nu vom primi niciodată un răspuns”, explică mama ei, contactată telefonic de AFP la domiciliul său din suburbiile Parisului. „Avea doar o tuse”, repetă Sabine. O tuse mică, benignă, care a apărut acum o săptămână, pe care a încercat să o trateze cu sirop, plante şi inhalaţii.

„Încă de la început, ni s-a spus că virusul nu afectează tinerii. Am crezut asta, ca toţi ceilalţi”, spune Manon, sora mai mare a lui Julie.

Julie va fi înmormântată luni, 30 martie, în urma unei ceremonii la care vor participa cel mult zece persoane. De asemenea, este imposibil pentru rude să recupereze lucrurile fetei, pentru că totul trebuie ars. E posibil să păstreze un lănţişor de botez, o brăţară, relatează Mediafax.

„A trebuit să aleg dintre cei dragi care va fi acolo”, spune Manon. Sicriul lui Julie va rămâne închis și „nu va fi machiată, nici îmbrăcată”, spune sora ei. Din cauza riscurilor de răspândire a virusului, autoritățile impun aceste restricții pentru toate victimele.

Adolescenți morți din cauza COVID-19. Doi tineri din SUA, de 17 ani, morți în California și Louisiana

Potrivit primarului din Lancaster, California, un băiat de 17 ani a murit după ce a contractat noul coronavirus și i s-a refuzat acordarea de servicii medicale la o clinică din California pentru că nu avea asigurare.

R Rex Parris, primarul din Lancaster, California, a confirmat moartea tânărului într-un video postat pe  YouTube miercuri, 25 martie. Primarul a spus că tânărul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, așa că a îndemnat locuitorii să fie precauți în continuare: să își țină copiii acasă, să se auto-izoleze și să ia măsuri de distanțare socială. „În vinerea dinainte să moară, băiatul era sănătos. Miercuri, 24 martie, era mort”, a spus primarul despre adolescent.

Tânărul a mers la o unitate de primiri urgențe din zona unde stătea, dar pentru că nu avea asigurare medicală nu a fost tratat. Medicii au trimis copilul la un spital public local, unde a intrat în șoc cardio-respirator. „Au reușit să îl resusciteze și să îl mai țină în viața în jur de șase ore”, a mai  povestit primarul.

Un al doilea deces din SUA, tot la un adolescent de 17 ani a fost anunțat de Departamentul de Sănătate din Louisiana, la un tânăr din New Orleans.  Este cel mai tânăr deces anunțat de statul american în data de 25 martie. La o conferința de presă, guvernatorul statului,  John Bel Edwards, a spus că investigația în acest caz continuă.

Adolescenți morți din cauza COVID-19.Tânără din Marea Britanie, fără alte boli, moartă din cauza COVID-19

Și în Marea Britanie s-a anunțat în această săptămână un deces la o tânără de 21 de ani, fără boli preexistente. Familia fetei din Buckinghamshire a anunțat printr-o postare pe Facebook făcută de mama tinerei, Chloe Middleton (FOTO) a murit din cauza coronavirusului, ea fiind cea mai tânără victima a virusului din Regatul Unit până acum. „Către toți oamenii care cred că este vorba doar de un simplu virus, vă rog mai gândiți-vă… Acest așa numit virus a luat viața fiicei mele de 21 de ani”, a scris mama tinerei pe Facebook.

Mătușa fetei,  Emily Mistry, spune că aceasta nu avea alte afecțiuni, iar cazul ei arată cât de periculoasă este această boală. „ Frumoasa și inimoasa mea nepoată, în vârstă de  21 de ani, a murit din cauza Covid-19. Cei dragi mie trec printr-o durere de neimaginat”.

Alte informații despre noul coronavirus la copii citiți în articolele de mai jos: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa